-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
bartucc
addikt
Persze hogy van, nem is az a gond, a 4 pin-es CPU csatira is rá tudod rakni a TX2-t is(van amelyik lap nem is enged tovább a biosból, ha nincs venticsatlakozó a cpu-énál), úgy van kialakítva, "csak" a szabályzással lesz gondod.....
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
fatal`
titán
Sziasztok!
Ingyen hozzá tudnék jutni egy Cooler Master ICT-D925R típusú hűtőhöz. Fel lehet ezt tenni egy E8500ra? És ha igen akkor mennyi értelme lenne? Jelenleg gyári hűtő van rajta. Előre is köszi a válaszokat
-
krokett
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne hogy egy intel q9550-es procihoz milyen hűtőt ajánlanátok? Én egy CM Hyper 212 -esre gondoltam, ez szerintetek megfelelő?( ill nem tudjátok befér ez egy CM elite 331 házba?)
Válaszokat előre is köszönöm.
-
betyarr
veterán
csak hogy itt is itt legyen...
hát igen,azt már én is néztem.
vajon ha megkérdezem a gyártót,azok kötelesek az igazat mondani,vagy promócióból simán rámondják hogy lehet,akkor is ha nem?
azt nem tudod véleetlenül,hogy a system fan header az lényegében a 3 pines házhűtő csatlakozást akarná jelenteni?mert ha más nem marad,akkor úgy köttetem be.ilyenből kettőt írnak a kiválasztott lapomban. -
Henk
veterán
válasz betyarr #8811 üzenetére
Csak,hogy itt is itt legyen.
Szerintem a gyártó nem hazudna.
Nem tudom a system fan header mit takar.De ha 3 pines alaplapi csatira dugod a pwm-es ventit akkor nem fogja szabályozni.Nem tudom milyen lapot választottál,de az újabb lapokon főleg Gigabyte 2 db 4 pines csati van.Bár ha én is a másikra dugom akkor nem olyan tökéletes a szabályzás mert asszem a rendszer hőmérséklete függvényében szabályozza és mindig nagyon alacsony fordulaton hajtja. -
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Milyen hűtőt ajánlanátok, ami azért belefér egy Casetek 1026-os házba és egy E8400-at is elbír 4.0 GHz-en. Maximum 10k legyen, de inkább 10 alatt legyen az ára.
-
urbanjozsi
senior tag
Sziasztok!
Valaki használ Asus Triton 75-öt? Egy AMD X2 5000-hez használnám, lehetőség szerint passzívan. Ha valakinek van tapasztalata megoszthatná. Köszi -
bartucc
addikt
Most is kérdeznék:
A tartalék tápban ventit kéne cserélni, egy 350W-os mercury. Egy 0.13A-os venti volt benne. Most van előttem kettő cserealany: egy új, de 0.09A-os, vagy egy régi, de újraolajozott, hangosabb 0.15-ös. A gyengébb is elég lesz, vagy ne kockáztassak?Vasinger!: CM Hyper 212 talán jó lenne, ezeket talán: CM hiper Z600, Scythe Ninja Plus Rev. B
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
bartucc
addikt
válasz urbanjozsi #8814 üzenetére
Hát passzívban kevés lesz, de egy 5v-os venti csodákra képes
-
Aviszti
tag
thermaltake golden orb2 na ezt ajánlom mindenkinek e6400 @3,4 37 fok http://www.argep.hu/product_392627.html
Megbizhatoságom http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/keres.php?sfor_all=+%09+Aviszti
-
bartucc
addikt
-
elfelejtette
veterán
válasz Vasinger! #8813 üzenetére
Hy!
Mivel ha jól olvastam, a házad 190mm széles, ezért néhány extra magas hűtő problémás lehet. Haver CM Centurion534-es háza 202mm, és a 152mm magas Ninja2 fölött pontosan 20mm van a ház oldalának a síkjáig, tehát ebből még lejön a ház oldala, tehát kb. 15mm ráhagyás van. a te házad ennél 12mm-rel kisebb, tehát max. 155mm magas hűtőt tudsz problémamentesen beszerelni. A CM HYPER212 160mm, a CM HYPER Z600 160mm, a XIGMATEK HDT-S1283 159mm, tehát ezek NEM fognak beférni!
A fentebb leírt SCYTHE NINJA2 152mm, tehát az pl. beférne.
Üdv.[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
bartucc
addikt
válasz elfelejtette #8822 üzenetére
Elnéztem a ház tipusszámát (1026-helyett 1020-nak néztem) , köszi a javítást!
Vasinger!: elnézést a rossz válaszért
-
-
Henk
veterán
válasz bartucc #8826 üzenetére
Persze az "Ungarische Fabrik" az megy,de nem biztos,hogy mindene esetben jó ha áttervezzük azt amit a tervező megálmodott.Ha találsz bele egy közel azonos légyszállítású ventit akkor a hagyományos megoldással is jól fog működni szerintem.Azt azért zárójelben megjegyezem,hogy én nem vagyok híve ennek a táp venti cserélgetésnek.
-
Vasinger!
nagyúr
Köszönöm, a helpet, neked is bartucc!
A CM 212 lett volna esélyes, de ha nem, hát nem. Bár én is lefogom mérni, jobb a biztonság .Egyébként a ninja 2 nem rossz választás lenne, látva a 6 hőcsövet. Ahhoz adnak ventit alapból, vagy csak dísz rajta mindenhol? Mert akkor talán megérne 10k-t is.
A ninja2 megbirkózna, mondjuk egy Core 2 Quaddal is, kisebb tunning mellett?
Bocsi, a sok kérdésért, csak ha már ilyen drága dologról van szó...
-
bartucc
addikt
Persze én se, tartalék lesz, pénteken jön a 350-es FSP.
Témába vágó kérdés: AC Alpine7 pro-m van. Aprocimat tuningoltam, és 3 Ghz felett már 1,5 v kell neki... , hogy stabil legyen, de ekkora fesszel meg nagyon melegszik. A gond az hogy hiába pasztázom be jól, a proci 70 fok körül jár, terhelve, majd még tovább melegedne, de már lassul a rendszer a magas hőfok miatt, ezért nem nyúztam tovább. Arra gondolok hogy az aluminium felület egyszerűen nem tudja jól átvenni és elvezetni a hőt, mert a borda kézmeleg sincs. Van ebben reláció?"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Vasinger! #8831 üzenetére
Nem Ninja 2 Plus a ventis a non plus meg a mezítlábas. Link
mod:
Ha jó a házszellőzésed elviszi passzívban. Tehát legalább egy 12-es ventid van a ház hátában a Ninjával egy magasságban, ami legalább 30-40m3/h-s légszálítással bír. Esetleg a tápodban is 12-es venti van, ami lefelé fúj a hűtő felé, nem hátra mint a régi tápok akkor pláne.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
bnss
veterán
Talán ez a legjobb hely a kérdésemnek, próbált már valaki 200mm széles házba (Gigabyte Poseidon) ~160mm magas processzor hűtőt szerelni? Mérésem alapján elfér, de azért lennék kíváncsi esetleges felhasználói tapasztalatokra.
Nevezetesen egy Xigmatek S1283-ról lenne szó.
[ Szerkesztve ]
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
bnss
veterán
válasz TomBoy1986 #8837 üzenetére
Még semmi sem biztos, lehet, hogy AC lesz, mert az biztos elfér. egyelőre csak ismerkedés fázisa van, és még marad is egy darabig.
[ Szerkesztve ]
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
manutdzoli
senior tag
Sziasztok!
Az a problémám hogy nagyon melegedik a procim.Szóval,amikor everestben látom hűtőventillátoroknál a CPU-t,akkor jó a hűtés,40-50fok között van,de amikor gondol egyet és eltűnik,akkor hirtelen felmegy 80-90 fokra.CPU hőmérséklet fórumban azt írták hogy szenzorhibás.Mit tegyek?FORZA FERRARI!!Ferrari 2007 World Champion-Kimi Raikkönen.........INTEL-NVIDIA.......
-
Henk
veterán
válasz manutdzoli #8839 üzenetére
Nézd meg másik programmal.Amikor az everest-ben eltűnik az érték majd visszajön egy pillanatra magasabb érték az nem normális dolog.Mérd hw monitor-ral vagy real temp-el.Figyeld egyszerre ezekkel meg everest-tel és meglátod,hogy valóban van e ingadozás.
-
Vasinger!
nagyúr
Akkor végszónak. Biztosan belefér a Casetek 1026-os házamba egy Scythe Ninja 2-es hűtű ventivel?
Az alaplapom és a ramok nem lesznek útba?Nagyon fontos lenne, mert nem 1 évre tervezek és nem kis pénzkiadás lenne, sőt...
-
sz.j
nagyúr
Ha valakit érdekel, újra beszerezhetők egyes Xigmatek hűtők és hátlapi panelek (Crossbow).
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
A Dark Knight-et Crossbow-al együtt adják, ha ezt is figyelembe vesszük akkor ez a "legolcsóbb".
Amúgy az árakat jobb megkérdezni "Nándika"-tól, mert épp most mondta, hogy az S1284 ára "csak" 10800.-, ez pedig kevesebb mint a honlapon lévő ár.
(Remélem nem tévedett amikor a fenti árat mondta ... )[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
Íme: Xigmatek Dark Knight S1283
[ Szerkesztve ]
-
okay
aktív tag
Két hütö között gondolkozok,AMD X4-re lenne jol meghuzva.
-AC Freezer Xtreme
-CM Hyper 212
Egy tesztet találtam amiben az AC volt a jobb,viszont olcsobb is,csak azt nem láttam a tesztben hogy mennyire volt a tuning a föszerepben.
Méret nem számit csak férjen a chipset mellé,hangja se,csak a teljesitmény.
Köszönöm!Nagyon jó Football Manager: http://www.powerplaymanager.com/r421088
-
Henk
veterán
Ha a teljesítmény számít akkor talán a freezer xtreme jobb a nagyobb borda miatt.De mivel az pwm-es lehet,hogy a ventije alacsonyabb fordulaton menne és ugyanazt a teljesítményt hozná.Túl nagy különbség szerintem nem lenne a 2 hűtő között.
Mondjuk a freezer műanyag felfogatására már volt panasz,a 212 asszem csavaros.(sokkal stabilabb.És az sem utolsó szempont,hogy a freezerben elég spéci venti van,nem biztos,hogy találsz belevalót ha valami baja lenne.
Vasinger!:milyen hűtés van a ramodon? (nem akartam most kikeresgetni)[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Hát én mondjuk biztos azt választanám, amelyik jobb teljesítményben, de én mégis a CM felé hajlanék. Én jobban szimpizek a Hyper 212-vel, hisz arra 2db 12-es ventit is lehet rakni, meg hát az mégis csak egy Cooler Master...
Henk: Tudtommal, nem lehet, csak még1 uo. belerakni, egy hétköznapi 12-es nem megy bele!
#8841 UP?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest