- TCL LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
footy
addikt
válasz zsoltip #193944 üzenetére
Szvsz olyat erdemes keresni, ami eleve alulertekelt, emiatt fiatalabbat es/vagy kevesebbet futottat talalsz. Ebbol kifolyolag a francia-olasz vonalon nezeloldnek.
- Megane 3 1.5DCI
- Peugeot 308 1.6HDI
- Focus 3 1.6TDCI
(Ezekbol mindenkepp kezit nezz, lehetoleg az erosebb valtozatokban, mert abban van altalaban a hosszabb valto)
- Renault Laguna 2.0 DCI (ez lehet automataval is)Ha a fogyasztas erdekel, akkor pedig Spritmonitor
-
silver10
aktív tag
válasz Pttypang #193949 üzenetére
Sajna nincs annyi pénzük, de attól még nem kellene gyakorlatnak lenni, hogy a hirdetésben szereplő jellemzők nagy része kamu legyen. Tisztában vagyok vele, hogy nálunk sok helyen így megy. Lehet, hogy a megoldás unokatesóm lesz, akivel kintről próbálkozunk, ha nem lesz már lockdown.
-
veterán
Sok sok tanakodás után meglett az autó, beesett egy visszautasíthatatlan ajánlat. 2012 Passat Alltrack 170ló cr dsg 108e km, valós végig vezetett márkaszervizes szervizkönyv. Dsg és haldex olaj időben cserélve, vízpumpa lett vezérműszíjjal cserélve 80nál. A kínálat egyik legolcsóbbja (8700€), abból is alkudtam, másfélszer ennyiért is csak 200 ezer kilométeresek vannak, és akkora úr, hogy telitankkal hozta. Még olajat sem kell cserélni, mert 105-nél volt szeptemberben. 3 éve vette 20ért, újonnan 42 volt, hiányzik a 18as felniszett (ellopták a sufniból), a gyári emelő és a nokia 6303 a könyöklőből.
Novemberben volt egy Dekra teljes átvizsgáláson ahol pár karcot és kavicsfelverődést leszámítva teljesen rendben találták és 10-12000 euróra becsülték.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
zsoltip
őstag
Peugeot 308 1.6HDI marad úgy fest. Nem találok egyelőre alternatívát ár/érték/fogyasztás hármassal.
1.) Milyen gyakran és milyen típusú AdBlue-t töltötsek bele?
2.) Az AdBlue igényt jelzi a kocsi?
3.) Milyen üzemanyaggal tudom használni ezt a motort? Egyszerű, mezei dízel is jó neki? Ugye nem kell drágább?
4.) Milyen típus betegségek vannak, ami kijöhet?
5.) Vásárlás előtt típus specifikusan mire legyek figyelmes? -
veterán
válasz MunezXBK #193960 üzenetére
És #focvis:
Köszönöm
Ha nagyon keresni kell a hibát, nincs benne állófűtés
Gumival még lesz egy kör, CoC-ból át kell iratni a 225/45 8x18-at meg a 225/50 7x17-et mert csak a 205/50 6.5x17 van benne, sajnos hivatalosan a nagyobbik 17est sem tehetem fel szerintem így a meglévő felnire amin a 205-ös 17-es van, mert keskenyebb. Márpedig júliusban műszaki.https://tinyurl.com/rasoapro
-
slett27
addikt
Én is kinéztem egyet magamnak végre és itt van 13km-re.
Így első ránézésre megéri szerintetek ? Egy kicsit drágállom, de azt gondolom azért ennyi mert ritka az 1.8-as.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
BeZol
őstag
Sziasztok!
Feleségemnek van jogosítványa, de gyakorlatilag nem tud vezetni
Milyen autót kéne venni neki? Tudom, semmilyet, de változik a munkám és nem fogok ráérni ha heti 1-2 alkalommal vmi miatt kocsikázni kéne.
Cél, hogy ne fájjon anyagilag a javítása ha lezúzza (úgyis lefogja), közben pedig legyen biztonságos, mert a kisbabával fog mászkálni... Minden csak BP-en belül történne, sztem még M0-asra se kéne soha rámennie. Elektromos nem játszik, panelban élünk, nem fogunk töltőt vadászni. Tudom, lehetne BKV-zni, de covid miatt biztos nem, meg úgy kisgyerekkel úgy amúgy sem.
Mivel olyan szinten bénán vezet, hogy amikor mellette ültem még a felfestést sem volt képes követni kanyarodás közben (igazából nem értem hogyan lett jogsija), és az előbbi dolgot már 4 alkalmas "újraoktatás" után produkálta többször is, szóval kb. a minél olcsóbban minél biztonságosabbat és olcsón javítható verzióban, ez lenne a cél, az meg kb. alap, hogy automata, nem várok csodát, hogy váltani is tudjon...A terv megvalósítására a mostani kb. 6m Ft értékű családi autót tervezném eladni, és helyette egy olcsóbb (és olcsóbban fenntartható) családi autót vennék magamnak, úgyhogy így első blikkre 4misi menne az új olcsóbb családi autóra és max 2 misi a lezúziuszra (igazából ennyit is sajnálok rá... szegény autó...).
Ötletek?
-
oliwire
őstag
válasz BeZol #193971 üzenetére
Milyen lezúzásra gondolsz? Hogy a festéket, lakkot, meghúzza, és fényezéssel orvosolható, vagy olyan lezúzásra, mikor elemek törnek, hajolnak, zúzódnak?
Az utóbbinál tényleg nem javasolt az utazás. Az előbbinél nem kell annyira drága autót venni, inkább olyat, ami gyakori, és színben is fellelhető. Így fényezni sem olyan vészes, meg bontóból is vannak hozzá alkatrészek. -
adise
őstag
-
oliwire
őstag
válasz oliwire #193975 üzenetére
De hogy konktrét javaslatot is tudjak mondani az előbbire, 800k-1,4M között széles választék van mk2, mk2.5 Focusból. 1.4 vagy 1.6-os benzines motorral. Abban a kocsiban van anyag, 1.4-gyel természetesen lomhább, de a várost elbírja az is. Van hozzá bontóban bőven cucc, kasznielemek nem bonyolultak, fényezés sem annyira vészes rajtuk.
A 2m összegből így még marad is tartalék.[ Szerkesztve ]
-
-
-
veterán
A kérdés jogos. A feleségemnek volt már jogsija, de évekig nem gyakorolt. Vettem neki egy (aránylag klassz) autót, hogy ne kelljen BKV-ra szállni, ő vett ismétlő órákat... Az autó megvolt 11 hónapig, ő összesen vezette 50 (ötven) km-t úgy, hogy mindig mellette ültem, és ezt sem Bp-en, hanem kimentünk néptelen területekre.
(Kényszerből néha megjárattam az autót, aztán eladtam a fenébe.) -
Paxker315
addikt
válasz oliwire #193977 üzenetére
Automa. Emiatt képbe jön ... Mit dj79 ajánlott
-
BeZol
őstag
válasz oliwire #193977 üzenetére
Koszi mindenkinek.
igen, jogos eszrevetelek es en is pont ezeket mondtam neki h gyakorlo orakat kell vennie (mellettem nem akar mert hamar felrobbanok a sok benazastol, ergo majd szuleivel), ill h egyszerubb lenne taxiznia de covid miatt arra sem hajlando...
Es igen, sztem is on es kozveszelyes lesz, de itt jon az erem masik fele, h ha tenyleg szukseg lenne sos dologban kocsira mert vmi tortenik a gyerekkel akkor hogyan oldja meg egyedul? Nem lehetne mindig fogni a kezet es a taxi lk sem szoktak 10-15 percnel elobb megerkezni.
Egyszer meg kell tanulnia vezetni, o is csak a gyerek miatt szanna ra magat. Van par honapja h megtanulja, utana mar mehet a kisbabaval is.
Kb heti 50km ha menne a kocsiba mostani allapotok szerint.
Vennek en akar suvot is neki de meglatja h nagyobb a kocsi es mar leblokkol tole.
A focus es a prius is jo tippnek tunik, azok meg pont nem tul nagyok neki -
ngaba
aktív tag
Volt a szomszéd falu iskolájában egy tanítőnő, aki hasonlóan állt a vezetéshez: Olyan szinten nem volt hozzá affinitása, hogy a kispolskijában egy táblára fel volt írva, hogy hogy kell elndulni stb. (Ez egy "kuplung lenyomása" és hasonló pontokból álló számozott lista volt.) És nem tudok róla, hogy balesetet okozott volna (egyszer nagy gázzal elindult hátrafelé, mint a filmekben, de abból nem lett baj). Aki tudja magáról, hogy nem megy neki, sokszor annyira óvatos, hogy inkább feltartja a forgalmat.
Ettől függetlenül persze egyetértek.
-
akooos
veterán
válasz BeZol #193984 üzenetére
Mielőtt autót vesztek, ne te és ne a szülei üljenek mellette vezetésnél, hanem kezdőknek való oktató. Létezik ilyen, de biztosan hasznosabb lesz, mint egy olyan férj, aki nagyobb rutinnal rendelkezik, de nem tud higgadt maradni és ez feszélyezi őt. Tudom, mert átéltem. 7-8.000 forintból kijön 1 óra, profi oktatóval, aki akkor megy oda, ha kell. Alkalmazkodnak hozzátok, mert nekik ez a pénz.
Gondoljátok meg, hogy nem érné-e meg 30-40 órát venni mielőtt autóba ülteted a gyermeketekkel. -
dj79
senior tag
válasz BeZol #193984 üzenetére
A priust azért mertem javasolni, mert nagyon toleráns autó a kezdeti bénázásokkal szemben is, hidegen nem lehet szétforgatni, minimális odafigyelést igényel a kezelése, így több energia marad az útra és a környezetre.
Valamelyik nap pont volt a csoportban egy faceliftes kettes néhány külső aprósággal, ha jól emlékszem 1,5 környékén, ilyen célra meg is felelhetne.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz BeZol #193971 üzenetére
Szia!
Mindenki érdekében azt javaslom, hogy ne lezúzható autót keress, hanem menjen el és vegyen pár órát egy oktatótól. Kvázi bármelyik autós suliban van lehetőség újrakezdőknek pluszórát venni. Vesz egy 20-30 órát, megjön az önbizalom is és jó eséllyel nem fogja ripityára zúzni a saját autótokat sem.
Autóból szerintem ne hummer méreteket nézegess, hanem valami olyat amivel könnyen tud majd parkolni. Parkradar előny, légzsák + működő ABS mindenképp legyen.
[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
válasz tboy93 #193989 üzenetére
1,5 éve vett már újrakezdő órákat, és elmondása szerint jól is ment neki, ugyanakkor amint beült h vezesse a kocsimat, hát az a no comment kategória volt (ittas robogózás miatt nem volt jogsim, így szükség volt rá h vezessen). 70nel se mentünk országúton, városban/falvakban 30, buszos/kamionos dudált szénné, kormányba 4-5ször bele kellett nyúlnom mert nem vette észre h picit kanyarodik a sáv, útpadka, rossz sávtartás, észre se vette h sávot vált, stb.. Balra/jobbra irányok természetesen stresszhelyzetben szintén nincsenek meg. Agyrém az egész, de meg kell tanulnia és kész, neki több idő lesz mint az átlagnak, hát ez van...
Köszönöm még1xer az ötleteket mindenkitől. -
nagyúr
válasz BeZol #193990 üzenetére
Valószínűleg stresszel, az általad elmondottak alapján lehet picit türelmesebbnek kell vele lenned. Ne ordibálj, ne szúrd le és ne nyúlj bele a kormányba mert elveszed a pici önbizalmát is. Menjetek először kertek alatt, kihalt utakon, lassan, türelmesen. Ne súlykold, hogy lassú, miért nem megy gyorsabban, miért nem látta ezt meg azt. Bele kell jönni, neki lehet ez lassabban megy. Engem is halálra idegesít ahogy a feleségem vezet, pedig Ő nőkhöz mérten kifejezetten dinamikus, de egyszerűen nem abban a ritmusban csinálja a dolgokat ahogy én szoktam. Meg kell tanulni nem mindig beleszólni, még ha néha ez nehéz is
[ Szerkesztve ]
-
Tothg86
tag
Sziasztok!
Egy 2000-es évjáratú autónál, ha az alváz és a főbb elemeken komolyabb rozsdásodás nincs, akkor mennyire lehet hosszabb távon tervezni? (5-10 év)
Mitsubishi Galant régi vágyam, meg is felelne most az igényeknek, de a rozsdától tartok. Főleg, hogy a mostani verdához képest 7 évvel idősebb lenne. Mit gondoltok? -
nagyúr
válasz Tothg86 #193992 üzenetére
Ha most nem látsz rajta egy szem rozsdát sem sehol, akkor is nehéz megmondani, hogy 10 év múlva milyen állapotban lesz. Keresni kell egy kvázi rozsdamentes darabot és azonnal lekezelni, üregvédelem, alvázvédelem. Nem himu-humi módon, hanem normálisan (150-200e Ft, ha nem kell lakatolni semmit). Ha ezt megteszed, valószínűleg az elkövetkezendő 5 évben nem lesz gondod a rozsdával.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz BeZol #193990 üzenetére
Gyakorolnia kell sokat nyugodtabb körülmények között. És ne arra készítsd fel, hogy itt egy autó lehet rombolni mivel annak csak az a vége, hogy majd faltól falig fog közlekedni vele és "nem érzi a felelősséget" sem rajta nagyon.
És igen először menjen annyival amit biztonságosnak ítél meg ő maga, aztán majd lesz az több is ha ráérez a dolgokra.
-
félisten
-
Tothg86
tag
válasz szabonagyur #193995 üzenetére
Cápa Galant. 2000-es évjárat, négy ajtós, 2literes szívó benzin
Tboy: köszi, ha találok egy jó példányt, akkor úgy tűnik érdemes lehet levédeni alul[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
akooos
veterán
Most hogy picit jobban pörög a topik, mint a múltkor
Kellene nekem egy átmeneti autó pár hónapra (mondjuk 5-6 --> legyen rajta sok műszaki)
Max 500.000-et szánnék az autó árára, de elvárás, hogy haladjon, ne csak tötyörögjön. 180 ló után nem szeretnék 60-at mondjuk, a jelenleg használt 3 hengeres 80 lovas Fiesta is kiidegel sajnos. Így a 100 lóerőt lőttem be minimumnak.
Szabad venni olcsó Mazda 6-ot pár hónapra? Régi 1.8T Passatot millió km-el? Valami olyan, amiből fosásig van alkatrész, de nem gondolna rá épeszű ember? Az autó kora sem számít, elgondolkodtam egy 2.5 V6-os Calibrán is 350-ért...
Igazából kb mindegy a bódé, legyen benne egy olyan motor amire nem költök rá 10.000 km alatt mégegy autónyi pénzt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- TCL LCD és LED TV-k
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Elektromos autók - motorok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Facebook és Messenger
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851