-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Antonio
senior tag
Sziasztok,
Sajnos mostanában nincsen nagyon időm utánanézni a dolgoknak, hátha itt PH-n kapok -ismét- értelmes válaszokat.
szóval barátnőm szeretne kocsit venni,
1.5-1.8 M Ft között keres(ünk) 2005-6 vagy fiatalabb (persze ha idősebb de szépen karbantartott megkímélt akkor jöhet)
én az istenért nem tudom rábeszélni hogy kombit vagy legalább valami 5 ajtóst vegyen, egyenlőre sedan mellett kardoskodik ész érvek ide vagy oda (könnyebb a babakocsit, bevásárló szatyrot akármit bepakolni stb. ) mert hogy "az a szép". De ez maradjon az én problémám
Szerintem, mivel jobbára csak nagyon rövid távon használja a kocsit Bp en belöl munka bevásárlás, barátok de ez is napi átlag pár kilométer csupán (bár ez később változhat, de autópályázásra nem nagyon lesz szüksége) , ezért egy részt a dízel nem érné meg (nem kifizetőd), ezért én benzinest javaslom neki.
Kérdés: kijelenthető az hogy egy -főleg egy már használ mondjuk 150 km körüli vagy a feletti- modern komplikált dízelmotornak megfelelő karbantartás mellett (ami félek nem mindenhol van meg), is arányaiban drágább a fenntartása, illetve baj esetén mindenképpen mélyebbre kell nyúlni a pénztárcába mint egy egyszerűbb de talán megbízhatóbb benzinesnél ... és ez az idő előrehaladtával egyre nyilvánvalóbb lesz???
egyébként rohadt sok a dízel, most ez azt jelenti hogy alapból is több van, vagy csak előbb akarnak szabadulni tőle?
Így hirtelen én a
- mazda6 -ost ajánlgattam mint megbízható járművet és van is belőle választék és még tetszik is neki.De az ő favoritja a
Ford mondeo
pl ez: [link](én meg valahogy mindig ódzkodtam a Fordtól, sose kerültek képbe, újságban is továbblapozok, egyszerűen a tökéletesen érdektelen márkát jelenítette meg, nem tudom miért alakult ez ki, annak ellenére hogy elismerem az erényeit)
másrészt valahogy félek hogy a Ford mondeó csak széthajtott céges kocsi lehet, bár pl pont a fenti lehet kivétel ...Tehát (merci,BMW, audi, alapból kiejtve)
-Mazda6
-Ford mondeo (esetleg focus, ami talán még kiforrottabb megbízhatóbb)
- Nissan is kiesett, sajnos
Hondába se lehet kapni ezen az áron normálisat csak kb ~10 évest stb. habár pl ez [link]
mire lehet számítani egy 200 E km feletti 2000 cm3 benzin motortól, meddig futja komolyabb nagy generálig?
-Toyota avensis, bár ez neki nem jön be + úgy tudom ez az utolsó előtti avensis generáció nem éppen megbízható (?)
VW Passat? kicsit a Merci BMW audi trióba sorolom magas felár a presztizsért de igazából ár érték ben gyenge, ...- esetleg alfa 156? (bár a fentiekben jobban megbíznék)
kisebb S-UV-k (Rav4, C-RV nem jönnek be neki)
mutogattam neki toyota camry-t csudák csudája tesztett neki, bár az a 6 hengeres motor azért tud enni gondolom ...
A dízelmotor vs benzin kérdésen felül elsősorban nem kocsi linkeket kérek hanem, átfogó véleményt az ezen az áron/évjáratban szóba jöhető márkák típusokról, megbízhatóság mire figyeljek stb.
az újabb Francia (főleg citroen)kocsik bejönnek és úgy olvastam hogy a minőségben sincs már kivetni való, de sajnos ez még a szóba jöhető régebbi típusokra nem tudom hogy igaz e? (régebbi C4- C5)
Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest