Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Khelben

nagyúr

válasz erika53 #15861 üzenetére

Én egy hétig hasonlítgattam a 650d-t a d5200-zal és arra jutottam, hogy a képminőség ugyanaz. Nyilván volt olyan téma és helyzet, ahol a Nikon volt jobb, volt olyan, ahol a Canon. De mivel senki nem egy adott témára vesz gépet, ezért nyugodtan ki merem jelenteni, hogy a képminőség alapján nincs különbség a két gép között. Papíron hiába vannak jobb adatai a Nikon érzékelőjének, ez monitoron nézve a tesztképeket nem jön elő. (Elég jó IPS-es monitorom van, mielőtt nekem esnének, hogy szar monitoron nézem :) ). Láttam konkrétan olyan fotót is, amit iso6400-on csináltak a két géppel ugyanarról a témáról és a canon részletgazdagabb, zajmentesebb volt. Meg nyilván volt példa az ellenkezőjére is, volt egy napsütéses fotó a Canonnal, amin a fű úgy nézett ki, mint a legrosszabb mobilos képeken. Úgyhogy végül hagytam a fenébe a képeket és a többi szolgáltatás alapján döntöttem.
    A guruk majd nyilván kioktatnak dinamikatartományból, megapixelekből, DxOmarkból, én a fentieket saját tapasztalatként, amatőrként írtam (bár már 12 éve dslr-t használok).

Mediamarktban általában ki tudod próbálni a gépeket, előttem valakinek még fel is töltötték az akkut az egyik gépben, mert le volt merülve. :)

Új hozzászólás Aktív témák