-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cashback
őstag
válasz vzsryl #13250 üzenetére
Nincs viszonyítási alapom... felnyitom, belenézek... és?
2szer nehezebb, mint a másik két táp.
Kb 3szor hallottam már azt hogy: Tápnál az a jó minél több a súlya.
Ennek is kb annyi alapja van nálam mint hogy szedjem szét és nézzek bele.Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
vzsryl
nagyúr
válasz cashback #13251 üzenetére
Akkor, hogy könnyítsünk a dolgodon:
Nyisd fel. Egy viszonylag jó képességű fényképezőgéppel lőj a beléről pár képet (minden oldaláról, szekunder és primer oldal is jól látható legyen), aztán linkeld be a képeket, és mi kielemezzük neked. Úgy oké?Egyébként a súlyból, illetve tömegből ne indulj ki, mert nagyrészt badarság erre alapozni.
ui.: Kicsit porold is ki, hogy lássunk is valamit.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
MMIX
addikt
Maxima, A-TOP, Bestec, MasterPower, PowerKing, Supercase, Stability Power után egy őszinte márka. (lehet ide készül a címkén a cég webcíme is )
Teszt -
C0d3r
addikt
válasz Petzval #13247 üzenetére
Szerintem az kellően alacsonynak számít, kiindulva az 5.000 Ft-os Chicony Hipro-ból. Itt látható, már minimális terhelésen 75%, utána meg masszívan 80% feletti hatásfokkal munkálkodik.
(#13256) MMIX: Tökéletes reklámalap. "Sopda... ha már képes voltál megvenni."
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz cashback #13253 üzenetére
Nem túl jó minőségű képek. Így elsőre annyit látok, hogy mindkét tápnál néhány kondenzátor "nagyon rosszul érzi magát".
Próbálj meg olyan fotókat lőni, amin látszódnak a feliratok, mindenen...(#13259) peti_s: "meg voltam vele elégedve"
Mert nagy szerencsédre nem tette tönkre semelyik alkatrészt a gépben?"tényleg nem egy rossz táp volt"
Nem képes betölteni egy tápegység szerepét. Egy tápegység attól az, ami, hogy a ráírt teljesítményt teljes mértékben le tudja adni stabilan és rendelkezik minden lényeges védelemmel. A Deer nem ilyen táp.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Dyno
veterán
válasz Petzval #13247 üzenetére
.A 80% mellett ezek a tápok 70-75%-osak egyszerűen azért mert az elektronikai rendszerek nem lehetnek kevesebbek ha már működnek.
Ezt most komolyan írod?
(#13253) cashback : Egyenlőre én nem sok jóval szolgálhatok, nem sok derül ki aképek alapján de a Deer "jobbnak" tűnik, tudom sok a 2-3K apró-t úgy értettem hogy apróba
De nem lenne rossz valami jobb darab, tudom nem egyszerű....[ Szerkesztve ]
-
Petzval
senior tag
"Nem képes betölteni egy tápegység szerepét"
Minek kell egy 350wattos tápegységnek pontosan 350wattot leadnia mikor a konfiguráció amit hajt évekig 150wattot vesz csak fel? Nem látja el árammal a gépet? Akkor mitől megy évekig? -
peti_s
addikt
válasz vzsryl #13260 üzenetére
Jelenleg 3 ilyen táp van itthon használatban, mindegyik megbízhatóan működik. Feszültségeket stabilan tartja, ha kell, rövidzárlat esetén egyből lekapcsol, halk, no és 5 évet gond nélkül üzemel(t). ( Az egyik ami most a régi Prescott gépem hajtja, immáron boldogan ünnepli 6. születésnapját, gond nélkül viszi a gépet. Ebben még a kondenzátorokat sem kell cserélni. ) Egy másikban, ami az én gépem tápját váltotta CTG-400-ra. ott is a kondenzátorokat kéne csak cserélni. ( Erről lesznek a képek. ) ventilátor kimeneti oldal bemenet felülről .
[ Szerkesztve ]
-
peti_s
addikt
válasz Petzval #13264 üzenetére
70% felett van a hatásfokuk. ( Ezzel nem zárom ki h ne lehetne egyes esetekben 80 felett is, de 70 alatt nem igen van. ) Ennek sokáig 80 felett van, a 100% körüli terhelésen romlik csak a hatásfok 73%-ra. Akkora terhelésre meg nem való ez a táp, bele kell kalkulálni hogy nem erre való.
Mekkora poén lenne japán kondenzátorokkal kicserélni a Deer tápomban lévőket?
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz gamer187 #13239 üzenetére
Ebben az árban egy chicony hipro jó választás lesz.
De ha még nincs meg a konfig, akkor lehetőleg ne az X4 840-et vedd, mert az csak nevében phenom, valójábna kb. athlon 650, mert nincs benne L3 cache, nem csak kisebb a 955-nél! Átverés az AMD-től. Legyen inkább egy Pheom X4 925...
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
cashback
őstag
C0d3r & vzsryl
Kondik... az a barna cucc ami ott izél rajta... az valami ragasztó... nem a kondi haldoklik.
Annyira azért értek hozzá hogy tudjam milyen egy haldokló kondi... egyik tápban sincs még a közelében sem. De más nem kiméregetem...vzsryl
Fotót igyekszem használhatót készíteni... 5mp a full... ettől jobb nem igazán lesz... a vaku rávillan és vége, szóval ki kell kapcsolnom... a lámpa fény meg megint csak bezavarja... szóval nem egyszerű a móka.Dyno
Hát nem a legkönnyebb... de rajta vagyok a témán...Illetve... logikus hogyha nem vágja haza a gépalkatrészeket a táp akkor az ember nem fogja ócsárolni, hisz azt tapasztalta hogy megállta a helyét...
Tudom hogy az M-Tech nem megbízható darab, de mivel nekem nem nyírta ki 2év alatt a gépet így nem mondhatom hogy rossz táp... hiszen működik.
Régebben nekem is volt egy 500W-os Deer tápom... és nekem az is üzemelt rendesen... vagy nem rendesen, de gondot nem okozott amit észre vettem volna.Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
FaTHI
őstag
Sziasztok!
Srácok létezik az hogy Ez az Fsp 700-as táp nem birja el a q9300-as procit, 4-gb ramot, 4-vinyót és egy Gtx470-es karit?
Mert pl a Crysis2-alatt, ami ugy leterheli a gépet, játék közbe ujraindult a gép már több alkalommal is.[ Szerkesztve ]
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Az alábbi konfighoz milyen/mekkora tápegységet ajánlotok.Mivel HTPC-t próbáltam összeállítani igyekeztem alacsony fogyasztású hardvereket beszerezni,de majd még "finomítok" rajta ahogy a zsebem engedi.(Pl.proci csere)
Egyelőre ez van:
Alaplap: ALiveNF6P-VSTA
Proci: Amd x2 5000+ (Ha minden igaz akkor 65W TDP de majd megnézem pontosan)
VGA: HD5450 512mb (TDP: ~20W)
Ram 2x1gb 800Mhz ddr2
HDD: WD Green 500Gb+ 1 db dvd író
+1db 8cm-es ventiA nagy "hozzánemértésemmel" úgy gondolom hogy egy olcsó de megbízható 300W-os táp,kompromisszummentesen kiszolgálja.
Mondjuk egy FSP300-60APN ? Persze ha kisebb is elég akkor olyat veszek mert az még olcsóbb.
Üdv:Viktor
-
ETOM
addikt
Hi!
6870-s karinál nem kell használni a hozzáadott molex 2x6 pin kábelt ugye?
A táp XFX 450 ezen van 2 PCI-e csati ezeket rákötöm úgy jó gondolom?
6-pin PCIe (570mm) 1db
6+2-pin PCIe (600mm) 1dbköszi
-
Dyno
veterán
Igen létezhet ha rosszul kötötted be, tehát egy ágról kapja az áramot, azaz 15A-ből 180W-ból gazdálkodik ami simán elfogy probáld más ágra bekötni, FSP-en feltüntetik melyik ág melyik csatit eteti.
Különben a gépedhez töb mint elegendő, megfelelő bekötéssel még egy GTX470-t elbírna, bár igaz ha most kevés lenne inkább kikapcsolna, de probáld ki amit írtam.(#13274) ETOM: Tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
petivagyok
tag
Sziasztok,
a kérdésem az lenne hogy a következő rendszerhez elég lenne-e egy Chieftec 400W-os táp:q6600 + ac freezer 7 pro
GeForce 8600GT
2x2GB Kingmax DDR2 800Mhz
80gb sata vinyó.[ Szerkesztve ]
STEAM: https://bit.ly/2Ds4727
-
lizRRR
őstag
-
x_o_n
veterán
válasz petivagyok #13281 üzenetére
tökéletes,ugyanez volt szinte nekem is csak 3870 radival
-
Tomi_Sci
őstag
Üdv!
Cm 670 II-be mi a max. hosszúságú VGA ami befér?
Esetleg tudnátok ajánlani valami visszafogott külsejű házat, amibe beférnek hosszú vga-k, jól szellőzik, és nem túl drága?
kösziHirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Viktoár
addikt
Köszi,de így elbizonytalanodtam hogy csak "elméletileg" elég.
[ Szerkesztve ]
Üdv:Viktor
-
x_o_n
veterán
válasz petivagyok #13285 üzenetére
akkor gondolj a jövőre és inkább egy 500w 80+ vegyél.
-
stol
addikt
válasz peti_s #13263 üzenetére
Ez egy régebbi, szokásos TL494-re épülő kapcsolás.
A problémája annyi csupán, hogy címke független ~230-250W leadására képesek 60% hatásfok mellett.
Bár, ez is bőven elég egy mai konfig meghajtásához, de egy picit átverés.
TL494-ből kifolyólag stabilitása csak a környező alkatrészektől függ. Ergo, ha elkezdi elfőzni a kodikat, akkor lesznek random röppenő perifériák.Ezen táp annyi védelemmel rendelkezik felépítéséből adódóan, hogy a teljesítmény limitnél befullad a vezérlés és azért áll le. Pont.
Nincs neki OVP védelme konkrétan, de ez majd akkor érvényesül, ha a vezérlése kezd lazulni. -
stol
addikt
válasz Petzval #13262 üzenetére
Ha egy tápegység, nem felel meg az adattábláján szereplő adatoknak, akkor az átverés.
A 350W-os tápegységnek nem 350W-ot kell nonstop leadnia, hanem akár stabilan le kell tudnia adni 350W-ot.
Attól megy évekig, mert az esetek nagyon kis százalékában próbálja meg kivenni valaki a névleges teljesítményét. Ekkor viszont gondok vannak. -
Petzval
senior tag
A tápnak nem elképzeléseket kell kiszolgálni hanem egy adott konfigurációt! Ahogy írtam egy Codegen 7 éve megy kifogástalanul ki a fene törődik vele hogy mennyit tudna a ráírt érték mellett teljesíteni! Aki meg tunningol ész nélkül az vegyen olyan tápot hiszen lapot és processzort se lehet alapból tunningolni bármelyiket.
-
moha21
veterán
válasz Petzval #13295 üzenetére
Aki foglalkozik elektronikával, azt érdeklik a paraméterek. Tuningnak csak közvetve van köze a táphoz, nyilván többet zabál egy húzott gép. Az, hogy a codegen-ed megy 7 éve és leadd vagy 100W-ot ( ha ), az mire mérvadó? 7 éve mennyit fogyasztottak a gépek?
Mi az, hogy lapot meg processzort nem lehet alapból tuningolni? FSB emelés? 300 celeron @450 Mhz?
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
x_o_n
veterán
válasz Petzval #13295 üzenetére
idézve:
Sok felhasználó tízezreket, sőt százezreket költ egy nagyszerű számítógép
megépítésére. Megveszik a leggyorsabb processzort, a legnagyobb merevlemezt, a
felső kategóriás videokártyát, de spórolnak, amikor tápegységet kell választani.Pedig az alkatrészek sérülésével járhat, ha a tápegység nem képes tiszta
áramot és stabil feszültséget biztosítani.A jó minőségű és helyesen megválasztott méretű tápegység elengedhetetlen
a teljes rendszer stabilitása és hosszú élete érdekében. Megéri egy nagyobb
kapacitású tápegységet vásárolni most, hogy a jövőbeni hardver frissítés ne igényelje
a tápegység cseréjét is.Na most lehet neked megy 7-éve az a táp de ez sajnos a több ezerből egy amit mutogatni lenne érdemes.
Az elmúlt 10 évben annyi tönkrement számitógépet láttam már amit egy ilyen táp tett tönkre hogy azt felsorolni is nehéz lenne.
Hihetetlen hogy már nem tudom hányan irják le neked és még mindig nem érted.modositottam:kiszedtem a tudományos részt..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- Elemlámpa, zseblámpa
- Gumi és felni topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest