Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
GoldhandRent
őstag
& #17Thome
Nembaj, túlkapás volt.A lényeg az, hogy 10 000 nit egy ekkora felületen nagyon kevés ahhoz, hogy kiégesse a szemet.
Még a kiragadott mondathoz annyit, hogyha tovább olvassa, akkor le lett írva, hogy többmindentől függ a fényáram. Az 1cd ~ 12lm pedig minden irányba sugárzó fényforrás esetében helytálló. Habár nem írtam oda, de az összehasonlítási alapnak vett (minden irányba sugárzó) filamentes LED körtéből kikövetkeztethető lehetne.
Tehát mivel az OLED panel teljes körbe nem, csak max félkörben képes sugározni, ez tovább csökkenti a fényáramot, így még annyi sincs mint írtam.
Én itt ezt a témát ezzel zárom is-
-
ROBOTER
addikt
" de akkor sem értem miért jó így pofonnal beleállni és leuralni valakit."
Fordítva ülsz a lovon. A tanulmányaira és a munkájára hivatkozva írta ezt, pont ezért írtam én is az iskolát. Lehet nem volt a legszebb reakció, de nálam meg ez legalább annyira kiveri a biztosítékot, mint nálad a stílusom. Ha tisztában lennél azzal, amit leírt, vagy egy általad ismert témakörben születne ilyesmi, szerintem te is vakarnád a fejed. Ezt tényleg olyan ismeret, ami ahhoz kell, hogy beléphess az ajtón. Nyilván és is lehiggadtam utána, de volt 2 másodperc kékhalál.
Thome:
Legalább azt megtanították, hogy ha nem tudom a métert és a fehérjetartalmat megkülönböztetni egymástól, akkor nem hivatkozok rá és nem írok belőle esszét.
[ Szerkesztve ]
-
sgery
őstag
Nem vagyok én Moderátor vagy ilyesmi, de ez a stílus szerintem nem ide való.
Lehet rosszul számolt, lehet nem ért hozzá, de akkor sem értem miért jó így pofonnal beleállni és leuralni valakit.A panel pedig nagy siker, bár felbontásnál még mindig van hova fejlődni, 10 év és befut végre a tényleg realisztikus vr
FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
CRTs
aktív tag
Ezek szenzor "panelek" szilicium waferrôl, ha nincs piac se buknak rajta mert csinalnak szenzort ahogy eddig.
Microled is lehetett volna csak ahhoz nincs know how.
[ Szerkesztve ]
-
EiShu
csendes tag
Ha ilyen ügyesen zsugorították az oled-et, akkor igazán kijöhetnének egy 120hz es 4k 27”-os oled monitorral.
-
CRTs
aktív tag
10k nit "a papír mindent elbír" című történet minősített esete
ui.
optika elég csúnyán lekapja, pancake-t 10+x % -ban mérik
eleve csak a 5-10-20°-ban lesugárzott része érdekes ami kis hányad
black frame insertion végez a maradékkal
AVP-ben
marad belőle pár száz amit se nem mernek bevallani se nem mernek megküldeni hogy ne égjen be a kék.De a legröhejesebb az hogy mindez 5-10watt szemenként OLEDből.
[ Szerkesztve ]
-
ROBOTER
addikt
válasz GoldhandRent #11 üzenetére
A lumen a teljesítmény megfelelője a világítástechnikában.
Ha a spektrális sugárzott teljesítménygörbe alatti területet integrálod, akkor wattot kapsz.
Ha ezt súlyozod az emberi szem láthatósági görbéjével, és utána integrálsz, akkor lument.Ezért lumen/watt a hatásfok.
A világítástechnikai fényerősség (nem az, amit a köznyelv használ) egy adott irányban és térszögben értelmezhető.
A fénysűrűség pedig annak a mértékegysége, hogy az adott világító felület a számodra mért/fontos irányban és térszögben mennyire járul hozzá az ott kialakuló fényáramhoz. Tehát ez egy "fordított" jelenség, nem egy kihelyezett felületen (ernyőn) mérhető valami, hanem egy felület által létrehozott valami. Ezt jól láthatóan nem igazán értik az emberek, de nem is kell, mindenkinek megvan a maga szakmája.
-
GoldhandRent
őstag
Tiszta sor, de laikusoknak nem dobálózhatsz kandelákkal.. a lument viszont mindenki látja a boltban a "villanykörte" dobozán, így próbáltam szemléletes összehasonlítást adni, ami ... valljuk be ... elég nehéz
Rákerestem az LG oldalán is a termék specifikációkra, de nem jutottam előbbre.. sajnos sugárzási szöget nem adtak meg (felteszem valahol 0 és 180 fok között van).Legjobb példám talán tényleg az 5 milis LED, de ezeknek is jócskán eltérő adataik vannak. Ezt is azért hoztam, mert annyira nem fáj belenézni egy ilyen diódába, és talán lehet hozzá arányosítani.
Acélfarkas példái királyak-
-
ROBOTER
addikt
válasz GoldhandRent #9 üzenetére
Nézd, ezt az első órán tanítják világítástechnikából, biztosan internetes (ráadásul idegen nyelvű ) hivatkozásra van szükség, ha tanultuk és az utána következő 1..2 év világítástechnikai tanulmányok minden percében szükség van erre a tudásra?
A lument és a candelát akkor lehet viszonyszámmal megfeleltetni egymásnak, ha a fényforrást beteszed egy Ulbricht gömbbe, és 4 PI szteradiánban azaz a teljes térszögben átlagolod a fényáramot, hiszen ekkor a térszög állandó. Valószínűleg ezt nézted be.
Általánosan a fényerősség mérésének térszöge és iránya van.
Egy feléd világító, korlátozott térszögű sugárzás esetén a cd és a lm közé semmilyen "automatikus" viszonyszámot nem rakhatsz.
[ Szerkesztve ]
-
GoldhandRent
őstag
Nem gondoltam, hogy szükség lesz forrásmegjelölésre, de az az adat innen:
"How do you calculate Lumens from Candela?
One Candela is equal to one Lumen in a specific direction. However, this is not very useful in most situations because Candela only measures the light intensity in a single direction. Therefore, one Candela is actually closer to 12.57 Lumens, when accounting for all the light produced from a single source."
Segíthetsz kiszámolni, ketten lehet könnyebb, de kulcsadatok hiányában elég nehéz.
1cd = 1lm nem mindig helytálló... hol marad a szteradián szorzó ?
Ez a sugárzó felület nem pontszerű.-
-
ROBOTER
addikt
válasz GoldhandRent #5 üzenetére
"de viszonyításképpen 3.6cd az nagyjából (1cd ~ 12.57 lumen) 45 lumen. "
Te jesszus Úristen ekkora idiótaságot honnan szedtél?
A fényerősség (candela) az adott térszögben terjedő fényáram, lumen / szteradián.Nem tudom hol végeztél, de nálunk a Kandón Borsányi a hajadnál fogva hajított volna ki egy ilyen mondatért és biztos nem lenne diplomád.
-
Acélfarkas
senior tag
-
Ixion77
addikt
válasz Acélfarkas #2 üzenetére
10K nit az 10000 candella per négyzetméter. Viszonyítási cd/m2 értékek:
- holdfelület: kb. 2500 cd/m2
- kék ég napos időben: kb. 8000 cd/m2
- napsütötte felületek: akár 100000 cd/m2. Pl. havas táj napsütésben. Kellemetlen, de nem ártalmas.
Ha direktbe a napba nézel az igen, de az 1600000000 cd/m2.Mivel ezeket valódi fényviszonyoknak megfelelő, "hihető" VR-ekhez tervezik, ezért teljesen indokolt és szükséges lehet 10K nit fényesség.
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
GoldhandRent
őstag
A nitezés (cd/m^2) kicsit megtévesztő adat, mert osztjuk a fényerősséget a sugárzó felület méretével, és mivel kicsi a felület (1.5incs átmérő esetén 0.00036 m^2 vagy 1.3incs átmérő esetén 0.00024 m^2) ezért "nagy" a végeredmény.
3.6 cd (vagy 2.4), ami legjobb esetben 3.6 darab viaszgyertya fényével egyenlőNyilván függ attól, milyen közelről nézzük, de viszonyításképpen 3.6cd az nagyjából (1cd ~ 12.57 lumen) 45 lumen. Egy 6W filament LED körte fényárama ~630lm.
Egy átlag 3-5 mm-es fehér LED 1000mcd, tehát 1cd. Fénysűrűsége pedig ~2000 cd/m^2 (~2000 nit) - habár itt sem mindegy, hogy fókuszált, vagy lencse nélküli SMD-ről van szó.Világításon végeztem anno, de rég nem abban dolgozom, így utána kellett nézni rendesen a számolásoknak .. hiányoznak fontos adatok, de összehasonlításképp a random 3-5mm fénykibocsájtó diódák "katalógusadata" egész jó.
[random szakdoga a témában 18.-oldal][ Szerkesztve ]
-
-
zooly
aktív tag
Nem égeti ki, főleg ha nem maximális fényerőn néz rajta valaki egy homogén fehér képet órákon át. Plusz a gyakorlatban lecsék kerülnek elé amivel betölti a teljes látómezőt, így arányosan csökken amit érzékelni lehet belőle.
https://www.ratingraph.com/
-
prolad
addikt
Mintha még a Vision Pro-nál jött volna elő, hogy hiába a nagy fényerő , elég sok a veszteség mire a szemedig eljut, egy normál kijelzőnél jóval nagyobb értékek kellenek.
Plusz gondolom ez a 10k nit "csak" HDR 1-2% APL mellett ha van megfelelő tartalom. Az okosóra, mobilkijelzők is hirtelen nőttek 1-2 ezer nitet az utóbbi pár évben papíron, mégis a legtöbb tesztben hasonlóan fényesek maradtak.[ Szerkesztve ]
-
joghurt
addikt
Nem egészen értem a cikk szövegét, vagy nem a hozzá tartozó kép került bele.
A fényképen ugyanis 3840x3840 képpontos kijelző van, és az átlója sem "másfél", hanem 1.3".
A tej élet, erő, egészség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest