- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hobby elektronika
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
4264adam #183943 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Ahogy írtam sok helyen a csendesebb működés miatt választottam egyes komponenseket. Tudom, hogy ennek felára van, de ezt szeretném. Ennek függvényében változtattam kicsit.
Alaplap: általad ajánlott ASUS TUF Gaming B650-Plus WIFI, nincs érdemi különbség az általam megadotthoz képest. (Egy PCI5/4 a difi, de az nem oszt nem szoroz.)
VGA-ban valóban elírtam a különbséget, a fejemben a sima TI maradt nem a Super. Viszont nem akarok kompromisszumos 2560*1440-et, így inkább megyek TI S-re. Ott viszont maradok ASUS vonalon a silent bios miatt: ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 TI SUPER.
A proci hűtő az egyik legcsendesebb a piacon,... cserébe persze nem a leghatékonyabb, de a 9700X-re nem is kell annak lennie.
A többi marad.
Illetve igen a kinézet miatt fontos volt mindenhol a letisztult fekete design...
Tudom, hogy ugyanezt a teljesítményt megkapnám kb. 210-el olcsóbban (alaplap 20, ház 70, proci 20, VGA 50, proci hűtő 30, táp 10, stb 10), de akkor nem azt venném amit szeretnék.[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Kb. egy hete voltam itt és kértem segítséget. Kaptam is (meg nem is), szóval kisebb vita alakult ki az ajánlás körül. Azóta kicsit nézelődtem és kiemelve a lényeget. Csendes RGB mentes és letisztult gépet szeretnék összerakni. Mostanra tudom, hogy valószínűleg a FHD QHD-re módosul. Majd tervezem egy 32'-os monitor beszerzését... (IPS, G-sync, matt)
Amit összeraktam így fejben:
Alaplap: ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING
Proci: AMD Ryzen 7 9700X
Proci hűtő: Noctua NH-D15S chromax.black
RAM: Kingston FURY Beast 6000MHz 32 GB 2 x 16 GB DDR5 Cl30
VGA: ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 SUPER
SSD: Kingston FURY Renegade 1TB M.2 PCIe
Táp: ASUS ROG Strix 750W Gold Aura Edition
Ház: ASUS ProArt PA602Mindnehol szempont volt, hogy csendes legyen. Amin gondolkoztam, hogy a VGA Proart vagy TUF legyen, de ott is a TUF felé billen a mérleg a jobb hatékonyságű hűtés és a silent mód miatt.
Amit sajnálok, hogy nem 4070Ti super, de akkor az nem éri meg a plusz felárat, +100k és csak 7% többlet. Legtöbb címnél nem is érdekes. Illetve akkor már lehetne 4080 v 4080 s, de akkor a táp is 850 kéne legyen.
A kérdés, hogy az 50-es szériára érdemes lehet várni, vagy arra úgyis túl sok időt kellene, meg a kezdőárak is fent lesznek?! Illetve a 40-es széria árai szerintetek esnek-e?
Köszi mindenkinek aki építő jelleggel segít! -
Sziasztok!
Tiezenpárév után szeretném lecserélni gépemet. A jövőben is az a terv, hogy nem akarok hozzányúlni, így egy relatíve jövőálló gépre lesz szükségem.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Kicsiny gyerekem most csúszik bele a játék világába, így nehéz meghatározni. Biztosan lesz Total War valami, Minecraft, Starcraft, de biztos lesz majd más gépigényesebb is idővel. Illetve szeretném kipróbálni magam egy-két 3D tervezős programban.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Perifériák, egér, bill, monitor van. Többi kellene minden.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Mint egyel fentebb.
4. Mennyi a kereted rá?
700-1000 k
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
DELL FHD szerintem 60 Hz, de ebben mindenképpen lesz feljebb lépés idővel, viszont maradok az FHD tartományban.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Mindenből újat szeretnék. RTX 4070 Superen gondolkoztam, és AMD AM5 vonalon.
Kinézetben letisztult egyszerű vonalat szeretnék, ne világítson, nem kell a csillogás. Ha lehet, amikor csak internet/tartalomfogyasztás van, akkor legyen a lehető legcsendesebb.Köszi
-
-
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni gép összerakásban, az alábbiak szerint:
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Fiamnak, alapvetően mindenes gép kéne. Videó, böngészés, bevezetés a játékok világába.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Csak egér van, többit komponensben újat szeretnék.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Gép, monitor, webkamera, billentyűzet (HUN+világítós).
4. Mennyi a kereted rá?
300k VGA nélkül azért kicsit kevesebb.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
Monitorban jó lenne Dell P2419H vagy valami ami tudásban hasonló. Mindenképpen FHD.+1
Jellemzőn most .io játékokat játszik. Gondolom ennek nincs gépigénye, de idővel játékok is bejönnek majd. A mostani VGA árak mellett nem tudom érdemes-e abban gondolkozni, hogy most IGP, aztán ha ha a bitcoin bedől akkor valami normális, de olcsóbb kártya. Másik alternatíva a GT 1030 v. GTX 1050 Ti, aztán azzal hosszú ideig jó lesz még. Biztos, hogy ennél erősebbre nem kell gondolni még egy darabig.Fontos, hogy jövő héten meg is tudjam venni, mivel születésnapjára lesz.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hobby elektronika
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Anime filmek és sorozatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gumi és felni topik
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Gamer PC , i7 8700 , RTX 3060 Ti , 32GB DDR4 , 250GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC V3 , i7 6700 , RX 5600 XT , 16GB DDR4 , 512GB SSD
- FHD GTA5 FORTNITE GAMER PC CORE I7 6700 16Gb DDR4 512Gb SSD GEFORCE RTX 1660 Super 6GB DDR6 1Év GAR!
- Ryzen 5 3600,ASUS PRIME A520M-A II/CSM,Viper Steel 32GB KIT DDR4,Radeon RX 5500 XT OC 4GB GDDR6,
- Lenovo ThinkCentre M800 PC, 6. gen i3 CPU, 240 GB SSD, Jogtiszta Windows 10
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest