Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    válasz MC Pite #12331 üzenetére

    Ezen az összevetéseden viszonylag jól látszik miben tér el a két gyártó Jpeg motorja. Bár meg kell hagyni a Fuji részletek szempontjából előnyben van, mert lényegesen szűkebb volt a kivágás. Ettől függetlenül a lényeg azért látszik, a jobb oldalt a tipikus Pana Jpeg-et látjuk kicsit olyan mosott hatást kelt. A másik véglet a bal oldali Fuji aminél meg egyrészt randa csomókba állnak össze a részletek, másrészt meg néhol ott is van részlet ahol amúgy nem is volt. Ez az igen durva feldolgozás (erős zajszűrés és még erősebb élesítés képes ilyesmikre) nem túl combos alapokat sejtet.
    Ettől függetlenül mindkettőről el lehet mondani, hogy egyrészt ekkora méretben elég harmatosak, másrészt meg ha nem pixel kukkolunk akkor meg teljesen elfogatható mind a kettő.

    Ha pedig igazi minőséget akar az ember akkor Raw-ban fotóz. Na innentől kezdve a G2 lenyeli keresztbe a szeretett bidge gépedet.
    Itt van egy korábbi írásom, a végén egy tájképen bemutatom a Pana Jpeg-hez képest mit ki lehet hozni Raw-ban. És bár itt egy G5 a szereplő, de ettől függetlenül itt is megfigyelhető az a jelenség amit te itt a kerítéses jelenséggel példáztál, a Pana Jpeg bizonyos felületeken, bizonyos színek esetén Jpeg-ben képes kivasalni az apró finom részleteket.
    Viszont az is jól látszik itt, hogy Raw-ban ezzel szemben elképesztően részletgazdag a kép. Ugyanezt tudja a G2 is. Erre is felhívtuk a figyelmed, Pana igazán Raw-ban ütős.

    Ezt a bejegyzést egyébként pont akkoriban írtam mikor folyamatos kérdésekkel bombáztál minket, azaz ha nagyon kíváncsi lettél volna hogy többek között miben nyilvánul meg a Pana gyenge Jpeg motorja akkor...

    No de nem is értem minek strapálom itt magam, a vége gondolom megint az lesz hogy szerinted mindent elferdítünk. :)

Új hozzászólás Aktív témák