- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Napokon belül megjön az új, M4-es Mac mini is
- Home server / házi szerver építése
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz sestertius #23841 üzenetére
c14nél pont 65mm a hely, ha az ember az alsó hűtőt nem rakja fel.
esetleg egy Megahalems/Armageddon, hátulra szívóként rakott ventivel? vagy Thermalright HR02?
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
sestertius
őstag
válasz proci985 #23851 üzenetére
Na megtekintettem, és a Thermalright hűtőt nekem találták ki!
Még jó, hogy megkérdeztem itt... nem hiába vannak itt nagy koponyák!
A következő kérdésem már csak az lenne, hogyan lehet ezt beszerezni és mennyiért szerény kis hazánkban!Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
AirBooms
addikt
Sziasztok!
Egy nagy teljesítményű (valóban nagyon hatékony) léghűtésre lenne szükségem egy SB procihoz, mert húznám, ám a Freezer már 4,3 GHz-en bőven 90 fok fölé engedi (melegek a bordák, tehát nem a hőátadással van baj). A gond az, hogy a hűtőnek minél alacsonyabbnak kell lennie, mert eléggé keskeny a ház. Tehát ezek a nagy tornyok kevésbé jelentenek megoldást. A 150 mm magasságtartományban találok valami igazán brutálisat, vagy felejtsem el?
Ha nem, akkor mondjuk egy Alpenföhn Matterhorn ajánlott?
Köszi! -
dime27
őstag
válasz AirBooms #23857 üzenetére
Itt lehet megvenni igaz az ára elég borsos:
Részletes teszt róla:
Alig van lemaradva a nagytesótól az NH D14estől és igen ez is két nagy 140mmes ventivel érkezik tehát a doboza tartalmazza ezt is bele kell kalkulálni az árába!
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
AirBooms
addikt
válasz dime27 #23860 üzenetére
Öö, az a gond, hogy HAF932-m nekem van, (oda beférne egy óriás hűtő is, de én vizezem majd a 2600K-t), ez a gép unokaöcsémé, egyelőre ezt rakom rendbe. Ez egy keskeny, kb 18 centi széles Enermax ház. Szép és jó, meg bőven elég neki, de arra nem gondoltam, hogy a hűtő kevés lesz... Vagy megveszem itt az apróban hirdetett HAF 912-t, s veszek hopzzá egy erős, de mégis jóval olcsóbb hűtőt, s ha eladom az Enermax házat (vadiúj), akkor nem járok rosszabbul, mint ha most valami drága kompromisszumot kötünk.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz AirBooms #23859 üzenetére
teszt2, silentpc bár nics összehasonlítás
frostytech, AC64prot keresd, arányokra jó, valós hőfokokat tekintve nem igazán reprezentatív a mérőpadjuk. értsd, 150Wnál hasonló ventikkel mint a D14 nálam 50fok volt a deltaT, nem 14... 14es deltaT kb 40Wos fogyasztásnál egy 3000res ventivel reális még a legjobb léghűtőkkel is.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz sestertius #23854 üzenetére
apróban van 18ért. szóval ez sem olcsó.
egyik fórumtárs itt a topikban is keresett pár napja, emlékeim szerint írta, hogy valahol talált.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz sestertius #23864 üzenetére
hm, énsem, úgy néz ki vagy eltűnt, vagy árat emelt.
elvileg van egy magyar beszállító, másképp meg sajnos marad a külföld.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz sestertius #23866 üzenetére
mióta OHS megszűnt azóta eléggé akadozik a magyar Thermalright ellátmány. na nem mintha előtte kánaán lett volna, de az akkori csúcs HR03GT/GTX/PRO és TRUE copper / IFX14 Magyarországról is beszerezhető volt.
compuweb talán megoldás lehet, elvileg ők a magyar disztribek. egy mailt megérhet a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Gerisz
addikt
válasz sestertius #23866 üzenetére
compuweb tud, vagyis, mikor én kérdeztem tudott csak AMD-s lefogatót nem így nem vettem.
proci985:
Lehet tévedek, de szerintem ők nem lettek distribek, mert nagyon nagy volt a kötelező vásárlás összege. -
igor78
tag
válasz sestertius #23869 üzenetére
Mi a véleményetek a ThermalTake SpinQ VT hűtőről?
ASRock P67 Extreme4 alaplapon hűtenék vele egy i5 2500K procit.
Illetve másodlagos kérdés: Tudnátok ajánlani valamit passzív hűtésre az említett procihoz? Ha lehet elhagynám a ventit a zaj miatt. -
jocyka
csendes tag
Sziasztok!
Athlon II X4 645-ös cpu-ra,kinéztem egy Asus Silent Knight AL hűtőt!
Mi a véleményetek,jó lesz hozzá? -
Haart
addikt
Lehet már kapni hazánkban Freezer 13 PRO-t? Mert sztem mindenhol félre írják és a simát is elnevezik pronak, így van hogy listán ilyen 6k körül mozog, pedig az a kicsi.
[ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
válasz proci985 #23871 üzenetére
Elment egy pár mail... iPon válasza:
A termék sajnos még nem rendelkezik olyan disztribútorral akivel
kapcsolatban állnánk, de ha lesz ilyen akkor hozzánk is fel fog
kerülni a kínálatba és rendelhető lesz.A többiek még nem méltattak válaszra...
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
jossua
tag
Egy zalman 9900 led hütövel mennyire lehet huzni egy i5-650 procit ?
Alias : Magyarbetyar
-
vadacz
csendes tag
Hello! A gyári Phenom II x4 965 B.e. hűtőjét szeretném lecserélni mert sztem elég hangos. Milyen hűtőt tudtok ajánlani hozzá, ami persze nem olyan drága? Előre is köszi a választ!
-
vadacz
csendes tag
hát maximum 10 rugót szánok rá
-
Haart
addikt
Valaki tapasztalttól kérdezném hogy:
Hyper 212plusz vs Xigmatek s1283 ( Red Scorpion )?
Melyik a jobb? -
M0Dair
senior tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy Lian-Li 351-ben használnék egy i7 920-as CPU-t (alap feszen), elég rá a Scythe Shuriken (azt vegyek?), vagy érdemes más hűtő után néznem ami még befér a kuckóba?
Előre is köszönöm a választ!
További szép estét és kellemes hosszú hétvégét kívánok!
-
deadwing
addikt
Van valakinek valami tippje, hogy egy Xigmatek Achillest hogy tudok rátenni 1156-ra? Elvileg ez a hűtő LGA775-re meg 1156-ra is jó, de gyakorlatban nagyon nem megy rá
Most nem tudom kire legyek mérges, az intelre vagy a xigmára, de a lukak messzebb vannak egymástól jóval, mint a 775-nél és ezt a xigma nem oldotta meg, a specifikációval ellentétben. Még jó hogy nem törtem el az alaplapom, de azt hiszem közel jártam hozzá...
Jelenleg csavarokkal tettem fel, de valószínű nem tudtam egyformán meghúzni őket mert elég siralmasak a hőfokok. Valami olyan megoldás kellene ami egyenletesebb felfogatást eredményez.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
válasz deadwing #23887 üzenetére
Megvan a gond. A hűtő sajnos régi, akkor még nem volt 1156 tokozás, és csak az újabb típusokhoz jár az a crosbow amivel fel lehet tenni az 1156-ra. Így ehhez nem is kaptam ilyet anno. Szóval aki hasonló problémába futna bele, annak a Xigmatek I5363 crosbow a megoldás.
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
Milka 78
nagyúr
Üdvözletem!Akinek Scythe Yasya hűtője és amd-s rendszere van,gondolom szembesült azzal a problémával,hogy csak egyféle képen lehet felrakni a hűtőt.Ezzel az a nagy baj,hogy mindenképpen felül nyitott ház ajánlatos hozzá és a meleg kártyáról szívja a levegőt ami azt eredményezheti,hogy durván 3-4 fokot is bukhatunk a dolgon(nálam 4 fokot jelentett,de a Computer Mode-os srácok is megerősíthetik az állítást).Többször kérdeztem,hogy van e a gyártónak valami féle forgató kerete,de sajnos ez idáig nem találkoztam vele,míg egy érdekes írásra lettem figyelmes.Gondoltam ide is beteszem,hátha szüksége lenne valakinek rá.Ezúton is köszönném mrbig25 fórumtárs útmutatását
Először is beszerezzük a Xigmatek ATI775 Montage-Kit nevű elmés kis keretet ami 1600 forint körül kapható.
Leszedjük a hűtőt és eltávolítjuk az alaplap gyári keretét.Összeszereljük a Montage kittet,ügyelve arra,hogy a csavart alulról be fűzzük.(Én sikeresen elfeledkeztem róla ezért szedhettem le )
Ha megvagyunk vele szereljük fel a lapra.Nekem ez sikerült az alaplap kiszerelése nélkül megoldani,tehát nem egy bonyolult művelet.(a képen a fent említett hibám miatt nem látszanak a kifelé álló csavarok)
Fogjuk a hűtőt és az Inteles felfogatóból kipattintjuk a "pöcköket".Kis csavarhúzóval megoldható,de óvatosan,mert könnyen törnek a kis fülek amik összetartják.
Majd feldobjuk a hűtő aljára az"átalakított" Inteles talpat.
Majd felrakjuk a hűtőt amit immáron kereszt irányba tudunk rakni,majd rögzítjük a 4 db rugós anyával.Érdemes beszerezni 4 db alátétet,de nem létszükséglet a dolog.A tömb mellett kényelmesen meg tudjuk húzni a csavarokat és szépen stabilan rá is fezsül a lapra.
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek az Asrock E350-es lapkájánn a 4cm-es ventit milyenre lenne érdemes lecserélni? (Az a problémám, hogy 3-4 óra után, finoman el kezd ciripelni és hangosodni, mintha a hő hatására nem futna síkban és beleérne valamibe. Ha emelem a fordulatot akkor erősödik, ha csökkentem UEFI-ben 3-alá akkor elhalkul, csak így a hűtés gyenge.)Ezt a hármat néztem ki:
RASURBO Basic Silent 40x40mm
4300U/min, 8m³/h
ca. 19dB/ANoiseblocker NB-BlacksilentFan XM2 40mm
3800U/min, 6,7m³/h
ca. 14dB/ARevoltec AirGuard 40
5000U/min, 8,84m³/h
ca. 23dB/AÁrban nincs nagy különbség (1200-1800 Ft a modellek ára), szóval ez nem fontos tényező.
Mind három 3 pin-es, szóval tudnám szabályozni a lapról, csak az a kérdés, hogy a gyárilag felszerelt kis ventinek mennyi lehet a légszállítása, mert ha több mint 6,7 m³/h akkor ugye megbukott ez a koncepcióm.
A segítséget előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Netius
csendes tag
Sziasztok,
MSI P7N Zilent alaplapos rendszerre szeretnék Alpenföhn Matterhorn vagy valami hasonló kategóriás hűtőt, szerintetek elfér rajta? és ha nem akkor mit ajánlotok helyette?
N.
Asus G713QM
-
PH-User
addikt
Sziasztok!
Én nem kérdem, hogy milyet vegyek, mert már meg van, Mugen 2-m van.
Vettem egy DFI Lanparty JR P45-T2RS mATX alaplapot és csak elforgatva megy rá a hűtő, mert a chipset bordába beleér a hűtő hőcsöve.Hogy tudnám még is normális irányban feltenni a hűtőt?
Előre is köszi!
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
proci985
MODERÁTOR
válasz PH-User #23892 üzenetére
gondolom a hátsó bordába ér bele. a rossz hír, hogy vagy hagyod rossz irányba, vagy kókányolsz, vagy nem fog menni, vagy valamit cserélni kell.
a szituációban több lehetőség van:
1.: használod elforgatva. vidkari sokkal hűvösebb lesz, cpu picit melegebb, alsótápos háznál ez működő koncepció, nálam direkt ment így egy időben az IFX14.
2.: meghajtod a mugen2 hőcsövét, hogy már ne érjen hozá a bordához. ez nem biztos kivitelezhető.
3.: meghajtod a bordát, hogy ne érjen hozzá a hőcsőhöz. ha a hátsó bordáról beszélünk, szerintem ez sem fog menni.
4.: borda széléből pár milimétert leszedsz. kókány, igazán szépen talán lézerrel lehetne megoldani, az meg finoman szólva is macerásan megoldható.
5.: cseréled a VRM és az NB hűtését. ezzel az a probléma, hogy egy elég jó Thermalright borda van a lapon gyárilag: aftermarket Thermalright VRMhűtő szerintem ugyanúgy nem menne fel (más meg nem igazán van a piacon), NBre meg kérdéses, hogy mekkora aftermarket borda kéne.
6.: cseréled a Mugen2őt.
7.: cseréled a lapot.a hőcsö ha hozzáér a bordához, akkor azt fogja melegíteni. értelemszerűleg az nem megoldás.
a VRMborda leszedése és csak az NB borda pótlása nem megoldás: az alaplap négy fázisú, a jó minőségű fethűtés azért kell, hogy négymagosokat is vígan bírja a lap.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Netius #23891 üzenetére
le tudod mérni, milyen magas az északi híd bordája és milyen messze van a foglalattól (gyári oldalon én nem találtam spect róla). ha ezek megvannak, utánna lehet biztosan megmondani, hogy menni fog-e a dolog.
HeavyToys: elvileg 4900as venti van rajta alapból. hm, nem férne be a helyére egy 80/92/120as venti? azok elvileg sokkal halkabban is elegek lennének.
[ Szerkesztve ]
-
HeavyToys
senior tag
válasz proci985 #23894 üzenetére
Persze, fizikailag belefér, de nézd csak! Kb így fog elhelyezkedni az én gépem is, plusz fölé kerül egy DVD író, na most így álló helyzetben, hogy rögzítem a ventit?
Mert ha erre lenne megoldás, ami nem túl kendácsolós, akkor simán ezt választanám! Mondjuk egy 8cm-es Noiseblockerrel vagy Swif2 800-al megtoldva.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz HeavyToys #23895 üzenetére
ha a bordára fel lehet csavarozni akkor rendesen meghúzva talán egy csavarral is fel lehetne stabilan rakni.
egyébként kötegelő: ha találsz valami kevésbé feltűnő biztos pontot, amire fel lehet kötni, szerintem annak is működnie kell.
az a baj, hogy a kis ventik sajnos szinte kivétel nélkül hangosak. talán valami vastagabb darab (mint a Delta FFB0412MN, viszont ez sima golyós) lenne megfelelő leszabályozva. viszont sajnos a minőségibb hydro/2BB bearinges delták kivétel nélkül 40dbA fölött vannak, tehát kegyetlen hangosak. másik probléma, hogy ezek nehezen beszerezhetőek.
[ Szerkesztve ]
-
PH-User
addikt
válasz proci985 #23893 üzenetére
Köszönöm a kimerítő válaszod, konkrétan ide ér bele a hőcső, hajlítani nem lehet. Citrom színnel jelöltem, hogy melyik rész az akadályozó tényező.
Valószínű adom el az alaplapot...''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
HeavyToys
senior tag
válasz proci985 #23896 üzenetére
Értem, és köszönöm a válaszodat.
Hát igen, ezt én is tapasztalom, hogy nehéz megfelelőt találni. Ami nekem szimpatikus lenne, az amit írtam, a Noiseblocker, csak ugye az 6,7m3-ert tud, míg a gyárija 9,3-at, cserébe 14 db a hangja a gyári 25 helyett. Mondjuk ezt is csak 5000helyett 3800-on használom, de így is teljesen jó a hűtő teljesítménye, csak 2-3 óra után el kezd morogni.
Lehet teszek ezzel egy próbát majd, 1500 Ft, nem nagy bukó, ha nem jönne össze.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz PH-User #23897 üzenetére
sajnos ez van akkor.
az lap egyébként amiatt jó, mert mATXes és tud multiGPUt, viszont sajnos quad durva rángatására a négy fázis miatt eléggé mértékkel alkalmas (és valszeg emiatt vehettél Mugen2őt, vagy?). szerintem az árából meg kell állnia egy normál méretű ATXnek jobb paraméterekkel is.
HeavyToys: hőfokok milyenek? lehet elég lesz egy gyengébb venti is, ha még bőven határon belül van a proci.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest