-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
anonymus89
addikt
Igaz már megválaszolták a kérdésemet csak annyi volna a kérdésem, hogy nem-e lenne elég egy túlfesszel biztosított tápegység esetleges áramszünet bekövetkezténél?
A hálózattal vannak problémák és egy összesen 6-7E-t érő gépről lenne szó.Neked mi a véleményed?
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Aryon87
félisten
Na kérem szépen, összeállt a végleges verzió, és mindezt a PCX.hu-n fogom megrendelni az alapkonfig táp nélkül 5K-val olcsóbban jött ki, úgy hogy a proci is módosítva lett, és 2Mhz-el erősebbet választottam bele.
Táppal együtt az egész 56K, amit még elbírok. 50K az eredeti terv ugyebár..Gigabyte B75-D3V 15,185 Ft
Intel Pentium G2130 14,918 Ft
Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3B1/4G 9,515 Ft
Samsung SH-224DB/BEBE fekete 4,015 Ft
Chieftec CTG-500-80P dobozos 12,682 FtÖsszesen: 56,314 Ft
Szerintem nagyon f@sza Mindez a mostani M-tec NOB09A-BK +18 kuckóban
Nektek köszönhetően megvan a táp, el is bírja a zsebem ezt, és olcsó is a webáruházzal
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
MMIX
addikt
válasz anonymus89 #57001 üzenetére
Én még a kérdést se értem "túlfesszel biztosított tápegység" ?
- szünetmentes táp
vagy
villanyszerelő.[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz anonymus89 #57006 üzenetére
Túlfesz ellen biztosít: a MOV varisztor a tápban, ha olyat veszel amiből nem spórolták ki, és az olvadó biztosíték. Ha nincs MOV a tápban, akkor túlfesz ellen is védő elosztó ajánlott.
Szünetmentes tápegységek UPS topik. Szüntelenül ide várják az ilyen kérdéseket is.[ Szerkesztve ]
-
anonymus89
addikt
Nem pont úgy értettem, hanem szünetmentes táp mellé milyet ajánlanál ugyanis a mostani amit nemrég írtam kipurcant pont egy ilyen ingadozás miatt.
A tápcsati barna színben pompázik.Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
MMIX
addikt
válasz anonymus89 #57008 üzenetére
Kell la gép és a szünetmentes főtípusa, hogy valódi vagy kvázi szinuszos. A nélkül nincs 100%-os válasz.
A régi gépedben a CPU ehet +5V-ot és +12V-ot is. Van ISA slotos alaplapod, vagy nincs.
"összesen 6-7E-t érő gépről lenne szó." Ez már a kuka szélén billeghet, ha ennyi az értéke.A megbarnult tápcsati nem a túlfesz miatt lett. (kivéve, ha nem kapcsolt le amikor le kellett volna)
A hőtől barnult meg a műanyag szerintem évek alatt.Vagy új GIGABYTE GE-C420A-C2
Varisztor van e benne azt nem tudom, az olcsó FSP beles tápokból is ki szokták hagyni.
Vagy egy minőségi használt táp valahonnan.[ Szerkesztve ]
-
anonymus89
addikt
-
Graphics
Jómunkásember
válasz anonymus89 #57010 üzenetére
Hühh.. egyik jobb mint a,másik...
Gaba táp hulladék... de a Mercury lap se piskota
Én nem lepödök meg, hogy elhalt a táp, de nem tudom hogy azért mert alapbol egy szar táp, vagy mert ingadozott...
Normális, minöségi táp nem fog elhasalni, vegyél használtan egy FSPt vagy amit a,kollega javasolt
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
őstag
Egy P4-es gépbe szeretnék tenni tápot, de akkor már olyat vennék, ami a későbbi konfighoz is jó lesz. Ezt a kettőt néztem ki:
Chieftec 400W tápegység (CTG-400-80P) OEM
FSP 400W FSP400-60APN PFC 85+Kb. egy árban vannak, viszont amit nem tudom, hogy honnét tudhatnék meg, hogy melyik az a kettőből, amelyiknek a hosszú tápcsatlakozó része úgy van megoldva, hogy egy négyes leválasztható belőle. Mint írtam P4-es géphez kellene, aminek még rövidebb a tápcsatija. Láttam már ugyanis olyan tápot, aminél már nem leválasztható, és megszívnám, ha pont olyat sikerülne vennem.
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
MMIX
addikt
válasz Intelligencs #57012 üzenetére
Az FSP-ét innen. 20+4pin
a Chieftec CTG-t 24pin a chieftec.eu oldalon írják a tápoknál, hogy 20+4 vagy 24.Ha a 20pines alaplapi csatlakozó mellet nem lóg be semmi, akkor rámegy a 24pines is.
[ Szerkesztve ]
-
Tom5
addikt
Sziasztok.
Egy I7-es proci + 8GB RAM + GTX 770 + 3 vinyó és lekapcsol munkatársam noname 500-as tápja.
Milyen legyen helyette?FSP Aurum Gold 650W
CORSAIR HX Series HX650
COOLERMASTER GX 650W RS-650-ACAA-D3 - bár erről nem feltétlenül olvastam jókategyéb verziók?
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Egyik ismerősnek tönkrement a tápja. Még a gépet nem láttam, de elvileg most ilyen táp van benne.
Elég bizarrul néz ki a cucc, be lehet rakni helyette egy sima, mezei tápot? Ha igen, akkor milyen 550-es tápot ajánlotok?
-
CactuS
Arcképgyáros
-
törölt tag
Üdv! A 650-es RAIDER az hangos? Mert az 550-es nekem egyáltalán nem.
-
mexel
veterán
Elvitték a Corsair VX450-emet (sajnos, mert nagyon sajnálom) és csak csütörtökre ígérték a Seasonoc 520-ast. Most ideiglenesen egy Chieftec GPS-400AA-101A-t raktam be az i3 és 7870oc mellé (+1ssd 1hdd).
Maradhat ez nyugodtan, pár napot, vagy inkább vegyem ki a 7870-et és használjam addig úgy? A táp nem mai darab, már biztos 5 éves vagy felette.
( nem gondoltam hogy ilyen gyorsan elviszik a vx450-et, jobb lett volna ha előbb megjön a másik és akkor a hangot is össze tudtam volna hasonlítani, de most már mindegy) -
Aryon87
félisten
válasz Graphics #57025 üzenetére
Nekem most ez a bajom az olcsón vett Be Quiet táppal, amit viszek vissza az eladónak... púpos kondi a hiba...
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
dudi
senior tag
sziasztok,
egy szakértést szeretnék kérni, hogy ez a táp ezt a konfigot elbírja-e?
n.b. a konfig és a táp adatai (nem kell klikkelni):
Intel Pentium G3220 3.00GHz 54W TDP + alaplap, ram, int vga, ssd
+5V: 12A +3,3V: 17A
+5V & +3,3V combined: 63W
+12V 1: 13A / 156W
P.F.: >0,9
-12V: 0,3A / 3,6W
+5VSB: 2A / 10W
Maximum Load: 180Wköszi,
dudiSounds like your fix is worse than your problem...
-
salieven
aktív tag
Kérdés.
HD7950-t egy FX8320-t meg egy Corsair H80i-t elbírna egy XFX PRO 650 az odáig oké. De egy HD7950 CF-t is elbírna e? Ha igen akkor tuti jó vétel lesz és már rendelem is megfele.
PSN: salieven
-
WeeFeeri
csendes tag
Sziasztok!
Milyen felső tápot tudtok ajánlani amin 2db. 6pines pci e csatlakozó van és 15-20K között van az ára?500-550 W-ban
Köszi -
-
M3oH
addikt
Sziasztok!
Egy jó pár éves konfighoz (E6400, 8600Gt,1 hdd/dvd) milyen olcsó, de megbízható táp az ajánlott? Thx -
Djsaba
senior tag
Sziasztok!
Egy 65-70k-s géphez, amiben
Amd A8 5600k van vga nélkül melyik tápot ajánlanátok , a pcx palettájáról, természetesen a legolcsóbb ami szóba jön. Kicsit faragnom kell az árból.... -
3l3mér
csendes tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdéssel fordulok hozzátok
Egy FSP Hexa 400-as táp elég lenne ehhez a konfighoz?MSI R7 250 OC 1GB DDR5 vagy egy Gigabyte 7770 OC 1GB DDR5
CSX 4GB DDR3 1333 MHz
AMD Athlon II X4 740
Asrock FM2A55M-DGS R2.0
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Formula-1
- Milyen házat vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Autós topik
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest