- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Koszta
tag
Hello!
2 problémám van:
1. TMPEGEnc-el szoktam vágni mpeg2-t! Egy filmből akarom kivágni a reklámot. Az első rés (elejétől reklámig) teljesen jó, hang is működik! Viszont a második résznél (reklámtól végéig) el van csúszva a hang, kb 20 másodpercet. Ez pedig így nézhetetlen. Mit lehet csinálni? Mert ki szeretném írni dvd-re, de ez így lehetetlen....
2. Van egy film (szintén mpeg2) amit szeretnék kiírni dvd-re! A menüt megcsináltam Ulead DVD MovieFactory 4.0-val, de kiírás után elcsúszott a hang... A gépen még jó, de a dvd-n rossz. Gondoltam a MovieFactory-vel van a gond, ezért megpróbáltam simán kiírni Nero-val, de ott is elcsúszott a hang. Megpróbáltam Ashampoo Burning Studio-val is, ugyanez...
Hogyan lehet megcsinálni, hogy a dvd-n ne legyen elcsúszva a hang?
Köszönöm szépen a segítséget. -
bonat
senior tag
Nekem a VCD-n lévő filmből kéne avit csinálni, mert elcsúszik a hang és aviban lehet szerkeszteni.
Milyen progit erre?? -
Korcsii
őstag
Ha a hang és a kép nem ugyanazon az eszközön megy keresztül (pl:videókártya+hangkártya) akkor nagy a csúszás valószinűsége.
Én is ezért használok digitalizálót. Így mindegyik kábel ugyanolyan hasszú
[videó --> scart(vége szétválasztva) --> digitalizáló --> FireWire- -> szg.],
tehát nincs csúszás.
[Szerkesztve] -
priusz
aktív tag
Nekem ugyanilen problémám volt. Én egy pctv-pro+ 2,4amd-vel próbálkoztam hosszabb felvételnél elcsúszott mindig a hang. Erről azt olvastam h normális jelenség a tv-tuner nem erre lett kitalálva a munka nagy részét a proci végzi(kicsit sok neki).
Erre valók a digitalizáló kártyák...az meg sok pénz
Én úgy oldottam meg h darabokban vettem fel és utólag összeillesztettem őket.
Sok sikert....
bocs h kétszer nyomtam el
[Szerkesztve] -
priusz
aktív tag
Nekem ugyanilen problémám volt. Én egy pctv-pro+ 2,4amd-vel próbálkoztam hosszabb felvételnél elcsúszott mindig a hang. Erről azt olvastam h normális jelenség a tv-tuner nem erre lett kitalálva a munka nagy részét a proci végzi(kicsit sok neki).
Erre valók a digitalizáló kártyák...az meg sok pénz
Én úgy oldottam meg h darabokban vettem fel és utólag összeillesztettem őket.
Sok sikert.... -
gykarcsi
tag
Milyen hagformátum van beállítva felvételkor?
-
attilam
őstag
A rövidebb szakaszok elvileg megoldást nyújthatnak, mert csak kicsit csúszik el a hang, és az új szakasznál ez mindig korrigálódik. Nem a legelegánsabb megoldás, de ha más nincs akkor próbáld ki. Nézd meg, hogy hány perc után lesz zavaró a csúszás és úgy darabold fel a filmet!
-
Flashy
veterán
másik hangkártya?
-
attilam
őstag
Az rengeteg hely lenne. Esetleg még mehet MPEG1-be is, ha nem olyan fontos a minőség.
Szerk.: Ja, hát esetleg az MPEG1-et is kipróbálhatnád ha nem válik be a dolog, nem lesz nagyon rossz, mert a VHS alapból nem túl jó.
Ja és kódolás közben ne csinálj semmit a géppel, had dolgozzon csak magában.
[Szerkesztve] -
attilam
őstag
Nem tudom, hogy a lapod mennyit bír el, de a Celeronokat felejtsd el. Szerintem egy 2,4-es P4 már elég erre a célra.
#18: A DV-n már eleve digitális formában van az anyag. Nem ismerem a kamerádat, de ha MPEG2-be vesz fel, akkor nem nagyon fog elcsúszni a hang, hiszen a DV végezte a kódolást és nem a géped.
[Szerkesztve] -
Habi
tag
Ja és még egy érdekes (vagy nem érdekes) körülmény. Az új DV kamerás felvételeimnél ilyen gond nincs. A Tsunami használata után sem csúszik el. Ez nem mond ellent a gyenge proci verziónak?
-
Korcsii
őstag
Mivel digitalizálsz (hardver,progi)?
-
Habi
tag
Fontos lenne, hogy segítsetek, kösz.
-
Habi
tag
Segítséget kérnék!
Házi VHS videót digitalizálok be szgépbe, és a hang lemarad a képtől. Elég bosszantó, több próbálkozásomra is ua. a végeredmény. Mi okozhatja?
Köszi.
Hogyan tudom esetleg utólag összehozni a kész anyagon?
Új hozzászólás Aktív témák
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Medence topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest