Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz HagaNRG #18709 üzenetére

    Ezért kell garis példányt venni, ha valami nem jó, akkor irány a szerviz. A fizikai behatásokat kell lecsekkolni, azért az meglátszik a vázon meg objektíven ha leejtették vagy odaverték valahova.

    Gombok, tekerők ne lötyögjenek, járjanak rendesen, zárszerkezet és tükör rendesen elcsattanjon, ne legyenek sérülésnyomok, ha ráteszed az objektívet, az se lötyögjön-kotyogjon (ha kotyog, akkor leejtették és deformálódott a bajonett). Az objektívet tekergesd, ha végig simán jár, nem szorul, nem lötyög, átnézve rajta belül sincs szennyeződés, akkor túl sok gáz nem lehet.

    Az Nikon objektívekre 1 év, vázra 3 év garancia szokott lenni. Ez is fontos lehet.

    Talán csak a backfocus jelenség árnyékolhatja be a dolgokat, de az meg zsír új gép esetén is megeshet (olyankor nem oda fókuszál az AF ahova kell), akkor kalibráltatni kell az objektívet a vázhoz, garanciában ingyen végzik. A backfocus hibát is lehet ellenőrizni a vásárlásnál, alacsony szögből fotózz egy előre kinyomtatott tesztábrát és látod rajta, hogy jó helyre fókuszál-e (elé vagy mögé). Vicces amúgy, hogy ezt a tesztet amúgy meg csak használt géppel végezheted el vásárlás előtt, új gépeknél is előfordulhat, de azt előbb meg kell venned a teszthez.

Új hozzászólás Aktív témák