Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz istvan170 #18127 üzenetére

    A Fujifilm X rendszerrel az igazi gond, hogy már az X-M1 sem volt beleillő, hát még az X-A1. Ezt csupán úgy értem, hogy aki ilyen belépő vázakat vesz, az ritkán költ objektívek darabjára ezer dollárokat. Még akkor is, ha azok világklasszis darabok. Több XC jelölésű objektív kellene ahhoz, hogy a rendszer tényleg népszerű legyen.

    Ha az amerikai fórumokat olvasgatja az ember (ahol híresen ostobák és előítéletesek minden MILC rendszerrel szemben), akkor ott is főleg a Fujifilmre mondják sokan, hogy "jó-jó, ez tényleg tetszik, de iszonyú drága etetni egy ilyen gépet". A Fuji most az "elérhetőbb Leica" imázsra gyúr és a 2014-es lens roadmap-re fel sem kerül egy darab XC objektív sem. Szóval leghamarabb 2015-ben jöhetnek új, megfizethetőbb objektívek.

    Felülről és nagyon tudatosan építi a rendszert. Nem alulról, hogy előbb a kis pénzű amatőrökkel kedveltesse meg magát, meg nem össze-vissza, hogy se a kis pénzű amatőrnek, se a profinak ne legyen elég jó. Inkább elkezdi kiépíteni a profik és tehetősek számára, amivel együtt jön az elitizmus imázsképe, aztán ha ez megvan, jöhetnek az olcsóbb fogások. Lassabban megtérülő üzletpolitika, de van benne nem kevés ráció, hogy beválhat.

Új hozzászólás Aktív témák