- Home server / házi szerver építése
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Gaming notebook topik
- 3D nyomtatás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shadowbull
addikt
válasz dudika10 #225040 üzenetére
Ha rákeresnék, ugyanazt a hibás érvelést találnám, amit eddig itt olvastam, úgyhogy maradok inkább a saját kútfőnél.
"megjegyzem 6k rpm eseten"
Ami emissziós szempontból teljesen irreleváns, az akkori NEDC ciklusban soha nem pörgették a motor még csak a közelébe sem a 6000nek. Részterheléses prüttyögés volt az egész, nagyon korai felváltásokkal.
"felsorolom a tobbi faktort is"
Na, pont ilyenekre gondoltam, amikor komfort feature-t emlegettem.
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
Shadowbull
addikt
válasz dudika10 #225033 üzenetére
Gondolkodjunk már együtt légyszi, mert ez egy érdekes téma. Az odáig oké, hogy normál üzemben a motorvezérlő nagyjából Lambda1-et akar tartani (kivéve amikor nem kell neki, tehát a mérési cikluson kívűl), de most nyilván a ciklusról beszélünk, mert emisszióról van szó. Amikor váltás van, és gázpedál nullára megy vissza, akkor az állításod az, hogy a már beszivott üzemanyagot akarja rendben elégetni a motor.
Na, nekem pont ezzel van bajom, mert én azt nem látom, honnan lenne ott üzemanyag. A 2000-es évek közepén már mindenki MPI motorokat épített, relatív modern és gyors injektorokkal. Amik gyakorlatilag századmásodpercek alatt képesek zárni, tehát onnan nem jön üzemanyag. Mit kell akkor elégetni? Ezekben a motorokban már igyekeztek az injektorokat olyan közel tenni a szívószelepekhez, amennyire csak tudták, abban a kis térben nem marad semennyi üzemanyag, mert azt az utolsó normál ütemben beszívta a motor. Jöhet még valamennyi a szívócsatorna falára lecsapódott üzemanyagmaradványokból, de az tényleg minimális, nemigen lehet meggyújtani sem.
Nem guglizni akarok, hanem meg akarom érteni.https://marharepaszerint.blogspot.com
-
Shadowbull
addikt
válasz dudika10 #225002 üzenetére
Hmm, amikor elveszed a lábad a gázról, akkor azonnal megszűnik a befecskendezés, nem kell plusz levegő, mert nincs ami elégjen. Ha nem szűnik meg, és a motor szándékosan lassabban ejti a fordulatot, akkor ez inkább komfort feature, pl. rángatás csökkentés. (Vagy gyújtás nélkül tol üzemanyagot a hengerbe, hogy az a forró kipufogóba jutva durrogjon, de az meg hangulatjavító intézkedés) De ha összefutok egy szakemberrel a kávézóban, akkor majd megkérdezem.
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
Vismajor01
addikt
válasz dudika10 #217524 üzenetére
Szerintem nem hülyeség, hogy drágább autóba kevésbé tolatnak bele. Én eleve nem szoktam senki be se beletolatni, de ha épp vmi csillivilli új autó mellé állok azért 2x is megnézem
Plusz ott a casco, biztosítás. Mindkettő fizet, biztosító is ha nincs meg az elkövető akkor is. És mondom, ott a dashcam ami megvan ~~50e forintból és látni fogod ki a hunyó.Én ha megvanrá a fund biztos vennék szép, kényelmes akár új autót megvannak a fentebb felsorolt eszközök a védelmére. Egyébként napi 15 perc séta teljesen egészséges
Egyébként kérdésedre válaszolva, mi nem fogjuk neked megmondani, mennyit szánj a projectre. Lehet hogy millióid maradnék meg a hónap végén, lehet százezernek is már örülsz, hát mi ezt honnan tudjuk
3-4m ért vennék egy prius hármat, azt sajnálni se sajnálnám annyira. és lehet eleve leharcoltat venni olcsóbban.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
szebe
addikt
válasz dudika10 #217520 üzenetére
bluetooth
Ha esetleg kigurítasz egy újat, akkor abban valszeg nem kérdés, hogy lesz.
Használt esetén ha nem tudja "gyárilag", akkor is rengeget a lehetőség.
CD lejátszó "helyére" (körére) egy bt modul beépítése, jack csatis bt vevő, fm transmitter, stb.
A lényeg, hogy ha műszakilag amúgy oké az autó, akkor ne ez legyen a deal breaker."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Vismajor01
addikt
válasz dudika10 #217520 üzenetére
Én nem vagyok a racionális megoldások híve, de minimum átszoknék egy másik utcára ha csak másodjára is húzzák le az autót...
Ha pedig lusta vagyok akkor szerelnék bele előre-hátra dashcamet ami parkoláskor is rögzit. Legalább tudod kit kell feljelenteni.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
Új hozzászólás Aktív témák
- Home server / házi szerver építése
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest