- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Dell notebook topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bumbi
tag
Literje pillanatnyilag a Kocka-Cola árával vetekszik / liter (BME)...Csak a szállítóeszköz...Viszont ott van a szárazjég, ami nem olyan durva, de egyszerűbben egy triplafenekű Nikecell dobozban szállítható. A szén-dioxid életveszélyes, ezért mindenki csak saját felelősségére! (Alulról kiszorítja a levegőt és megfulladsz, mert szobahőmérsékleten a szárazjégből széndioxid lesz...Ráadásul elég durva mérgezési tüneteket produkál, ideg és izombénulás, stb.)
[Szerkesztve] -
Fade_Away
őstag
Nagyon érdekesnek találom, hogy procihűtőkben nem 100%os réz van mert igaz nehéz megmunkálni de ha szennyezik akkor drasztikusan romlik a hővezető képessége.?
Valaki említette a ''villamossint'' ami elméletileg alig jobb hővezető mint a tiszta sárgaréz....
Világosítson már valaki hozzáértő engem fel ebbben a témában(vagy legalább egy linket adjon...) -
djyuri
őstag
Én nem tudom a tarifákat. Azt tudom,hogy anno azt teljesen vámosan kaptam volna ennyiért és még győrig el is szállították volna.
Meg amúgy kesztyűket is kaptam volna ajáéndékba meg újratőltési kedvezményeket. Vagy újra hűtésit.... már nemtom.
Itt egy film link, Szerintem ismeritek,de épp idevágnak a videók:
Bővebben: link -
djyuri
őstag
Én annó beszerezhettem volna nagykerből a folyékony nitrogént,de meg kellett volna vennem a szállító eszközt. Az pedig a másik 250ezer lett volna a két liter nitrogén mellé. Szal fél milla az nem kis pénz így hírtelen.
De kémiáből anno mondott valamit a tanárnőm,hogy miként lehet -150 fok körüli folyékony nitrogént csinálni,de már nagyon rég volt a fejemnek. -
djyuri
őstag
válasz
Veriakilis #36 üzenetére
És hogyha csavaros dolgot szerelnél rá.
A biciklin is kiereszt a levegő,hogyha kicsavarod a leszorító anyát a szelepről.
Szal valami csavaros megoldás Szerintem jó lehet. Csak miután rátekerted,akkor tedd a cuccot viszonylag hűvös vízbe,hogy bíztosan nem durranjon szét. -
-
djyuri
őstag
válasz
Veriakilis #32 üzenetére
Kár,pedig jó kis bűvészkedés lehetett.
-
Esmein
nagyúr
válasz
Veriakilis #26 üzenetére
Az nem elég ha csak a csövet melegíted a gázzal, mondjuk húzogatod fölötte vagy valami ?
Csövet belülről kapillárisokkal ellátni nem lehet olyan nagyon nehéz. Fogsz egy acélsodronyt ami befér lazán a csőbe, a végét szétcincálód hogy kifele álljon, bele a csőbe, aztán húzogatod amík elég karcos nem lesz a cső belseje
Mivel forrasztod le a rezet ?
[Szerkesztve] -
Veriakilis
senior tag
Mivel tudtam, hogy úgysem kapok olyan csövet, aminek a belső falán lapilláris rétev, vagy barázdák vannak, ezért fabrikáltam egy maszek megoldást:
Sorban egymás mellett fut egy csomó sodrott rézdrót.
Mindkét végén leforrasztva.
Kár, hogy nem fényképeztem le...
Már beforrasztottam mindkét végét. -
djyuri
őstag
válasz
Veriakilis #29 üzenetére
Okés. felírtam
-
djyuri
őstag
válasz
Veriakilis #24 üzenetére
Én is arra gondoltam. Majd megkérdem egy barátomat,hogy a gyárból tud-e ilyesmit.
Mindjárt fel is írom,mert a fejemre annó elfelejtette zárószelepet tenni és kifolyik a tudás és a memória. Bár lehet,hogy ez egy és ugyanaz,de mindegy. -
Apophis
őstag
válasz
Veriakilis #26 üzenetére
Biztos menni fog? Nagyon pontosan kell belőni a szükséges mennyiséget. Milyen magának a csőnek a belső felülete?
Gondoltam, hogy Esmein előbb-utóbb felbukkan.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Hehe ez az én topikom
-
-
djyuri
őstag
válasz
Veriakilis #22 üzenetére
Nagyon pöpec. Asszem ezt még pénteken megnézem magamnak.
Kiraknám neked ide azt a meghajolgatós figurát,de elfelejtettem,hogy hogy kell beírni.
Szal a lényeg,hogy KIRÁLY vagy! -
Veriakilis
senior tag
Ezzel a szisztémával próbálkozom:
''ha meg aktualis....
mi csinaltunk heat pipeoket mert nem szeretunk telen havat lapatolni. igy a talajot hoztuk fel a kocsibejaroba.
a metodus egyszeru, de meg kell jegyeznem, egy olyan zseni kell hozza mint en, hogy a felszinre keruljon
a cso egyik vegen lezarva, bele viz a tetejebe egy _rez_ szelep. na elkezded melegiteni a csovet a viz for a goz ki a szepelen, kozben mered a sulyat. amikor jo akkor allj. rez szelepsapka elovesz raforraszt a szelepre igy mar tokeletesen zar. ezutan ha lehult kesz a vakuumos heatpipe-od.
az igy keszult termekekre a ''powered by aurum'' feliratot kerem ravesetni ''
Már minden kész, de olyan szelepet nem találtam, ami csak egyirányben vezet.
Tudsz ilyent?
Jobbhijján autógumi szelep van benne, és ez lesz kipeckelve a forralás ideje alatt... -
Apophis
őstag
válasz
Veriakilis #17 üzenetére
A hőtágulás ilyen méretekben lényegtelen, de nehéz lesz egy ekkora réztömböt úgy alátámasztani, hogy tizedmillimétereket se mozduljon.
Házi heatpipe? Hát nem kis meló, ha sikerül, elismerésem. Vizet raksz bele?
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
válasz
Veriakilis #18 üzenetére
Vákuum. Uh. Azzal lesz munkád. Hacsak nem teszel rá egy egyirányú szelepet és nem szvatod ki egy pumpaféleséggel.
UH: Sok sikert. Remélem meg tudod csinálni. -
djyuri
őstag
Keressetek egy szerszám készítő emberkét. Ő nem dolgozik olyan drágán,mint egy másvbalaki. Főleg ha már jócskán felül van a 60-on.
Én egy nagyon aranyos idős bácsival akartam kimaratni egy réztömbből a blokkomat,de sajna még mindig nem találok boltot,ahol lehetne kapni eme méretekben:
70*80*20
70*82*20
és 70*70*40-es darabra lenne szükségem.
És lehetőleg vörösréz. De most már az alumíniumba is benne vagyok,hogyha egybe van.
Szerintem ez egyben kb 90*70*100-as ból szépen ki lehet faragni.
Szal van valakinek ötlete,hogy hol lehet venni ekkorákat? -
Apophis
őstag
válasz
Veriakilis #15 üzenetére
Nem hinném, hogy ilyen méretekben rendesen működne a hővezetés, inkább heatpipe kell ide. Másrészt, ha megmozdul a tömb, a procinak vége...
-
Veriakilis
senior tag
A kérdés tényleg régi.
Ém arra gondoltam, hogy kerül amibe kerül, de vaszek egy alaplap méretű réztömböt, mondjuk 5-6 cm vastagot.
Az egyik felét lemaratom hűtőborda profilra, a másik oldalt egy kisebb tömb köti össze a proc.-al.
Ebben az esetben a borda tartaná az alaplapot, és teljesen passzív lenne az egész.
Csak nagyon drága lenne a réztömb.))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
-
zLegolas
őstag
Én kb 1 éve vettem színesfémboltban, 2 vízhűtéshez való hűtőtest lett belőle. Amúgy villanyszereléshez használt sín volt eredetileg, kb 6*12*1,2 cm, az ára sajnos passz, olyan 1000-2000 között lehetett.
Ha léghűtéshez akarsz tömböt maratni én lebeszélnélek, a tiszta rezet marhára nem szívesen munkálják, nehéz forgácsolni, kenődik, stb...
(Bár nem lehetetlen.)
(Az ígért zizi majd megy, csak még nem válogattam össze...)
-
konrad
aktív tag
UP
-
konrad
aktív tag
Engem is érdekelne egy réztömb.
-
beeboy
addikt
ha' a devlá vigyi él, ákkor éngem átbastak?
méhesnél cirka 500-at nyomnak kilújáírt!
pedig Bkv-nál van élég. -
agrarfiatal
senior tag
szerintem is vizhűtésnél 50*50 v 60*60 as bőven elég 20-25-30mm vastagságban
-
-
Esmein
nagyúr
Na, ez jó drága. 2 ropira jön ki a tömb, de ha gondolkodom egy kicsit, rájövök hogy egy 5*5*1,5-ös tömb + egy nagyobb 0,3-0,5 rézlap. kb 25*25 centis.
-
Esmein
nagyúr
köszi szépen, közben rájöttem, hogy a tiszta réz sűrűsége 8.920 ...
-
dDiego
aktív tag
Hali!
Na számolgass!
Én vettem egy 70cmx1cmx4cm es vörösréz rudat és 4600 Ft-ba került. -
Esmein
nagyúr
5cm*5cm*5cm*8.230g/cm3 ~ 1050 g.
-
Esmein
nagyúr
A kérdés adott, egy kb 5*5*5-ös sárgaréz ill vörösréz tömb árára lennék kiváncsi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- OLED TV topic
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Adóbevallás
- Magisk
- iPhone topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest