Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bazsee71

    őstag

    válasz sideburns #28476 üzenetére

    Elnézést, félreérthető voltam. Csak példaként írtam, hogy elvagyok a kit objektívvel. Nagyon ritkán használom ki a 105-öt, így ezt most nem is támasztanám feltételként. Igazából cserélgetni sem szeretem, DSLR-t sem emiatt vettem.
    A szenzor kapcsán pedig félreértelmezhettem valamit, azt hittem a Trans-X és az Exmor kifejezések is BSI verziót takarnak.

    (#28475) Gravity1234: Sokat fényképezek baráti összejövetelek alkalmával, amik belenyúlnak az estébe is. Ameddig csak lehet, próbálom mellőzni a vakut, de egy jó pillanatkép elkapásához már nem elég az 1/30-os záridő, könnyen bemozdul. Ilyenkor elkezdek játszani a rekeszértékkel és az ISO-val. Ha már egy kicsit nagyobb mélységélességet szeretnék, akkor a rekeszértékkel egy határig tudok elmenni, onnan marad az ISO. Még javít a helyzeten, ha felkerül a fix 35-ös, akkor viszont kiesik a zoom, amit én kapásból egy korlátozásnak élek meg. A D5000-et ISO1600-ig merem elengedni, de sokszor még mennék feljebb is. Nem vagyok egyszerű, tudom. :)

    (#28477) pandur99: PL-5 nagyon tetszik (bár még nem volt alkalmam kézbe venni), az egyetlen félelmem az, hogy ISO-ban nem lesz igazi előre lépés a D5000-hez képest. Mondjuk árban ez meg ott van, ahol nagyjából a D5000-ből ki tudok szállni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák