-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tothgera30
Ármester
válasz Krissz5435 #24300 üzenetére
Akkor megveheted a Noctua D14-emet ! Ha léghűtésben gondolkodsz, 20k körül már eléred a csúcs léghűtők piacát . Itt a Thermalright Silver Arrow, Noctua D14 és Be quiet! Dark Rock Pro C1 válik elérhetővé . Ahogy felsoroltam, olyan szinten vannak, tehát legjobb a Silver Arrow, a D14-re kerek 1 fokot ver, viszont itthon beszerezhetetlen kategória, a Dark Rock Pro C1 pedig szintén jó hűtő, de az már kissé gyengébb . Bár ha engem kérdezel, a Matti bőven elég, a D14 nekem passzívban s viszi a húzott négymagos procim, szóval itt nincsenek kompromisszumuk, talán annyi hogy kevés hely marad, mert kitölti a kecót (enyém) .
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Krissz5435
aktív tag
És a tiedet mennyiért adnád oda?(NHD14)
[ Szerkesztve ]
"Ha én pm-et kapok válaszolok is rá. Ezt mástól is elvárom akinek írok."
-
Tothgera30
Ármester
válasz Krissz5435 #24302 üzenetére
Nem tudom, ha érdekli, majd kifilózzuk priviben.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
proci985
MODERÁTOR
válasz maestro87 #24295 üzenetére
Gaia kb a hyper212plusal van egy szinten. húzáshoz is bőven elég. ezért is fura, hogy 4kért adják, ár/értékben kb verhetetlen, de quadot húzni is bőven jó.
oldallapot sajnos a Codegenre nem fogod tuni rátenni, 120as ventivel szerelt hűtők ahhoz túl magasak.
Krissz5435: iponban 9800 a Prolimatech Megahalems, ami csúcshűtő. rá egy vagy két venti, és van a D14el teljesítményben kb megegyező hűtőd, csak sokkal olcsóbban. szóval én azt venném. viszont hm, lehet alapból nincs hozzá AMD lefogató, attól drágább lehet.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
kulerr
őstag
sziasztok!
Hűtőt készülök venni és kettő között vacilálok
Prolimatech Megahalems vs Armageddon....Pro-kontra véleményeket, tapasztalatokat nagyon megköszönném
[ Szerkesztve ]
-
Robi95
csendes tag
Sziasztok!
i5 760-ra milyen hűtőt vegyek?...
-
sestertius
őstag
Tisztelet!
Nos, a Thermalright HR-02 hűtése így lett megfelelő.
A milliméterek játéka volt, hogy beférjen a venti a ramok miatt /talán egy mm, ha maradt.../, de elfért. A terv végül is sikeres volt, ami annyiból állt, hogy az emelt hűtőbordás ramok megmaradjanak, és a 25 mm-es venti úgy férjen el eléggé "le tolva" az alaplap felé, hogy kellő aktív hűtést biztosítson egyúttal a ramoknak is. Az értékek jók, igaz, bazi nagy hűtő lett így belőle - de elfér...Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
gbal65
aktív tag
Hali, kéne egy kis segítség. Tuningolom a procit (alapfeszen), akkor egyből 60fokon van, így TX3 lesz lehet + intel ventit tolok rá, ez rendbenlesz? Olyan 1000-1500Ft közt milyen jó 'szürke pasztát' lehet venni (olyat ami sokhelyen kapható), mert a chipset (már ha alapfeszen van a proci tuningolva), akkor az meg 65fokos... Így ha alapfesznél feljebb mennék vagy 70fok lenne, perpill gagyi fajta fehér 300ft-os paszta van rajta... Na a lényeg, hogy miylen paszta lenne ajánlott a chipsetre ? Mennyit javulna a chipset hőfok (saccolva)?
iPod Touch 6. gen., 10.2 <<>>DIY 2x50W Bipolar Transistor AMP w. Infinity Alpha 5 speakers
-
proci985
MODERÁTOR
válasz kulerr #24305 üzenetére
hűtésben ugyanazt tudják. az Armageddon vékonyabb, cserébe 140es ventihez van optimalizálva, magasbordás ramokra ez jól jön.
igazából ha a ramokra nem lóghat rá egyik sem, és a szélesség se lehet problémás, a venti sem érdekes és árban ugyanott vannak, akkor marad a "melyik jön be jobban kinézetre" döntés.
Robi95 Xigmatek Gaia 4kért vagy Loki 3kért. utóbbi akkor érdekes, ha a házadba nem bér be a 159mm magas Gaia.
gbal65: TX3 + intel venti?
amds alaplapok egy részén a chipset nagyon durván félremér. tapintásra mennyire meleg a borda?
sestertius: durván néz ki fő poén, hogy a két 140es noctua kb elveszik rajta. hűtés szempontjából hogy vizsgázott?
[ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
válasz proci985 #24309 üzenetére
Az értékekkel úgy vagyok, hogy az mindig relatív - szoba hőmérséklet függő. Ha kinyitok egy ablakot vagy ajtót, ebben a kis szobában azonnal változik minden...
Szóval nem régen telepítettem újra a rendszert, alig vagy két-három napja, és a proci még alapon van, más beállításokat akarok - csak a ram van 2000-en. Alapon nézve 63 vagy 64 fok volt a max, átlag valamivel 60 fölött. Szóval nekem príma...
Húzva számításaim szerint közel ott lesz, mint a Noctua, picit fog elmaradni mögötte. A két 14-es venti azért sokat nyom a latba...[ Szerkesztve ]
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
Bazs-
tag
Sziasztok
Milyen hűtőt ajánlotok a következőkhöz ?
MSI 785 GM-E65 alaplap, Phenom 955 processzor és GIGABYTE GZ-X2 ház.
Lehetőleg minél halkabb kellene.Köszi előre is.
-
maestro87
őstag
válasz proci985 #24304 üzenetére
Köszi! Akkor szerintem arra fogok majd beruházni. Igaz, hogy nem fér be, de ha most ennyire jó árban van, akkor lehet nem kellene elszalasztani egy ilyen lehetőséget. Mondjuk jó lett volna már most ezt a gyári intelest lecserélni, mert már idegesít, hogy egy repülőgép zúg mellettem, de legfeljebb majd kiveszem a tápot, hogy beférjen, vagy nem tudom.
Köszi mégegyszer. Most megyek benézek egy nyomtatós topicba is, mert már az is újat kíván. -
proci985
MODERÁTOR
Xigmatek Loki 3kért vagy ha befér, akkor Gaia 4kért. utóbbi a 7ks Hyper212plus szintjén van, viszont cserébe 159mm magas, le kell mérni elfér e.
kulerr: pontosan. teljesítményben, árban (500ft az eltérés jelenleg aquaban) ugyanaz. kérdés, hogy tudsz e minőségi 140est venni.
maestro87: táp maradhat a helyén, viszont codegenbe max 92es ventivel szerelt hűtők férnek be sajnos. eléggé pici házak sajnos. bár ez se biztos, pár széria (jellemzően amibe hátul befér egy 120as venti) már elég széles 120as tornyokhoz is.
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
válasz proci985 #24316 üzenetére
Nem tudom honnan ez a 4k, mert 4,5k a legolcsóbb helyen is, és én is annyiért veszem. Na mind1, ez már csak szőrszálhasogatás. Még szerencse, hogy én lecseréltem a gépházat, mert Hyper 212 is 159 milli magas. Ki is akadtam, mikor nem egész fél centin múlott, hogy kényelmesen beférjen.
-
proci985
MODERÁTOR
-
gbal65
aktív tag
válasz proci985 #24309 üzenetére
Igen, Intel venti mert:
halkabb mint a tx3-hoz járó CM és nemfog kellenei 3magost elhűteni nagyobb.
Hát tapintásra is jómeleg :S 1x olyan félév után újrapasztáztam és mocsokmód száradt volt a paszta. Fehér kis 300Ft-os olcsósággal lekentem, na ugyanolyan rossz volt, sőt romlott is 1-2fokot így a rekord 65fok terheléskor, de menne ez 70ig is ha proci feszét feljebb tolnám.
Ha pl vennék egy AC Mx4-et az jó választás lenne? saccolva mennyit javulna ehhez a kínai vacak pasztához képest a hőmérséklet?iPod Touch 6. gen., 10.2 <<>>DIY 2x50W Bipolar Transistor AMP w. Infinity Alpha 5 speakers
-
őstag
Sziasztok!
Tegnap megjöttek a motyóim. Életem első gépét raktam össze, hááát, az i5 gyári hűtővel szenvedtem egy keveset. Nem volt egyértelmű számomra a rajz a rögzítéssel, és én mindenképpen a műanyag 4 db fül elfordításával akartam fixálni a hűtőt. A végén jöttem rá 20 perc után hogy csak le kell nyomni :XD. Na mind1. Hüle vagyok.
Kérdésem lenne, bár nem ide való:
A Thermal Soprano házamon felül van USB kimenet. Viszont belül a zsinórja nem a szokványom 5+4 tüskés csatiba menne be. Mind a 2 USB-nek külön lapos egysoros 5 aljzatú csatlakozója van a házba. Gondolatom szerint az alaplapi USB helyre azért 9 a tű mert a testhez 1-et használ a 2 kivezetésre? Vagy miért?
Nem tudom hova belőni az alaplapi USB-m pedig elvileg van helyem.
Tudna valaki segíteni?joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
Vajga
tag
Sziasztok!
Nem igazán találok összehasonlító tesztet, így gondoltam megkérdem, hátha tudtok segíteni. Melyik lenne jobb?
-Thermaltake® ISGC-400
-Alpenföhn BrockenA fő szempont hogy halk is legyen, és a hűtőteljesítménye is jó legyen. Így ránézésre a Thermaltake® ISGC-400 nak kellene jobbnak lenni, de hát ezt szemre nem lehet megmondani.
Illetve hogy ha kicsit még hozzáteszek az Alpenföhn Matterhorn ennyire jobb lenne, hogy megéri a dupla annyi pénzt?
Köszi előre is.
-
gg72
veterán
Tegnap beszereltem a gépbe az új Xigmatek Gaia hűtőt, a szerelés nagyon tetszett, atomstabilan áll a lábán az egész és a hűtőteljesítmény is tetszik.
Viszont a gyári hűtővel nem vagyok kibékülve, még 1000-es fordulaton is elég hangos szerintem. A Coolink Swif2 120p-t végül is nem tettem fel rá, mert ahogy visszaolvastam, azt nem tanácsoljátok a kis légnyomása miatt.
Mit tegyek fel a gyári venti helyett szerintetek?
Ráakadtam erre, ez nagyon szimpi, az ára is csak 1500 Ft körül van:
[Zaward Golf Fan GII]Más ötlet? Mindenképpen valamilyen halk megoldás kellene.
Ezeket néztem még:Scythe Slip Stream PWM
Sharkoon SilentEagle SE
Scythe Kama PWM (sajnos itthon nem kapni)
EKL Alpenföhn Föhn 120 Wing Boost (ezt sem, meg az ára is kissé magas)[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
"Viszont a gyári hűtővel nem vagyok kibékülve, még 1000-es fordulaton is elég hangos szerintem."
Ne keseríts el. Direkt azért vettem, mert minden teszt agyon dicsérte, hogy mennyire halk, és mennyire jól hűt. Remélem csak azért találod hangosnak, mert extra érzékeny a füled! A mostani hyper 212-mnél csak nem hangosabb. Bár szerintem a videókártyám a leghangosabb az egész gépházban, pedig az is viszonylag halk, szóval most kicsit aggódok a Gaia miatt.
-
gg72
veterán
Én alapvetően érzékeny fülű vagyok a zajokra, pl. VGA-ból is csak passzívat veszek mindig, mondjuk nem is nagyon játszom, így azok nekem bőven elegek.
A ventinek van egy fura mély alaphagja és hiába írták itt korábban, hogy az úgy nem kóser, de én már kézzel pörgetve is kihallottam ezt a hangot belőle... A másik gépemben egy Noctua hűtő van, na azt tényleg nem hallani!
Este megpórbálom még jobban leszabályozni, az Asrock alpalap Bios-ában jelenleg a 9 szintből a 3-asban van és így pörög 1000-1100-et, de lehet elég lesz neki a 800 is.
-
Recon666
Közösségépítő
A matternhorn bőven elég lesz, még tuningal is.
Vajga: Milyen procira kell, akarsz-e tuningot?
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
-
csenger41
tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy létezik-e olyan procihűtő /borda+venti/ aminél a két szemközti rögzítőtalp távolsága 8.5cm? Az egymás mellettiek pedig 6cm-re vannak egymástól.
Lemértem, a mostani Intel alaplapomnál az átmérő 10cm a távolság pedig 7.5cm. Gyakorlatilag ugyanilyenre lenne szükségem, csak kisebb méretben.
Elég fontos lenne az infó...Google a barátod, Wiki a barátnőd! :)
-
boxos23
aktív tag
Hali
Egy fontos kérdés.
Most vettem egy E8400 C2D procit és azt szeretném tudni hogy ez a hűtés elég neki Alpine 11 Rev.2 Mert ha elinditok egy játékot akkor a proci hűtő felpörög és a proci hőfoka is sokat emelkedik pedig pasztát is raktam alá. -
boxos23
aktív tag
Ha az nem elég egy Cooler Master Hyper TX2 elbirna vele?
-
natë
nagyúr
Sziasztok, 2500k-ra szeretnék egy coolert vásárolni, 4,2-4,5 Ghz-es tuningot tervezek a későbbiekben, addig is a lakásunk nyári hőmérséklete miatt vennék a stock coolertől komolyabbat. Nyáron iszonyú meleg van a szobákban (28-30 fok ).
Túl sokat nem szeretnék rákölteni, ellenben ha tuningra vetemedek azt szeretném stabilan 24/7-ben normális hőfokon használni. Mit javasoltok? -
boxos23
aktív tag
válasz proci985 #24336 üzenetére
szia
Roszul volt rajta a proci hűrés
Most 100% terhelés Prime95 progival és a Coretemp 55-58fok tuning nélkül az alpine 11 rev.2 hűtéssel de a hűté nem forog teljes fordulatán még és az előbb fullon pörgött az volt furcsa és azér kérdeztem hogy elbirná e ez a hűtés de még jó hogy észrevettem hogy valami nem paszol megigazitottam és szerintem elmegy.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
a három között fél mili különbség sincs szóval ha a Hyper befér, másik kettő is bemegy.
Hyper212plus remek hűtő, viszont 7k fölött van. a Gaia kb egyformán hűt vele, és már 4kért kapni. emiatt nem ajánlott jelenleg.
bár hozzá kell tenni, a 3ks Loki, a 4ks Gaia és a 9k+ventis Megahalems mellett kb semmi mást nincs értelme jelenleg venni szerintem: a Loki 92es, és olcsóbban hozza a TX3/AC7pro r2 teljesítményt (márpedig az a nagyon árérzékeny szegmens) és valamennyi tuningra is elég. a 4ks Gaia ár/értékben kb agyonver mindent, és négymagost húzni is elég. a Megahalems meg kb tudja, amit a D14, csak majd fele áron. gyenge ventivel is szépen hűt, erős ventivel meg a gyengébb vizeket is veri (felsőkategóriában a hangerő/skálázódás hatványozottan esik latba).
ami még érdekes lehetne, az passzív üzemre a Thermalright HR02 18kért, de azt meg magyar kisker garival és számlával eléggé nehéz beszerezni. illetve az Armageddon szintén 9kért magasabb ramoknál, bár minőségi 140es ventit nem egyszerű venni.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz144
senior tag
Sziasztok!
Van egy i5-2500K procim és a gyári hűtőt lecserélném egy Noctua NH-D14-re.
Elég olcsón jutottam hozzá .
Szeretném majd húzni a procit ameddig csak lehet.
Az a kérdésem hogy elég lesz e a hűtőm hozzá hogy mindent kihozzak a prociból?Xbox Gamertag: Gabesz14415
-
csenger41
tag
válasz proci985 #24336 üzenetére
Ez egy XBOX 360-as CPU-ja és GPU-ja, arra szeretnék valami komolyabb hűtést a gyári passzív bordák helyett.
Azon gondolkoztam hogy talán a régebbi socket-ek kisebbek voltak, esetleg létezik olyan lefogató rendszer, ami nem fix méertű, hanem lehet állítani.
Valakinek ötlete? Hogyan lehetne megoldani? Házibarkács is belefér!Google a barátod, Wiki a barátnőd! :)
-
veresp
tag
Sziasztok!
Ilyen hűtőt nem szeretne senki?
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest