- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mini-ITX
- Androidos fejegységek
- Milyen TV-t vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz Szten Márs #1753 üzenetére
Elmondom én is az imho mat evvel kapcsolatban. (Amit gyak már megis léptem.)
Első körben veszek egy jó vázat 2obival amivel jó minőségben letudom fedni a számomra szükséges kb 28-450es tartományt Ez a 2obi egyébként a 17-50 2.8 tamron és a 70-300VR. Mind2ő kitünő obi, persze figyelni kell erre arra pl 300on ha CA gyanus a helyzet és széleken is fontos az élesség akkor lekell rekeszelni f11re(középen éles f5.6on is), tamron 2.8on igaz éles de 2.8on vignettál ergo nagyobb keretet kell adni a képnek, hogy a szélén 200-400pixelt levághass, de f4en már ilyen probléma nincs és éles. Ha ez + 1 ergonomiában jó váz megegy vaku megvan már akkor igaz nem minden 100%ig tökéletes de gyak mindent megtudok csinálni. Aztán ha félév múlva nekiállok makrozni akkor pl egy sigma 150 2.8, ha portré akkor....
És mégegy dolog. FIX az nagyon szuper ha van időd. Deha nincs mire előveszed felrakod akkor ahol, ahogy én fotozok az esetek 50%ban már elis ment a téma. Imho jobb egy 100%on észreveszem nem tökéletes kép mint egy megnem csinált.
Persze én ez más más. Ha makroörült lennék vszeg ráse néznék a zoomokra. kinek mi.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
germanh
senior tag
hát épp ez az, már úgy megszoktam a fuji 10x-es optikáját...
Enjoy the pain!
-
Ijk
nagyúr
Igen, jók a fix obik, csakhát az áruk. Pl. 28mm-50mm-120mm lefedés? APSC-n ez kb 18-35-85mm. A nagylátók igen drágák, 35mm f2 ~95k, 85mm f1.8 ~ 100k, és egy nagylátó mondjuk 160k, és ha hozzávesszük a kötelező 50mm 1.8-at 40k-ért, akkor cirka 400.000 Ft-nál vagyunk. És ez 4 objektív (ami az én igényeimet: táj, általános nagy fényerejű és portré -fotózás). Ha valakinek még tele is kell akkor még rászánhat mondjuk 300k-t. Vázzal, táskával és egy vakuval már kb 1 millánál vagyunk, ami kicsit sok egy amatőr fotósnak. Gondolom ezért írtad te is hogy ''ha tehetném''.
/人◕ ‿‿ ◕人\
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Külpolitika
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Óra topik
- Cyberpunk 2077
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vicces képek
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...