Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
Sajnos csak az ECS K7s5A-6A-hoz vannak tuning BIOS-ok
Szóval ha növelni akarom a gép teljesítmnyét, maradt két lehetőségem:
Vagy veszek egyet a fentebb említett alaplapokból, és azzal tuningolok. Csak az a gond, hogy mi van, ha sz@r a Duron-om, és nem tudom húzni? Akkor teljes pénzpocsékolás lenne.
Másik lehetőség, hogy veszek egy Athlon XP-t. Ez már szimpatikusabb, lényegi hártányt nem tudok elképzelni (az előző megoldással szemben). Főleg ha azt nézem, hogy egy XP+hűtő, kb. annyiba kerül, mint a fennt említett lapok. Csak egy-két kérdésém lenne:
Miért ajánlja mindenki az 1700+-t? Az 1600+ miért rosszabb? A T-bred-es magok miben jobban?
És végül, hogy kb. mennyiért lehetne eladni egy 1,3Ghz-es Duron-t+hűtőt?
U.I.:Mielőtt mindenki lerohanna, hogy megvenné a procimat, szólok, hogy a csere még egyáltalán nem biztos -
Cathfaern
nagyúr
Hhmmm...ez már az 5. hozzászólás egy sorozatban
Szóval sikerült a BIOS frissítés!!Kösz Pici, a segítséged nélkül ez nem jött volna össze! Még egyszer köszönöm!
Már csak egy kérdésem maradt: hol tudom az FSB-t állítani?? Ezt sehol sem találtam megIgazából erre kérdeztem azt a jumpert: mert ugyebár jumper-rel csak 100Mhz/133Mhz-et tudok beállítani. Azonban ha jól értelmezetem, akkor ezzel a BIOS-szal lehet a FSB-t BIOS-ból is állítani (máskülönben, hogy lenne neked 140Mhz-es). Na most ahhoz, hogy én a BIOS-ból ezt állítani tudjam, csak simán hagyjam a jumper-t 100Mhz-es állásba? Vagy szedjem le, hogy ne legyen összekötve ott semmi?
-
Cathfaern
nagyúr
ÁÁÁHHHH!!!
Azt mondtam neki, hogy ''Yes'', erre kiírta azt, hogy ''unknown flash type!''
Az alaplapon kikapcsoltam a BIOS védelmet, de a BIOS-ban nem találtam ilyet (szóval gyanítom ott nincs). Mi a gond??
-
Cathfaern
nagyúr
Nyugi...
Ugyebár ez a alaplapok esetében egy elég szokatlan helyzet, nem csoda, hogy nem értik meg.
Egyébként most rögtön meg is csinálom. Ha nem írok 2 órán belül, akkor gond van
Ploszi: mint írtam kicsit messzebb lakomViszont osztálykirándulással megyek majd Egerbe, valamikor júniusban
-
Cathfaern
nagyúr
Nos egész pontosan ezt írja ki:
''The program file's part number does not match with your system''
Ugyebár azt jól gondolom, hogy amikor azt mondja, hogy ''write program name:'' akkor oda a BIOS file nevét kell beírni(valószínűleg azt mert ezt gond nélkül beolvassa+továbbmegy)?
Polesz:
Nekem nem azzal van gondom, hogy hogyan kéne _elvileg_ BIOS-t frissíteni. Ugyebár ez egy elég speciális eset, ráadásul Pici említett valami hasonló hibaüzenetet, amire ''yes''-t kéne nyomni, csak nem vagyok benne biztos, hogy ez az -
Cathfaern
nagyúr
Ugyebár a Mercury (azaz a gyári) BIOS-szal nem igazán vagyok kisegítve...
A haverokhoz meg annyit(valahol leírtam részletesebben), hogy aki a legjobban ért a gépekhez, annak nem engedném meg, hogy egy memóriát berakjon a gépembe (egy másik haveromét majdnem elcs*szt* egy memória berakásával). Szóval ez a lehetőség kihúzva
Meg egyébként is csak arra az egy kérdésre kéne a válasz... -
Cathfaern
nagyúr
Nem most azon a gépen írok
Szóval elkezdtem a BIOS frissítést, de az említett pontban inkább jónak láttam kilépni, és rákérdezni itt.
ugyebár Pici azt írta: ''Mindenképp ezt az Flasht használd mert az e feletti verziójú BIOS flash progik nem engedik majd felülírni a BIOS-t az sorszámozás miatt. (Ez engedi ha igent mondasz a kérdésére)''
Gyanítom ez lenne az a kérdés ahol én kiléptem. Csak nem vagyok benne biztos -
Cathfaern
nagyúr
Pici: letöltöttem az általad megadott Matsonic BIOS-t, illetve az általad megadott flash progit. Bootoltam floppiről, elindítottam a progit, beírtam a BIOS nevét. Amikor megkérdeztem, hogy mentse-e a régi BIOS-t igent mondtam. Utána valami olyasmit mondott, hogy a száma nem egyezik a rendszeremmel. Igen/nem. Erre mit nyomjak?? vagy rosszul csináltam valamit? vagy erre mondtad, hogy a régebbi flash progik nem jók?
-
Cathfaern
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
Tehát összegezzük a dolgokat( közeledik a hétvége, én meg szeretek értetlenkedni
) :
Tehát azt mondod, hogy a Matsonic BIOS a legjobb, ugyanis bár van benne egy fake meüpont, viszont a legújabb kiadású. 1. Kérdés: ugye nincs bejelentkező logo?
Ha a válasz igen az előző kérdésre. Akkor a további kérdés: (2/a kérdés: ) az ECS BIOS tuning-ra jó? (2/b kérdés: ) Ha igen, akkor melyik BIOS-t töltsem le, és honnan?
Ha a válasz nem. Akkor a további kérdés: (3/a) amit a #2 hozzászólásba megadtál linkeket, azok még jók. Vagyis azokat a BIOS-okat/progikat használjam?
Ha a 3/a-ra a válasz nem, akkor megadnád a jó/új linkeket?
Na most már tényleg abba hagyom.És reménykedek, hogy nem hoznak össze hétvégére egy áramszünetet...
Jut eszembe még egy kérdés: a kritikus rész (tehát amikor írja a BIOS-t), kb. mennyi ideig tart?
-
Cathfaern
nagyúr
Most olvastam el figyelmesen az írásodat (igen, még mindig nem csináltam meg a frissítést
vagy inkább
? Na mindegy), és azt látom, hogy Matsonic BIOS-t használsz. Ez jobb mint az ECS féle? Vagy miért ezt használod (én azt hittem az ECS jobb)? Lehet ezzel a BIOS-szal tuningolni (csak FSB emelés szintjén)?
-
Cathfaern
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
Egy másik topciba már beírtam ezt a hozzászólást, csak utólag rájöttem, hogy nem illik oda, szóval inkább nyitok neki egy új topic-ot(remélem nem köveztek meg érte).
Mostanában jövök rá, hogy lehet, hogy meg kéne ejteni egy BIOS frissítést. Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem:
Nekem Mercury KT266A FDSX alaplapom van.
1, Hogyan is van ez a ECS/Mercury/Matsonic triumvirátus? Szóval a megfelelő típusok azonosak a 3 gyátónal(csak más néven futnak), és emiatt lehet gond nélkül keverni a BIOS-okat?
2, A Mercury KT266A FDSX-hez melyik BIOS-t érdemes használni? Gondolom valamelyik ECS-eset, de melyik a megfelelő alaplap?(+melyik a legjobb BIOS? Jó lenne, ha nem beta lenne.)
3, Van-e a fent említett alaplapnak bármilyen védelme arra az esetre, ha valami okból elrontanám a BIOS frissítést? Esetleg van-e valamilyen, az alaplaptól független, javítási módszer?
4, Ha mégis bekövetkezne a 3. pontban felvázolt esemény, mekkora az esélye, hogy garanciálisan kicseréljék?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest