Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• L3zl13

nagyúr

válasz Rover623 #8 üzenetére

Húú ez még kimaradt:

Az 5-ös pont alapján szerintem, jelentkezz itt: Bővebben: link :DDD

• L3zl13

nagyúr

válasz Rover623 #8 üzenetére

1. Tudom. Ha 99,99%-os biztonsággal állítod, akkor te személyesen teszteltél 10000 ram modul verziót duálban... Hmm... Valószinűleg így történt. :DDD
    Tudom. Másik topicban már bebizonyítottad, hogy öreg róka vagy, és talán még Najmann fülébe is te suttogtad a PC felépítésére vonatkozó elveket, de azért ne túlozzunk már.

2. Micsoda véletlen, a CHS-ben dolgozom... :U Az összes ram innen származik. Szerencsére így volt lehetőségem kiválasztani azt a tipust ami működik. :DDD

Az 5 pár az 5 különböző tipust jelent. Valamelyikből többet is próbáltam. És nem volak hibásak a modulok. Más gépben, magában vagy valamilyen módon, mindegyik ment hibátlanul!
    A RAM párok egy tálcából származtak természetesen mielőtt belekötnél...

Szerinted mennyi a valószinűsége hogy véletlenül 3 olyan ram modul tipust találtam meg aminél ilyen kis valószinűséggel megy a dual channel. Ha a te 1:10000 arányodból indulok ki, akkor feltehetőleg én vagyok a legszerencsétlenebb ember a világon. :DDD
    Legjobb lesz ha bezárkózom a szombámba, mielőtt fejemre zuhan egy meteor miközben a buszra várok! :Y

Félreértés ne essék! Nem azt mondom, hogy a 2:3 arány valós, de rohadtul nem mehet az ember biztosra mint te állítod.

3. Dual kitek nem drágábak... :DDD
    Az adott márkából a nekik megfelelő extra tuningramhoz képest biztosan nem.
    Mellesleg a CHS-ben nem is árulnak duál kittet... Mert duál kittet főként csak a tuningolók és gépbuherálók vesznek...

4. Intelnél valóban kevesebb gond vol. De honnan veszed, hogy a következő lapja is intel platform lesz, intel chipsettel?
    5. Mi alapján nézed ki valakiből egy hozzászólás alapján hogy milyen lesz a következő platformja? :Y
    Biztos erre a képességre is a 10000 RAM modul tipus kipróbálása közben tettél szert. Ide jönne egy földre borulős smiley, de sajnos olyanom nincs, szóval kénytelen leszek szóban kifejezni csodálatomat... :C

Ha már ennyire a jövőbe látsz, vajon abban is biztos vagy, hogy nem DDR2-es lesz az a következő lap? Mert intel bácsi erősen arra nyomul. Akkor meg kukázhatja ki az ilyen olyan duál kitet is.

Te magad is azt mondod, hogy jó volna 2x 512-t venni. Ha arról volna szó, hogy 2x512 vagy 1x 1 GB akkor én is a két darabot javasolnám, mert:
    - Az 1 GB még túl drága.
    - Ha(!) a közeljövőben cserél alaplapot akkor feltehetőleg viheti magával a ramokat, mert még olcsóbb a DDR platform, az 1GB pedig még jó darabig elegendő lesz bármire bővítés nélkül.

De 2x256 vs 512 esetén ez nem áll fent, sőt:
    - Drágább 2x 256 mint 1x 512.
    - Most úgysem tudja kihasználni a dual channelt, és nem tudhatjuk mikor fejleszt legközelebb, és mire.
    - Az Acorp lapban nem tudom hány memóriahely van, de lehet, hogy csak 2. Ez esetben 2x256-ot nem tudja tovább bővíteni csere nélkül!
    - 256MB-s ramot már most sem sokan keresnek, de 512-est elég könnyű eladni, ha vált, és nem tudja vinni magával.

Ezek után mond meg, milyen logika indokolja a 2x256-ot?

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák