-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
adika4444 csodaszkriptjének hála sikerült belőni az IPv6-ot itthon rendesen és tényleg azt tapasztalom, hogy minden csodásan működik, de valóban igaz, amit mindig mondanak az MT-ről, hogy IPv6 fronton nincs hw offload és ezért marha gyenge. Nos nekem stabilan hozza a 30 MB/s-t, de soha nem megy gigabit közelébe a sebesség.
Az okát viszont nem teljesen értem, hiszen úgy tudtam, hogy ezeknek az "olcsó" home grade routereknek a NAT okoz jelentős procihasználatot, sokan nem is tudják szoftverből megoldani, ezért használ a legtöbb gyártó mindenféle zárt modult hwnat címszó alatt és így hozza ki a gigabitet a router. Ezt a Mikrotik is tudja fasttrack címszóval és IPv4-en remekül megy a gigabit.
Viszont v6-on nincs NAT... Még csak v6 to v4 translationra se tudok gondolni, mint lassítő tényező, mivel a routeros7-ben láttam pár v6-ot érintő funkciót, akkor csak újraírták volna, ha olyan régi a backend...
A kérdés adott. Mi korlátozza ennyire a v6-ot Mikrotik alatt? Mert valóban, ha v6-on speedtestelek, egy magot teljesen ki is pörget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- iPhone topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- OLED monitor topic
- World of Tanks - MMO
- Vége a gamer PC-knek? Cloud Gaming 2025-ben
- Projektor topic
- PlayStation 5
- Goddess of Victory:Nikke
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- HP ProDesk 600 G4 SFF PC, I5-8500 CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- új, makulátlan iPhone 16 Pro Max 256GB natúr titán, független, 3 év garancia
- iPhone 14 Pro, 128 GB, kártyafüggetlen, számlával
- Eladó iPhone 12 Pro Max 128 GB Kártyafüggetlen 100% akkumulátor
- Fanatec bázisok, Hub, Button Module, kormányok eladó
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3528, 93% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Honor Pad X9 / 4GB RAM 128 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest