- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
8th
addikt
Nem itt. TC-n régebben valamelyik komment posztban felvetődött a téma ahol is én le merészeltem írni, hogy ez az egész márkaszervízesdi nettó kapzsi pénzlehúzás semmi több. Na azonnal jöttek az okosok, hogy hülye vagyok és, hogy mennyivel többet ér vezetett szervízkönyves 6-8éves használt kocsi mint az a nélküli. LOL. 1.: Telepecsételt szervízkönyvet lassan minden második bokorban kapni pár tízezerért. 2: Egy olajcserét, gátló vagy fékbetét cserét bárki megcsinál otthon akár a kertben is. Tisztelet a kivételnek a márkaszervizes szerelők az égvilágon semmihez sem értenek ráadásul még szarnak is az egészbe. Felcsapják a típushoz való gyári könyvet kikeresik a hibát, az ott megjelölt alkatrészt kicserélik csilliókért aztán vagy elhárították a hibát vagy nem. Nem is érdekeltek abban, hogy gondolkozzanak, hogy felderítsék a hiba kiváltó okát és azt orvosolják ne csak a tüneteket kezeljék felületesen. Alulképzett alkatrészcserélő droidok. Ismerős bevitt egy start-stop rendszerrel szerelt automata kocsit amin nem ment a start-stop funkció és néha menet közben le is tiltott a váltó. Ott vakaróztak másfél hétig mígnem a sokadik telefonra benyögték, hogy a start stop rendszer vezérlőegységét ki kell cserélni mert elromlott. Utángyártott nincs új alkatrész a gyárból rendelve 290ezer + áfa + munkadíj. Elvitte egy automata váltós műhelybe délután jött a telefon, hogy kész az autó lehet érte jönni. 35ezer forintból kicserélték a nyomástároló gömböt és az ahhoz vezető csövet. Autó azóta is megy hibátlanul.
...
-
mokus1
addikt
Ma elvittem a kocsit egy kis kipofozásra Múltkori fékszerviznél akadt egy kis bibi amit most orvosolnak persze ingyen.
Plusz egy új oldalsó elemet kap mivel az alja kicsit rohad és sikerült találni amit lefényezik és kész is.
Plusz kap pár műszerfali izzót mert némelyik kiégett.
Egyébként egész jól fogyaszt az autó (v40 1,6) gázzal 8,5re jött ki. Pedig dugóztam is és nem is tartottam fel a forgalmat. -
Kornel
veterán
a legnagyobb baj az, hogy azok vannak a márkaszervizekben(tisztelet a kivételnek), akik saját műhelyükből nem élnének meg, mert nem értenek hozzá.
én soha többet nem viszem márkaszervizbe a kocsim, kivétel ha lesz egy új, ami garanciás, addig nyilván van értelme.
pár szösszenet az elmúlt 1 évből, háromszor jártam márkaszervizben:
-első alkalom, műszaki vizsga, az akkor még csak egyik oldalt törött rúgót észre se vették, szerintük csak toronygumit kell cserélni
-ekkor mondom nézzék meg a kuplungot, mert szerintem cserés, erre szerintük jó az, mert ez ilyen! (persze már akkor cserés volt, szőke női előző tulaj miatt, de a szerviznek teljesen mindegy, mert még nem esett szét)
-második alkalom, olajcsere, mondom legyen bepecsételve, ha eddig be volt minden... viszem az eneos sustina 5w30-at, erre beugatnak, hogy minek ebbe ilyen, jó bele a 10w40 is, mert olcsó.
-harmadik eset, ködlámpát szereltettem be, közben átnézettem a futóművet, és az akkor már mindkét oldalt törött rúgót ezen a másik helyen se vették észre.
-emellett egy olyan pitiáner dologra se képesek, hogy egy egr-t és folytószelepet kitisztítsanak, pedig mondtam nekik, hogy nézzék át. vagy nem érdekli őket, vagy azt se tudják mi az, és mire jó[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
-
Laraxior
titán
Volt egy mercedes is. Az a fickó meg egy táblát tett az autójára es ott állt a márka kereskedés előtt. Neki is a szervízzel volt gondja.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
-
ReSeTer
senior tag
Nos... Volvo s40-ről lenne kérdésem:
Úgy hallottam, hogy karizma alaplemezére épül. Mindegyik évjárat? Én a 2002-2003 évjáratokra lennék kíváncsi. Sőt azt is hallottam, hogy renault motor és váltó meg elektronika van bennük. Vagy ez csak a 2000 előtti modellekben volt?
1.8-as motorral érdekelne, vagy 2 literessel.
Alkatrész árak hogy állnak 2000 előtti és utáni évjáratoknál (ha különbözik)?
Ja és még egy kérdés: Az s60-hoz drágábbak az alkatrészek? -
TaaT
nagyúr
Give them hell Ukraine!
-
qdak
addikt
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
Dare2Live
félisten
A klasszikus selejt C5 se maradjon ki....
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
lorcsi
veterán
jól tudom hogy a JTR rendszámok elég frissek?
semmiképp nem lehetnek 2000 vagy 2003 körüliek..
inkább 2005 után valaholeladó: vadi új soundcore motion+
-
8th
addikt
válasz hobizoli #61972 üzenetére
És mire az kifut már hegyekben áll hozzá az aftermarket cucc tetszés szerinti árban és minőségben. Ha egy fos Citroen Visa-hoz amit a nagy többség még képeken sem látott 2013ban magyarországon megkapni mindent akkor nem hiszem, hogy egy néhány éves C5-höz ne lenne alkatrész. Ilyen nincs. Egyszerűen csak beszopatták a tagot mert látták, hogy be lehet.
...
-
-
8th
addikt
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz ThodEE #61977 üzenetére
Fogunk csinálni egy revíziót valamikor. Az lenne a legjobb, ha meglenne az a link, ami a szerkesztéshez kell, mindig mondom, hogy tegyétek el, a kérdőív kitöltése után adja meg a köszönőképernyőn.
Ha ez megvan, akkor simán át tudod írni te is, ha nincs, akkor nekem kell kézzel, de az csak félmegoldás, mert a rendszerben marad a régi, így új tábla generálásakor átíródik a rossz értékre.
Lesz majd egy körkérdés, hogy ki adta el már ami a listában van neki, meg ki az aki esetleg vett mellé (meg hogy EQMOntoyának tényleg 4 autója van-e párhuzamosan) de ebben ne bízzunk, mert mondom, hogy nem egészséges kézzel átírni. Jobb ha ti írjátok át.
Hosszabb távon meg az lesz, hogy valami egyéni rendszerben kikerül valahova máshova, ahol nincs ez a korlát. De előtte rendbe kell tenni.
-
hobizoli
nagyúr
válasz bitpork #61976 üzenetére
szerintem az volt itt is a baj, amit korabbn az egyik magyar markakereskedo-autoimportor is csinalt, hogy gyari gari nelkul vette meg a kocsikat a gyartol, mert ugy olcsobb, es a statisztika szerint kevesebb a 2n+1db-nal a meghibasodoas okozta garancias koltseg, mint a fixen az arba kalkulalt garancia ara, a profitja tobb, elromlani meg nem romlik el annyira nagy bajjal egy sem, minden 50.-ben van egy biz-basz hiba garidoben, azt olcsobb kijavitani, mint fixen 50x a garis artobblet
de innentol kezdve nincs ra gyari gari, tehat ha barmi baja van, az a kereskedo minusza
azok meg nem akartak bevallalni a garis javitasat egy hidros citrom futomuvenek, mert az nekik draga
inkabb etettek a tulajt, hogy de a gyar nem kuld hozza semmit
helyeben meg atmentem volna mashova vagy kulfoldre, ott biztos megcsinaltak volna egybol
aztan majd leboxoljak kinek volt a koltsegetöbb drón kell ;P
-
neduddki
nagyúr
HI!
90es evek elejen a fotaxi vet fiat mittomen iket mindefel support nelkul, nizzadtak egy keveset mig eglett a noho...
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
válasz hobizoli #61982 üzenetére
Ez tiszta. Már csak az nem h a Citroen Hungária akkor miért nem lépett közbe, hiszen csak az egyik csúcsmodell volt az , és ugye ismerve az ember kitartását és lehetőségeit meg lehetett volna előzni a keletkezett presztízs veszteséget.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Laraxior
titán
Ezt az egy Hondát találtam amit elfogadnék
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
hurenzon
senior tag
Valakinek van itt opel insigniája? véleményekre lennék kíváncsi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest