Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sparkle grafikus kártyák Intel Battlemage architektúrával
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- CPU léghűtés kibeszélő
Aktív témák
-
darv
csendes tag
Hello,
Köszönöm a tanácsokat. A hangkártya a saját cd-jén levő drivert használja most. De este majd kipróbálom a winest alapot.
XP.: ha olvastad az előzőeket, akkor biztosan olvastad, hogy nem sikerült az xp-t feltelepíteni. Kérdés: lehet ez azért mert ez egy első szériás 60 napos próbaverzió (megvan hozzá valami file, amivel hosszabítható) . Eddig mindenki másnak felment és működik, csak Nekem nem. És nem tudom hol a bibi! -
GeorgeTerror
senior tag
Jol beszelt! Amiota lecsereltem a Matrox G200 egy Geforce2MX-re nekem is cseszi a hangkártya működését, illetve a startmenü sorában levő ikonok(vagy nincs neki vagy nemjut eszembe hót álmos vagyok) palettáját alaposan elbarmolja. Másrészt nem minden hangmotorral megy gamek alatt a hang (nfs5 igen, screamer4x4 nem, 3Dmarkdemok nem). Furcsa mód milleniummal sem ment. Tehát valszínűleg a yamaha összeakad a detonatorral.
Kérek mindenkit, olyan e-mail címet írjon az adati közé, amit valóban használ
-
guest
veterán
Megmondom mi a problema. Tapasztalatbol mondom mert nekem is gefmx meg yammaha hangkartyam van es hasonlo gondokkal kuzdottem. Szal szerintem a detonator meg a hangkutyu drivere baszakszik egymassal. Win98 alatt nalam akarmit csinaltam akarmilyen drivert raktam fel a regi konfigemben az ujban is csinalta ezt a startmenu elbaszast. Onnan valt egyertelmuve szamomra hogy mikor s4-t lecsereltem mx-re akkor jelentkezett a hiba ekkor abit bx6-om volt meg. Namost az uj alaplapom ecs k7s5a-ra felraktam kivancsisagbol a 98-at meg a legujabb drivereket es ekkor is csinalta. Most elmondom mikor nem csinalta. Ha felraktam a winme-t es hagytam a nativ yammaha driveren akkor jo volt de mikor felraktam az uj letoltott drivert akkor az me is csinalta ugyanugy mint 98. Tehat itt az lett a megoldas nalam hogy hasznalom az alap windows-os drivereket a hangkartyamhoz. Nekem pci724 tipusu de mar regi kartyam van. Ha neked a win nem kezeli alapbol akkor szar helyzetben vagy. Ja tudom ajanlani az XP szerintem kiraly es itt sem telepitettem semmit a kartyahoz es minden suti. Remelem ertheto voltam...
Ronprohardver vendég
-
guest
veterán
Darv: több mint valószínű, hogy ez volt a gond...
Egonprohardver vendég
-
darv
csendes tag
Karib,
Köszönöm a tanácsokat. Letöltöttem a memtestet. Lefuttatam az összes tesztet, ''jó hosszú volt a 11-es'', de errort nem talált. a memoria cas 2-2-2 ben ment, 133 Mhz-en.
Azt hiszem megoldódni látszik a problémám. ugyanis sikerült a hőmérsékletet csökkenteni. Kipróbáltam nyitott házzal, de nem nagyon tetszett mert a wbk 38-asnak sokkal jobban lehetett hallani a ''hajtómű szerű'' hangját. Viszont a hangkártyát 3 PCI slottal odébb tettem így 6 fokkal csökkent az ASUS hömérséklete smart doctor szerint, és még a procié is egy picivel, és nem csikozott a start menü.
Lehet hogy ez volt a probléma? -
danteshell
senior tag
Ugyanez a bajom, nem látok semmit a monitoron. Akármelyik drivert rakom is föl. Csak rohadt csíkok meg szétesett kép.
7447 óta folyamatosan...
-
karib
addikt
RAM-ot a Memtest86-tal tudod ellenőrizni [L]http://www.memtest86.com[/L] Ha egy hibát is jelez, akkor gond van (figyi, mert végtelenségig megy körbe-körbe, tehát nem áll le automatice).
Videokártya drivert próbálj meg újabbat, bár a 12.90-es az egyik legjobb darab, a legfrissebbek csak erős Ge2-höz és Ge3-4-hez kellenek.
Asus kártyához csak Asus drivet használj, mert másra háklisok általában.
Win9x-szel mennie kell gond nélkül a kártyának.
Ha a problémák nem szűnnek meg, akkor valszeg hibás a kártya. Persze ezt bizonyítani nehéz :(Department of Redundancy Department
-
GeorgeTerror
senior tag
Hagy a francba ezeket a csilivilli izéket!
Win98se! Sokkal gyorsabb lesz minden! Driverekkel egyébbel egy óra alatt felkúszik és már lehet nyomatni.
Egyébként érdemes lenne kipróbálni nyitott házzal is.
Annak idején volt egy pure socket7-es lapom de gigabyte biosa volt (első fejtörést okozó probléma). De hibátlanul ment. voodoo rush (egyes 6 megás videokártyával kombinált). De kicsit sittes volt, és amikor a 166 MMX-et felhúztam(210-en stabil durva mi?), mert beszaggatott hálóban a dethkarz. Akkor viszont a rush túlmelegedett és ettől fagyott a konfig (gyakorlatice felhúztam a kártyát). Fogtam hát 3 db bordát némi fokazsírt és rágumiztam azokat hibátlanul működöttKérek mindenkit, olyan e-mail címet írjon az adati közé, amit valóban használ
-
McJames
senior tag
Nem biztos, hogy favorizálják a Win98SE-t, lehet, hogy:
1. legális op.rendszert akarnak/kell és ez van
2. nincs pénzük újabbra
3. ezt már ismerik, tudják, hogy a szükséges alkalmazások futtathatók rajta
4. nincs idejük/kedvük egy más/újabb op.rendszert telepíteni/elsajátítani
Amúgy persze szerintem igazad van :DAki a villamos alatt fekszik, annak nem természetes a mosolya.
-
darv
csendes tag
Hello Superman,
Hogyan tudnám a ramot megvizsgálni, Micron 256/133 mb van benne. a biosban minden defaulton volt akkor is ezeket a probl. csinálta.
Most cas 2-2-2 , ''szárnyakat kapott tőle a gép, a sandrában jelentős javulás a memoria tesztnél, és nem fagya gép, 3dmark2k, 3dmark2001 vígan elmegy, több a pont isegy picivel, bár azt hiszem hogy ezek nagyban graf. kártya függgőek.
Az öcsém nyüstöli a játékokat, medal of H, RTCW, unreal T. és még nem fagytak.
Vagy akkor is lehet baja a memóriának, ha látszólag minden rendben megy. Kivéve, hogy néha a start menű gombja illetve a start menüben a Mill. edition felirat elcsikozódik, de a start menü többi része nem. -
Superman
nagyúr
Én még a ramot is megvizsgálnám a helyedben, biztos, ami biztos. A magyar piacon sok a selejt, bár a képmegjelenítési anomáliát nem hiszem, hogy az okozza. Azt viszont változatlanul nem értem, hogy egyesek miért favorizálják még mindig a Win98SE -t, ami egy eszméletkenül rosszul megírt, bugos ****. Közvetlen hardvercímzés, DLL fájl módosítgatások és egy idő után összeomlik. Az NT kerneles oprendszerek (Win2000 prof és XP) sokkal intelligensebben tudják ezeket kezelni. Védett módban futnak a programok, prioritási kijelölés lehetősége adott, stb. Persze a Win2k leginkább munkára jó, de persze a legtöbb ma készült játék is elfut alatta.
-
darv
csendes tag
Hello,
Most már regisztráltam magam, köszönöm a feldobott problémámra a válaszokat.
Nem tududom miért, de tegnap majdnem egész éjszaka be volt kapcsolva a gép és nem csíkozott. azért Én nem bízok benne.
Tanácsokkal kapcsolatban: Hömérséklet: az ASUS smart doc. szerint 54-55 fok alapban, egy kis Illustrator, winamp, wcommander.játék után pedig 57-58 fokot ír ki. zárt háznál, a szobában 21-22 fok lehet. Nem tudom,hogy pontosan mér-e.
2. detonátor: az én kártyámhoz melyik lenne a legtutibb? az asus oldalán a 12.90-es volt a leújabb driver, amit találtam.
3. winxp: Tegnap este megprobáltam feltelepíteni de nem jött össze. Először win ME alatt lefutattam a kompatibilitás vizsgálatot, ment minden, utána elindítottam a telepítést, hardvervizsgálatot végzett, kiírta, hogy előkészít valamit, meg megvizsgál valamit, aztán mintha újra szeretett volna índulni de ott megállt a tudomány. 1-2 perc után egy kék képernyő, ami nagyon tele volt írva. valami olyasmit írt ki, hogy vagy valami alk nem komp az xpvel, vagy pedig valami cache-val, vagy shadow-val van hiba. szóval nem jött össze. -
Godfather
aktív tag
Ja... Akkoriban nekem is yamaha hang volt benne, de a drivercserénél mexünt a zavar a képen.
A lényeg lényege lényegében lényegtelen,mert a dolgok stilisztikája úgy kopszerválódik,ahogy a tendencia dominál.
-
Godfather
aktív tag
Vagy próbálj meg egy másik detonatort. Nekem is volt ilyen gáz annal idején az mx400-al (Gigabyte). Gyári driver volt fenn alapból, és hasonló gond volt ott is. Aztán lendületből felraktam az akkor épp aktuális detonatort, és azzal a hiba mexünt... Szóval másik driver. És ha akkor se jó, akkor máshol a gáz.
A lényeg lényege lényegében lényegtelen,mert a dolgok stilisztikája úgy kopszerválódik,ahogy a tendencia dominál.
-
biker
nagyúr
gyanusan hasonló volt nekem win98se alatt, amikor is 1-2nap után az ikonok a startmenüben úgy néztek ki, mintha lila festékkel leöntötték, majd elmaszatolták volna, a intézőben viszont jók voltak. ilyen lila csíkos, szar lett mind. már én is majd kidobtam az ELSA-m , de aztán XP, és no hiba!
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
guest
veterán
nem tudom, hogy a monitor lenne-e a ludas, zsír új lg 775 ft. Ennek ''legalább is remélem'' nem szabadna rossznak lennie.
prohardver vendég
-
GeorgeTerror
senior tag
Speciel a hejedben hagynám a francba a Milleniumot. Jó kis win98se aztán drivereket felrakni. Szvsz a millenium egy nagy kalap... Nekem is az volt de inkább felerőszakoltam a 98-at warezolt driverekkel. Sokkal jobb, de a hangkártya gondom nem oldódott meg. ezért is kérdeztem. Infot köszi
Kérek mindenkit, olyan e-mail címet írjon az adati közé, amit valóban használ
-
guest
veterán
Hello!
Öcsém gépével is voltak hasonló gondok, és ott a monitor volt a ludas. A pár órai használat után jelentkező, hasonló jellegű hibajelenségek sokszor a monitor valamilyen alkatrészének a felmelegedésével magyarázhatók. Nálunk egy régi Belinea monitor alkotta ezt. A monitorod is új? Szerintem ha van lehetőséged, próbáld ki a monitort egy másik gépen!
LNprohardver vendég
-
guest
veterán
Hello!
Köszi, hogy válaszoltál. Nekem is nagyon fura ez a dolog. kg. 1,5 hónapos a konfig, és minden tök jól megy, csak hát marhára zavar, hogy előjön ez a probléma. Viszont vannak olyan napok is amikor nem.
Vigyem vissza?
A hangkártya: nekem bevált, igaz nem vagyok egy audio guru, de nekem tetszik a hangja, meg vagyok vele elégedve.
Itt találsz róla egy kis specifikációt.
http://www.labway.com/sc-yam-n6x.htm
Érdemes a többi kártyájukat is megnézni.prohardver vendég
-
GeorgeTerror
senior tag
Kicsit off vagyok, mert ijent még nem láttam, de videókártya gyanus.
Egy nagyon fontos kérdésem lenne hozzád:
Milyen az Xwave - 6000 ?
Hangkártyát szándékozom venni, de nem tudom milyet. Írnál róla?
KösziKérek mindenkit, olyan e-mail címet írjon az adati közé, amit valóban használ
-
guest
veterán
Hello Mindenki!
A segítségeteket szeretném kérni! Probléma: W98 ME start menü csíkozódik, a millenium edition felirat elmosódik, csíkos lesz.
Ez a probléma nem egyből a bootolás után jön elő, pár óra játék stb után.
Rendszeresen pl. RTCW-ből való kilépés után. RTCW-vel lehet a hiba.
A képernyő többi részén a kép jó, a teljesítményre sincs panasz, 3dmark eredmények a fórumban olvashatóakhoz hasonló. fagyás nincs.
Konfig.:
ABIT KT7A 1.3 / 4in1 4.37
AMD Tbird 1400/266
256 SDRAm/133
ASUS 7100 MX Pro TV-OUT / Asus driver 12.90
Maxtor 40 Gb / 5400
Yamaha Xwave - 6000
nincs húzva semmi
HA valaki találkozott már ilyennel, vagy már régebbi témában volt róla szó akkor írjon.
Kösziprohardver vendég
Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Path of Exile 2
- Gyúrósok ide!
- Politika
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest