Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 256 GB-os csomagban jönnek a G.Skill legújabb tuningmemóriái
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Home server / házi szerver építése
- Asztrofotózás
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grekooo
csendes tag
Sziasztok,
Volt tegnap egy beszélgetésem egy barátommal, akitől lenyúlták a magánnyugdíj pénztári befektetését. Mondja, hogy van egy ellenérzése az állampapír kapcsán is, hogy Orbán látja, hogy úgyis bukásra áll és lenyúlja az itt tárolt pénzeket aztán nyilván úgy kommunikálja, hogy erről is Magyar Péter tehet...
Nekem sincs semmi bizalmam a jelenlegi politikai vezetés felé, viszont sok megtakarításom van állampapírban.
Ti mit gondoltok erről? Láttok erre valós veszélyt?
Nyilván, ha egyszer ezt meglépnék, akkor akiket megszivattak többet nem adnák oda a pénzüket az államnak, de ha már úgyis elbuktak mit érdekli ez őket -
Grekooo
csendes tag
Állampapír webkincstáron történő eladása utána mennyi szokott lenni az átfutási idő, amíg a bankszámlára érkezik a pénz? Jól emlékszem, hogy pár óra alatt ez meg szokott lenni?
-
Grekooo
csendes tag
Olyan sokat nem tervezek eladni, csak kb. 5 milliót. Kiválogatom, amik kevésbé kellenek és azokat fogom eladni. Gondoltam rá, hogy magánszemélynek adom el és azzal is tudnék nyerni pár százalékot. "Áthidaló" kölcsönben nem gondolkoztam még, mert, ha jól tudom minden kölcsönnek van kezdeti díja és végtörlesztésért is fizetni kellene, amivel bukik is a matek.
-
Grekooo
csendes tag
Eddig állampapírban volt a megtakarításunk, de a közelgő ingatlan vásárlás és eladások miatt ebből ki kell vennem és majd jön be pénzt, amit be kellene fektetnem. Első körben úgy 5 millió Ft-ra gondoltam, amit nem állampapírba tennék, akár hosszabb időre is, mondjuk 5 évig. Jelenleg a K&H-nál van prémium számlám. Érdemes lenne ott kötni vmi részvény csomagot, amibe benne van pl. jól menő amerikai cégek, mint pl. Nvidia? Vagy mit lenne érdemes elkezdeni és hol? Revolut, más bank, brókercég, stb?
-
Grekooo
csendes tag
Hogyan fognak kamatoznii jövőre a kb. 1 éve vásárolt PMÁP-ok? Most ugye nagyon jól kamatozik kb 17-18%-on pl 2033/I, 2027/J. Ez jövőre fog lecsökkeni, ugye az idei infláció alapján? Tehát, ha lesz idén 5% infláció, akkor kb 5,75-6,00% körül fog kamatozni?
Más téma szerintetek, fog 4-5%-ot növekedni évente a használt lakások ára Dunakanyar agglómerációban, pl. Dunakeszin a következő 2-5 évben? A lakásom eladásán vagy megtartásán gondolkodom. -
Grekooo
csendes tag
A MÁP+ nem az a szabály, hogy a kamatfizetés után 7 napon belül ingyenesen, 100%-os árfolyamon visszaváltható? Én most kaptam SMS-t kamatfizetésről, de belépve 99,51 %-os árfolyamon engedi eladni. Akkor hogy van ez?
-
Grekooo
csendes tag
DKJ-t most, hogy éri meg venni,ha lehet 1 év múlva kell a pénz?
Vegyek fél éves vagy akár rövidebb lejáratú régebbit vagy friss 1 éveset?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Manjaro Linux
- SSD kibeszélő
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Honda topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Se Series SE 2024 40-44mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple Garancia.
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple MacBook Air M3 15, Újszerű, Dobozával, 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest