Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mrzed

senior tag

válasz LaCeeN #22666 üzenetére

Nálam is két cap ax ap van 80m2-re. 5G-n 800Mbitet, 2,4G pedig 300 Mbitet tudnak. A gree klímák engem is szórakoztattak... kompromisszumot kellett kötnöm, mert nem tudták a wpa3-at. A vége az lett, hogy bedurrant az agyam és a következő takarításnál lehúzkodtam róluk a wifi modult, hogy ne szennyezzék a frekvenciákat. Ekkora alapterületet még 2,4G-el le lehet fedni, de már 5G-el nem.

• lionhearted

őstag

válasz LaCeeN #22666 üzenetére

> Ha router + AP-ban gondolkodtam volna, akkor Ubiquity mellett tettem volna a le a voksom, de 80 nm-re overkillnek erzem.

88nm, és egy hap ax3 a rackben (ez router is) + cap ax a nappali+konyha+étkező közös legjobb pontján... ezek viszik a wifit nálam. Egy is elég lehetne amúgy persze, és le is vannak húzva a teljesítmények, inkább legyen roaming. A ház minden pontján 70dbm-nél jobbak az értékek, ez volt a cél. Na meg hogy ezek az ócska kliensek is tudjanak válaszolni, mert ezt néha elfelejtik, hogy ott nincs 1W sugárzás. :)
    Bár nagyjából letojom a wifi sebességet, csak a laptopokon számít valamennyire, telefonnak édesmindegy, a többi kábelen van (CRS326). A lényeg, hogy stabil legyen, videótelefonálni vagy videózni lehessen az egész ház területén sétálva (aki végzi a háztartásbeli munkát, az tudja miért lehet erre szükség :) )

> 2FA megkerulve mindenhol, nah mondom nagy ertelme van ennek is igy :)
    > es ha mar Network Admin-kent dolgozom

Akkor tudnod kéne, hogy a cookieban lévő tokenek önmagukban érvényesek rövidebb ideig. Mondjuk egyelőre nem látható nekem, hogy ezt a wifi ap HTTPS-en keresztül hogyan találta ki, de nem is fontos tudnom.

> Ha a klimakban az 50 forintos Wi-Fi modul helyett beraktak volna egy 100 forintosat

Természetesen ez így van, de végül mindig az 50 forintos lesz ott...

> Igy ott vagyok egy elvertem 50K-t es 2 hetet az eletembol, hogy rosszabb Wi-Fi legyen itthon, mint amilyen elotte volt ingyen es 5 perc konfiguracio utan.
    > ha mar Network Admin-kent dolgozom, akkor veszek itthonra legalabb egy SOHO eszkozt, ami rugalmassagot ad a beallitasok teren.

5 perc konfig volt, hogy ne menjenek az eszközeid egy része. ;] De amúgy is, ha számít a sebesség, akkor nem a 2x2 rádiósok között nézeget az ember. Az, hogy csillagállástól függően éppenhogy megy a kívánt sebesség wifin, azért az sovány nálam.

Szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák