Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mustang08

    aktív tag

    LOGOUT blog

    Elment a Saab a háztól, úgyhogy élesedik nálam az autó vásárlás. A korábbi beszélgetések alapján végül a Ford Focus mk3 1.6 Ti-VCT mellett tettem le a voksomat. Évente megyünk vele kb 15 ezret nagyrészt 10-30 km-es etapokban főúton. Vidéki vagyok, úgyhogy az a nagy városozás, dugóban állás nincs nálam. Egyelőre egy 7 hónapos gyerkőc van, de tervezzük, hogy 3-4 év múlva lesz második is. Fontos, hogy a helyi szerelők se rettenjenek el tőle, és ne kelljen minden pénzemet otthagynom náluk.

    Most volt állapotfelmérésen a kocsi, klímát tölteni kell, az okoskeréknek van egy kis csapágyas hangja, illetve fékbetét csere bejátszik, meg elől és hátul más típusú gumiabroncs van rajta. De nem rohad, nem törött.
    Szóval rosszabb esetben az okoskerék, a klíma hűtő cseréje, + a 4 új gumi már egy elég szép összeget tesz ki. Kb. beérjük ennek a Focusnak az árát.
    Szerintetek érdemes lenne ezt a Focust is átvizsgáltatni?
    Jók ezek az átvizsgáltatások, de azért 40 ezer/autó, úgyhogy ezzel is szép pénzeket el lehet játszani.

    Sőt megfordult a fejemben ez a Renault Megane is. Effektíve egy új autó, de van benne 200e km, és 30 ezrenként cseréltek benne olajat. De ilyen magas éves futás mellett lehet ez annyira nem vészes dolog. Viszont ott már van kettőstömegű, meg ?részecskeszűrő?.

    Ti mit tennétek/vennétek a helyemben?

Új hozzászólás Aktív témák