Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Delillusions

újonc

válasz jim bcs #69888 üzenetére

Köszi, de a 660-as után nem akarok hozzányúlni a VGA-hoz. Őszintén szólva az egész géphez nem akarok hozzányúlni, csak ha valami kimegy benne. A gépemben gyakorlatilag minden alkatrész garija lejárt már. A GTX275 is elég lenne nekem, de renderelésnél gondok vannak vele.
    Vagy a program nem támogatja, mert régi, vagy kevés a VRAM. Ilyenkor vagy megáll és kezd előről, vagy átdobja a procinak, de akkor egy frame kb 50 perc alatt készül el, amit a GPU kb 8 alatt megcsinálna. Ahogy nézegettem a 660 kevesebbet fogyaszt, mint a 275, de ezt lehet, hogy Ti jobban tudjátok. Az előző VGA-m egy 8800GT volt, abból lett egy GTX275.

Azért köszönöm az ajánlatot. Listára teszem és megnézem, bár személy szerint XFX-ről még nem sokat hallottam, bár nem vagyok túlzottan otthon a tuning, mod világban.

• Delillusions

újonc

Hi!

Bocs a zavarásért, de szeretnék egy kis segítséget kérni. Tudnátok nekem ajánlani valamilyen tápot?
    Fejleszteni akarom a jelenlegi gépemet, de lépésekben, nem egyszerre( most egy táp, majd egy VGA, memória, CPU hűtő, ...stb.). A gond, hogy a végleges konfig nagyban fog függeni az éppen aktuális piaci áraktól. A fejlesztést azért március környékére szeretném már befejezni.
    A gép főleg 3D-s modellezésre, renderelésre kellene, de ez hobbi szintjén lenne, szóval nem vérprofi szinten. A renderelés fontos, mert közben a VGA könnyen kaphat akár 90%-os terhelést is, akár 1-2 órán keresztül is.
    Nálam a gépen az egyedüli overclok-ot a VGA kaphatja, de annak is gyárinak kell lennie, házi tuning szóba sem jöhet(se VGA, se CPU). Kivéve a ventillátor, MSI Afterburnerrel átállítom, hogy olyan 40C-nél is már közel 60%-on pörögjön, 60-70C körül meg már 100%-on dolgozzon a hűtés. Nem érdekel, hogy hangos. Inkább legyen hangos, de ne főjön meg még nyáron sem.

A végleges gép terveim szerint valami ilyen lenne:
    -I5-ös rendszer
    -6GB RAM DDR3
    -2 SATA HDD (nem SSD-k)
    -3-4 USB-s eszköz, de ami 100mA-nél többet fogyaszt, az kívülről lesz táplálva
    -2-3 12cm-es ventillátor
    -1 DVD író
    -GTX 660 TI 2GB VGA

A VGA az még változhat, de azzal már szemezgetek
    A jelenlegi gépem egy Core2Duo E6750-es CPU, 3GB DDR2 RAM és egy GTX275-ös VGA egy 450W-os Chieftec táppal.

Az LC Power és társait már elvből elvetem, hallottam róluk eleget, bár nem volt hozzájuk személyes szerencsém, de nem is akarok róluk hallani.
    Szemezgetek olyn 500-550W-os Chieftec GPS és CTG szériás és FSP Hexa+ 500W-os táppal.
    10K alatt nem akarok kiadni egy tápért, mert azért a minőségért adni is kell valamit, de 20-30K-t sem akarok már adni. Az általam említett tápok olyan 15K körül beszerezhetők.

Ha a fentiekről tudnátok mondani valamit, vagy valami mást ajánlani, akkor annak örülnék.
    Bocs, hogy hosszú lett.

Előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák