- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Napokon belül megjön az új, M4-es Mac mini is
- Home server / házi szerver építése
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
Ez a felfogató jó vajon egy Thermaltake Spinq-hoz?
-
Boogie33
senior tag
Hali. Hát skacok le a kalappal a Noctua előtt egy hétbe se telt és Bécsből megjött a kiegészítő keret amivel el lehet fordítani a hűtőt. Csak ajánlani tudom ezt a márkát
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
tom_tol
addikt
Hali
ez ugyan nem ide tartozik de nem találtam jobb helyet
mennyi az a mínusz hőmérséklet ameddig egy hp-s hűtő biztonsággal üzemel ?
Üdv -
Qru
MODERÁTOR
válasz tom_tol #23556 üzenetére
Attól is függ, hogy menetközben kapja a mínuszokat vagy eleve mínusz fokos környezetből indítod alatta a procit. Mivel víz van a HP-ban, ha a hőcső hőmérséklete -1-2 fok környékére esik akkor könnyen megfagy ha közben nem melegíted egy procival, ha meleg és úgy rakod ki (pl télen az ablakba) menet közben akkor meg attól függ, hogy mennyire meleg benne a víz/pára.
De ha megfagy benne a víz azt hamar észreveszed, mert pillanatok alatt iszonyat magasra felszökik a maghőd.#nincsbennetarcsi
-
Gerisz
addikt
válasz balisz #23560 üzenetére
Itt kérdezhetsz.
Ez pedig "kötelező"
Nem az, de sok jót megtudsz belőle. -
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Nem teljesen a fórumot indító kérdésre hajazva kérdezek, de azt szeretném megtudni, hogy a Zalman 9700-asa nagy általánosságban milyen hűtőnek számít? Most lesz összeépítve a SB rendszer és nem szeretnék cserélni.
Winnie
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
proci985
MODERÁTOR
ha elég volt a q6600ra elégnek kell lennie az SBre is.
sandyk alapvetően nem melegednek annyira. szóval próba szerencse, de az intel gyáriknál lényegesen erősebb a 9700as, és azokkal is nagyon szépen mennek.
látom mégiscsak szorzózármentes lett
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
törölt tag
Sziasztok!
Nekem egy i5-760-as procim van. A gyárit nem akarom feltenni.
Szerintetek milyen hűtő kéne rá? Ne legyen nagyon hangos
A gépet játékra használom, konvertálásra. -
Piftuka
veterán
Szia!
Ugyan én a SAGA II-nél jóval olcsóbb tápot javasoltam (hiszen az előzetes hozzászólásod alapján azt feltételeztem, hogy nem akarsz "vagyonokat" költeni erre), de a SAGA II-vel biztonságban lesz a géped, efelől nincsen kétségem.
Várom a beszámolót, hogy a számítógép házon belüli hőmérsékletek hogyan alakultak az új CPU hűtővel és a rendszerhűtő alkalmazásával!
Üdv: Piftuka
"Aquila non captat muscas."
-
sCr89
tag
Hali, mi a különbség e 2 termék között: Alpenföhn Nordwand RevB és Alpenföhn GrosClockner RevB? az ár-on kívül értem , megéri a nordwand azt a 3-4k különbséget??
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Max. 20k gondoltam rá.
-
Piftuka
veterán
válasz #02644736 #23572 üzenetére
Annyi pénzből szinte bármilyen hűtőt választhatsz.
Majd jönnek itt a profi tuningolók, s ajánlanak neked néhányat. Ebben az árkategóriában egyébként a Noctua és az Alpenföhn modelljeit szokták javasolni.
(Mondjuk, ha nem tuningolod a processzorodat, akkor szerintem felesleges ennyit költeni a hűtőre, de ezt a te döntésed.)
-
Chaosftw001
tag
sziasztok később qxxxx szériára fogok váltani természetesen lesz tuning [ilyen házban]
tx 3/ekl cold tower/freezer 7 pro ezek nagyjából egy árban vannak
kérdés beférnek e a házba és melyik a leghatékonyabb közülük -
Piftuka
veterán
válasz Chaosftw001 #23576 üzenetére
Szia!
Nekem is olyan számítógépházam van, s a procin Hyper TX3-as hűtő van.
Ebben a hozzászólásban láthatod, hogy mire képes. (Az adatlapomon szereplő konfigurációval.)
A mérés hűvös, 20, maximum 22°C fokos szobában történt.
Itt láthatod, hogy mekkora helyet foglal el.
Ha óhajtod, több képet is tudok linkelni róla. Olyat is, ahol a memóriafoglalatok látszanak, illetve a hűtő magassága az alaplaptól mérve.
A többi hűtőről nem tudok nyilatkozni.
(Egyébként mindegyik, általad említett hűtő elfér a CM Elite 335 házban.)
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz Chaosftw001 #23578 üzenetére
-
Re-b
csendes tag
válasz Piftuka #23568 üzenetére
Szia!
"Ugyan én a SAGA II-nél jóval olcsóbb tápot javasoltam (hiszen az előzetes hozzászólásod alapján azt feltételeztem, hogy nem akarsz "vagyonokat" költeni erre), de a SAGA II-vel biztonságban lesz a géped, efelől nincsen kétségem. "
Úgy voltam vele ha már veszek, akkor "normálisat". Maga a tápra nem akartam 20 ezret költeni. (A 3 dolog: proci hűtő, a ház ventilátor, és a táp 20 ezer + szállítás)
Tavaly közel 100 ezrembe került a felújítás, akkor ezen már nem múlik hogy nem legyen gond vele.
A házzal semmi baj nincs, erre már nem költök.
Semmivel sem rosszabb szerintem mint amiről betettél, képet. Igaz a tiedén elöl is van szellőzés. De mint írtam nekem átlagos dolgokra kell.
Ezek után nagyon remélem, hogy jó lesz a gépem egy darabig.Elvileg holnap, vagy holnap után megjön.
[ Szerkesztve ]
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Megérkezett a AC freezer 13 hűtőm! Írok pár sort róla.Egy 3.3 Ghz-re húzott I3 540-et hűt jelenleg.
Előtte ezen a procin egy Hyper 212+ volt, de mivel mATX házra váltottam, ezért az már kilógott onnan.
Számokban: 1 óra prime után.
Hyper 212+
alaplap 26 C
cpu 43 c
1 mag 43 C
2 mag 37 CFreezer 13
alaplap 25
cpu 44C
1 mag 45C
2 mag 41CNem sokkal marad el a Hyper 212+ mögött, természetesen nem ő a közvetlen ellenfele, hanem a TX3.Ha azt vesszük, hogy a TX 3 relatíve hangos (viszont erősebb a ventije), és egy venticserével árban ugyanott vagyunk, mintha vennénk egy Freezer 13-at, egyből nem kérdés, hogy melyik az ajánlott.Sajnos a TX3-at nem tudtam megnézni ezen a procin, de kíváncsi lettem volna mit produkál.
A Freezer 13 ezekkel az értékekkel tökéletesen hangtalan, terhelve is.Alapon 900-at forog, 1 óra prime után 1400 körül.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
kbalage2
aktív tag
Sziasztok,
Mivel Ninja Mini már sehol se kapható, tanácsot kérnék milyen hasonló elrendezésű max 12 cm magas hűtőt tudnátok ajánlani, egy Pentium E2140-at kéne passzívan (12 cmes házventivel pár centiről) hűteni.
thnx előre isMinden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Konfigos
őstag
Szép estét!
Milyen cpu hűtőt tudnátok ajánlani ami maximum 10-11cm magas viszont komoly hűtési képességi vannak?150watt körül kellene tudnia elvezetni,lehetőleg emberi áron,am3 foglalat-ra jó legyen!
Köszönöm a segítségeteket
-
jegenye77
addikt
válasz kbalage2 #23583 üzenetére
Én most adtam el a MiniNinját.Hardverapróban volt hirdetve.4k szvsz nem sok érte.
Helyette be is szereltem a Mugen2-est.Épp hogy befért a házba.Az oldalsó ventiket amit a plexire lehet szerelni,le is kellett vennem mert beleért a hűtőbe.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
szatyor1972
tag
Sziasztok
Egy gyári Amd hőcsöves hűtőt érdemes lecserélni egy cooler master hyper 212 plus-ra?
Mekkora a különbség a kettő között?Boldognak lenni nem azt jelenti, hogy minden tökéletes!
-
Ace Ventura
addikt
válasz szatyor1972 #23586 üzenetére
Persze, hogy érdemes lecserélni, sőt kötelező!!
Így első gondolatra szerintem -20 fok lesz a különbség terhelés alatt a 212+ javára.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
szatyor1972
tag
válasz Ace Ventura #23587 üzenetére
Köszi a választ.Esetleg ebben az árban van jobb hűtő vagy elég jó ez is?
Boldognak lenni nem azt jelenti, hogy minden tökéletes!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz szatyor1972 #23588 üzenetére
abban az árban nincs jobb.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Ace Ventura
addikt
válasz szatyor1972 #23588 üzenetére
Ebben az árban a legjobb választás, viszont nézd meg milyen széles a házad, mert elég magas a 212+
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
szatyor1972
tag
válasz Ace Ventura #23590 üzenetére
Egy Gigabyte GZ-X2-es házam van.
A méretei: 185 x 410 x 478mm szerinted elfér benne?Boldognak lenni nem azt jelenti, hogy minden tökéletes!
-
Ace Ventura
addikt
válasz szatyor1972 #23591 üzenetére
Ha ráteszed az oldalát, akkor nem.
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
szatyor1972
tag
válasz Ace Ventura #23592 üzenetére
Megnéztem a procitól számitva van 17cm az oldaláig.Elvileg akkor elfér mivel a 212+: 15.85 cm
[ Szerkesztve ]
Boldognak lenni nem azt jelenti, hogy minden tökéletes!
-
dscholtz
tag
Sziasztok. Éppen szemezek egy X4 940BE procival, az lenne a kérdésem hogy ár/érték/csendesség arányban mit érdemes választanom? (húzni egyenlőre nem szeretném)
Cooler Master Hyper 212 Plus 775/754/939/940/AM2 esetleg jó választás lehet?
köszi
Bzzz
-
Chaosftw001
tag
válasz dscholtz #23595 üzenetére
szvsz elég jó az a hűtő ára sem vészes és árához képest nagyon sok drágához közel van hűtés teljesítményben
itt láthatsz egy kis tesztet is [hyper 212]
-
dscholtz
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest