Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
shiftac
aktív tag
Hali!
Ha még jár itt valaki, az meg tudná mondani, hogy szükséges-e erre a ramra hűtőborda? Legszívesebben 1600mhz-en járatnám és ugye borda nélkül. -
benjemin1994
tag
A hűtő szerintem legtöbb esetben kizárólag kinézet! Nekem Geil Black Dragon DDR3-1600 CL9-es ramjaim vannak és gyárilag nincs rajta semmilyen borda pedig a legtöbb 1333Mhz fölötti ramra szoktak rakini valamiféle bordát! Hűtővel komolyabbnak néz ki. Ennyi.
Az én ramjaim kikapcsolva ugyanolyan hőmérsékletűek mint amikor aktívak. Igaz én is gondolkozok ramhűtőn, de csak is azért mrt jó néznek ki! -
aimettirlz
tag
válasz
KukkSteve #34 üzenetére
Nekem ilyen van : Artic BRUTÁLISAN JÓK!!!
mikor kibontottam kellemes meglepetés volt... de vigyázz mert a csomag egy darabot tartalmaz, pontosabban kettőt de az egy modulra elég mert összecsavarozható
és lehet rá ilyet is tenni : Artic2 de ez számomra nem volt túl megnyerő, nekme nem is fért el a hyper 212+ mellett még úgysem nagyon hogy a második slotba tettem az első ramot... a dual miatt meg nem tudom olyan nm túl komoly cuccnak érződött amikor a kezembe vettem, de kipróbálni sajna nem tudtam... bőven elég a borda!!!
-
KukkSteve
senior tag
válasz
aimettirlz #33 üzenetére
Értem, köszi.
Esetleg nem tudsz ajánlani valami jó darabot? Nem akarok sok pénzt rááldozni, ezért olyan kellene ami ár/érték arányban elég jó.
Üdv. -
KukkSteve
senior tag
Sziasztok!
Azt hallottam hogy a ha gyárilag van egy memórián kis lemezborda, akkor az a hőfokokba semmit nem szól bele, olyan mintha a memo csupasz lenne...ez mennyire igaz? Tényleg nem érdemes csak bordás memot venni? -
Moonline.
aktív tag
A kérdés még aktuális, de már 2010-ben
-
válasz
Killer man #25 üzenetére
Mien feszen szeretnéd hajtani? Ha rendesen meg akarod nyúzni, akkor mindenképpen aktív hűtő fog kelleni. Nekem 2 db 80-as venti hűtötte a RAM-okat 2.65V-nél. Mondjuk ettől függetlenül degradálódtak, szal attól, hogy meghűtöd, még nem bírja a túlzottan magas feszt a chip. (Itt most nem az extrém hűtésekről beszélek, hanem légről.)
-
válasz
Killer man #23 üzenetére
Mivel a post több mint egy éves, lehet, hogy azóta változott az URL, megszűnt a forgalmazás, stb.
-
Goddyevil
tag
Hi.
Nemrégiben találtam ezt a Thermaltake memóriahűtőt, olcsó, halk szép, és még hűt is. Elégedett vagyok vele.
[link] -
SiTe
csendes tag
Bővebben: link Vízhűtés Ramra
Ezzel garantáltan hűvös lesz a ramod ( és garantáltan vizes az alaplapod )
[Szerkesztve] -
plömplöm
őstag
Garma honlapja perpill döglött, de ha jól emlékszem ~1400huf nála egy thermaltake memhűtő. Én vettem (bár nem nála
), mert az lehet hogy nem használ, viszont biztosan nem árt, és szép (szerintem...)
A memók addig 200@220MHz üzemmódban mentek, és nem meglepő módon ettől nem (ettől sem) tudnak @275 (szinkron) üzemmódot -
N.Y.P.D.
tag
samsug tccc4 (ugyanaz va na corsair xms 466 ban is) 500at simán visz alapfeszen én probáltma xeroxot és origi samsungot ugyanaz a chip,és vitte 3-8-4-4be.
Meglepő volt h a infineon (hp-s) 333 as ment 480 2.5-7-3-3 ban. feszemelés nélkül.
bár sztem a rambordák irreálisan drágák -
WEBER
tag
legfőképp a ram márkájától függ. ha mondju kingstonod van akkor fesz emelés nélkül fog menni az 500mhz ha valami rosszabb márka pl: samsung ( bár ebbölis vannak igazi tuningszériák) akkor már szükség lesz feszemelésre is és ennek következtében a ram is jobban fog melegedni de ramborda még ekkor sem szükséges ha 500mhz-n akarod járatni.
ha valami noname ramod van akkor már szükséged lesz bordára mert annyi feszt kell neki emelni amitől a ram számottevően melegedni fog.
ez alól vannak kivételek minden ram más és más de általánosságba ennyit tudok elmondani.
ha tudnám a konfigod akkor részletesebbet és biztosabbat lehetne mondani. -
djyuri
őstag
Egy nyári napon a meleg szobában agyonhúzott gépben a memóriáid instabillá teszik a winfost. (kb 45-50 foknál)
Ha van helyed és pénzed,akkor vegyél egybe szettet és rakd fel rájuk. Az időtállóságuk is megnő és eladhatóbbak maradnak szerintem.
MOD: UH. Közben rájöttem,hogy nek feltétlen neked akartam ezt írni,de most már mindegy.
[Szerkesztve] -
Én azt tapasztaltam, vajmi keveset számított a ramokon. VGA-nál más volt a helyzet, ott nekem 35Mhz-et jelentett. De oda is csak azért raktam, mert volt.
-
atosz
őstag
En ugy tudom, hogy ezek a lapkak sokat nem segitenek a hutesben, de ha belegondolunk van is ebben vmi... Ha nem csal az emlekezetem, ezek inkabb hoeloszto lapkak. Ha hutes kell a csipekre, akkor arra vannak ezek a kis ragaszthato lamellazott bordak, szvsz az hatekonyabb ha hutesrol van szo. Amugy en azt tapasztaltam, hogy nem nagyon szoktak ezek melegedni.
-
csudri
őstag
A kérdésem az lenne, hogy mennyire számíthat tuningnál, hogy van-e a memoriákon hűtőborda. Két 400MHz-es 512-es modulról van szó, amiket legalább 500-on fogok járatni. egy jól szellőző Dragon toronyban lesznek, mindenképpen kell rájuk borda?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Arc B580 12GB Limited Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest