Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zaki_

csendes tag

Hi!

adott:
    - Genius 5.1 Home Theater
    - Abit NF7-S rev 2.0 (nforce2, realtek alc650 6 csatornás)

A gondom az hogy sehogy sem tudom müködésre bírni egyszerre a center/subwoofer-t (közép/mélyláda)

(Nvidia SoundStorm vezérlőpult)
    Teszthangnál ugye úgy jön a hang hogy left , center, right, left surround, right surround, és subwoofer bugás

-----------------
    nekem max ez sikerül(4 lehetőség):

itt még nem használom a genius hangfalhoz adott yellow szinű átalakitót, de ezt ugyis el lehet érni (asszem )ogy a mélyládába bemenő két rca-t felcserélem
    (tehát balból jobb, jobbból bal lesz, ha rárakom az front kábelre)

1.
    hogy ha a középső hangszóró bemondja hogy center
    -akkor nincs mély hang bugás a teszt végén (+ pl.: winamp-ban sem, többit nemnéztem),
    -ekkor müxik a középső csatorna létrehozása (winamp-ban szól)
    -LFE csatorna létrehozásakor mély továbbra sem szól , s ha LFE crossover frekvenciát nővelem, akkor a center egyre jóbban szól, mélyládának képzeli magát
    kimenei mély csúszka müxik, center nem
    -nvswap-ben ilyenkor nemszól a mély

2.
    majd ha nvswap-el megcserélem akkor (
    -a hangteszt végén bug , de nem mond centert
    -nvswap-ben ilyenkor sem szól a mély, hanem helyette a center sistereg
    -LFE csatorna létrehozásakor mély továbbra sem szól , s ha LFE crossover frekvenciát nővelem, akkor még a másik 4 hangfalról is leszedi a mélyeket, kimenei mély csúszka müxik, center is ha bevan kattintva

itt már használom az átalakítót:

3.
    -teszthangnál, amikor center van, akkor center és subwoofer is szól, de itt a mélyládán letudom venni a center-t vagy a sub hangerőt , és akkor pl csak egyik szólal meg
    -Középső csatorna létrehozása , bekattintom, létrejön a mély , és a centerből is szól valami ,de azt csak úgy hallom ha minden más hangot leveszek és azt felnyomom
    max-ra (a subwoober-en)
    -LFE csatorna létrehozásakor mély tovább szól , s ha LFE crossover frekvenciát nővelem, akkor a mály hang lassan eltünik és megszűnik, kimenei mély csúszka müxik, center is ha bevan kattintva
    -nvswap-ben amikor centernek kéne sisteregnie, a mély is és center is sistereg

nvswap-et alkalmazva, center és sub megcserélésére

4.
    -teszthangnál center nemszól, a végén a mélyláda bug
    -Középső csatorna létrehozása , semmi nemtörténik
    -LFE csatorna létrehozásakor a mély jön létre ,wow , s ha LFE crossover frekvenciát nővelem, akkor a mály hang egyre erőteljesebb
    gondolom valahogy igy kéne müködni
    -nvswap-ben amikor centernél kussban van, mélyládánál sub sistereg, de csenternél is jön valami sistergés ,de ez más mint a többi hangfal sistergése

--------------------

-dolby surround kódolás engedélyezése végig kivan kapcsolva
    -persze már ottis bug van , hogy a yellow kábelt a black-be, a black-et a yellow-ba kell kötni, de ezt már külföldi fórumban is olvastam

-már olvastam, hogy probáljam meg a mic-re kötni a sub/center-t ,de az sem jött be
    -hogy félig huzzam ki a jack dugót, de ez sem jött be
    -probáltam már a realtek drivert is ,de ez sem
    -dirver reinstall, de ez sem
    -probáltam már hogy nem a 9 tűs dint-t használom hanem 3 db 1 jack to 2 rca kábelt, de ez sem

ahogy látom mégiscsak kell egy hangkártya majd, mert ez igy nevetséges, hogy nemtud egyszerre szólni

mi lehet a gond?
    hogy tudnám elérni hogy center és sub is szóljón egyszerre?

vagy csak a teszt a szar?

van olyan játék ahol lehet tesztelni a hangfalakat, bal jobb, stb?

vagy egy másik teszhang progi?

van nekem egy ilyenem is Test AC3 v2.0.avi 2 318 336 MB, de ezsem szólal meg,
    mit tegyek fel hogy szóljon, valami ac3 filter feltettem már ,de akkor sem szólalt meg , milyen progit használlak ehhez az avi-hoz?

válaszokat köszi

csáó

Zaki

Új hozzászólás Aktív témák