Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz total90 #14785 üzenetére

    Én mindkettőt használom és őszintén mondom, hogy ha magamnak kéne megvásárolnom valamelyiket, akkor képtelen lennék dönteni. Papíron és a gyakorlatban a D800/D800E lenyomja az 5D Mark III-mat dinamikában (ez az én vesszőparipám), míg az 5Dmk3 ezt a hátrányt simán ledolgozza a zajszintben.

    A Canon egy kicsit máshogy kalibrálja a feldolgozó motort, kicsit telítettebbek a vörös árnyalatok, amitől a színei barátságosabbnak tűnnek, de igazából ez könnyen megfordulhat a használt objektív, szűrők vagy éppen az utómunka hatására.

    Én kezelni jobban szeretem a Canont, valahogy jobban kézre áll, de ez szubjektív, mert az is közrejátszhat, hogy én a D7000-hez vagyok szokva (azt a céges gépet használom a legtöbbször) és a Nikon sajátságos baromsága, hogy minden vázon változtat egy picit a kezelésen, így ha egy D800E kerül a kezeim közé, akkor nagyon frusztráló, hogy itt-ott máshogy van valami. Ezzel szemben a 7D, 6D, 5D, stb vonal szinte koppra ugyan az kezelésben, bármelyiket veszed kézbe, olyan mint egy régi ismerős.

    Én is azt tudom mondani: Az objektívek döntsenek. Nézd meg mi kell és mennyibe kerül. Korábban a legnépszerűbb zoom a 24-70mm a Canon oldalon sokkal sokkal olcsóbb volt, de az L II verzió óta már a Canon drágább. De ezt lehetne még folytatni más üvegekkel, hol egyik jobb, hol másik.

Új hozzászólás Aktív témák