Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Aktív témák
-
guess.who
senior tag
Az árlistákat böngészve én úgy láttam, hogy vannak házak, amik alapból táp nélkül vannak, s választanod kell hozzájuk vásárláskor egy tápot... Na azért nem akármit, pl. az Aopen honlapján (bárcsak itthon is hozzáférhetőek lennének!) ott van, hogy a ház mellé választhatsz a tápkínálatukból... :))
-
Ploszi
senior tag
ha már itt járunk, nekem a Chieftech dragon házzal együtt jött a 360W-os tápocska, ugyebár ez is aranyozott hűtőráccsal :), de amit kérdezni akarok: a márkás házakat a gyár szállítja táp nélkül?? vagy utólag kerül ki belőle??
-
esteban
senior tag
Na most lehet hogy rohogni fox, de nem regiben operaltam ki egy oreg gepbol (PI100) egy JNC 250W(!) AT tapot, ami csendes!!!! meg mindig az hajt egy AMD-s (K6) servert Afrikaban a dog hosegben !!! ...abba is van 3 HDD, cd stb....
Nekem most 340w chieftec teljesen csondes : 1541rpm .. es aranyozott a hutoracsa :)
Amugy itt a szemetben lehet talalni Enlight 230Wos tapot, :D -
Flashcash
Közösségépítő
A Prohardver ajánlóban olvastam hogy nem rég jelent meg egy részletes tápegység tesz a Tomshardware-en.
Nagyon király megnézheted a tápot belülről részletes fogyasztási adatok (A) a tesztkonfigban levő cuccokról. (pl. hány ampert vesz fel mekkora fesz. szinten egy DVD drive).
Akit érdekel a téma érdemes elolvasni itt a link:
[L]http://www.tomshardware.com/howto/02q4/021021/powersupplies-01.html[/L] -
Flashcash
Közösségépítő
-
Satan-Claus
senior tag
Meg aztán a kormos szélű, kipukkant tranzisztoros cuccokat nem is igazán cserélik:( Ezek mind az ún. ''külsérelmi nyom'' fogalom körébe tartoznak.
-
deepwell
aktív tag
koszi a hozzaszolasokat .... en is tisztaban vagyok vele, hogy cserelni kellene az Acorp ot, de sajna mindig van valami ami elobbre van, pl hengeres IDE kabel, uj grafkartya, stb :)) egyszer a tapra is sor kerul :). mellesleg mig garos a tobbi cucc :) ......
-
Ahhoj
aktív tag
Akartok röhögni? Mert akkor elmondom én is, hogy mi ketyeg itten :)
Szóval:
szar acorp alaplap
celeron 333a Mhz
5,1gb quantum + 30 gb maxtor
geforce 2 mx
lg cd író
valamilyen kínai cd olvasó
sb komp. hangkártya
smc kártya
2 * 64 mb sdram
és egy 200w-os jnc ''márkájú'' táp
na ezt übereljétek gyíkok :)
(Szerintetek le kéne cserélni a gépet?)
:DD -
Flashcash
Közösségépítő
Azért kérdeztem a tápot mert most bővítem a 3D részét a gépemnek és az etra minőségű Acorp tápomat szeretném előbb lecserélni nehogy elfüstöljön a megnővekedett telj. igény miatt.
Ezeket a tápokat néztem ki:
Azona 400W ł +5V 35A ł +12V 15A ł +3,3V 22Ał 8000FT
Chieftec 300W ł +5V 25A ł +12V 13A ł +3,3V 20Ał 13650FT
Enermax 300W ł +5V 30A ł +12V 22A ł +3,3V 28Ał 17600FT (PVE)
Enermax 250W ł +5V 25A ł +12V 18A ł +3,3V 22Ał 13750FT
A részletes adatok szerint a 250W-os nagyon jó simán lenyomja a 300W-os Chieftec-et és ugyanannyiba kerül.
A 300W-os Enermax árát már sokallom nem igazán van ennyi pénzem most, ez a két ventillátoros széria nem túl hangos?
A 400W Azona lenne a legszimpatikusabb főleg az ára miatt de nem nagyon tudok róla semmit. Van valakinek? Milyen konfiggal használod? Halk?....
Ne fogjátok vissza magatokat :) melyik tápot érdemes beszaerezni?
A konfigot már leírtam a topicban. -
igi
aktív tag
Csá!
Nekem 300W-os chieftechem van, nagyon frankó. eléggé stabil feszkókat ad (5V-ra pl 4,97 és 5,03 közötti értékeket láttam...).
Ráadásul a ventije szerintem nagyon halk: alapon 12xx, fél óra CPU heat után 14xx fordulattal pörgött
üdv:igi -
andropov
csendes tag
Lehet csamcsogni, bar az info nem sok: http://www.tomshardware.com/howto/02q4/021021/powersupplies-12.html
-
marcee
addikt
válasz
Flashcash #19 üzenetére
Egy cimborámnak segítettem gépetvenni a nyáron és nem igazán tudtuk, hogy tápból mi lesz elég: 1800+, g3ti200, 3 vinyó, dvd, cd-rw.
Vettünk egy 350W enermax-ot, hogy biztosan ne legyen semmi baj.
Két nappal később megjelent a Comp.Panoráma mega videokari teszttel és a konfighoz (1700+) ki volt írva, hogy 250W enermax!
no comment -
guess.who
senior tag
Nem letolni akarlak, de akár itt, a Prohardveren, akár más komolyabb hardveres lapokon találhatsz jó pár embert, akik szívják a fogukat, mert a Vargáné vagy Acorp tápjuk haldoklásának utolsó erejével az 5 V-os kábelen 60-70 Voltot kilőve magával vitte a halálba az egész gépet... Szervizes ismerősöm erre rezignáltan csak annyit mondott: a kisfloppy és a memória általában túl szokta élni... Egyébként mostanában egyre többen ajánlják a Tápőr nevű 2-3 ezer forintos kis ''vackot'', ez legalább megvédi a gép többi alkatrészét a tápegység esetleges túláramától...
Azt meg tapasztalatból tudom, hogy a gépvásárlás úgy szokott menni, hogy ''drága alaplap, drága grafkártya, nagy vincsi... oszt valami ócsó ház táppal...'' -más kérdés, hogy ez pont ugyanúgy van, mint minden más: ha baj van, akkor éppen az az olcsó táp lesz nagyon drága, ha mindent visz...
(Mielőtt bárki meggyanusítana: nem vagyok Enermax-ügynök, s a Tápőrt sem én gyártom. :) ) -
Egon
nagyúr
Azért van két dolog, ami elgondolkodtató:
1. A fenti konfig nem tartozik az olcsók közé. A táp kb. 5K nettó lehetett, 9K-ért 300W-os DTK-t kapsz. Azaz mindössze 5K bruttóval többért van egy _megbízhatóbb_ tápod (ami az összkonfig árának igen csekély százaléka).
2. Az olcsó tápoknak az csak az egyik rákfenéje, hogy a leadott áram mértéke egyrészt kisebb lehe, másrészt ingadozhat a márkásabb társaikhoz képest. A másik gond az esetleges elfüstölés: egy jobb táp inkább ''magában'' száll el, míg egy olcsó viszi magával a fél (vagy az egész...) konfigot is... Szóval addig nincs gond, amíg megy... -
deepwell
aktív tag
Hi ...
nem tudom, hogy ez igy jo e, de fel eve igy megy:
250W Acorp tap, egy TH7IIR lap, 1,6A@2,4 (1.725V) 3db IBM 60GB os HDD, egy 24x es Teac iro, egy 16 Pioneer DVD, 512 MB RDRAM, ASUS 8200 T2@T5 (220/500), ezidaig nem fingott ki semmi, a proci is birja a tulhajtast, gondolom az fagyna le elsonek, ha nem kapna meg az elegendo feszultseget. Tehat nem azt mondom, hogy az Acorp a kiraly, mert nem :) de lehet hogy marhasag 10 - 20k t kiadni egy tapra, szvsz. -
guess.who
senior tag
Tehát ''Olvasd mar el, mit irtam'' -rendben. Idézlek:
''Az enermax-ot felejtsd el. Draga. Meghozza feleslegesen. En ugyan nem fizetek egy fityinget sem az aranyozott hutoracsert (!!!).''
Ha szerinted ez CSAK egy példa, de ennyi számodra elég is volt, akkor az azt jelenti, hogy eszedbe sem jutott komolyabban megnézni, hogy mit is tud az Enermax tápegység, hanem elkezdted fikázni. Hogy is van ez? Savanyú a szőlő?
Egyébként én is mondhatnám, hogy olvasd el, mit írtam: nem a hűtőrács miatt kerül annyiba, amennyibe. Hogy drága? Igen, az. Mint ahogy egy 15 ezres LG CD-íróhoz képest a 40 ezres Yamaha is drága... Másrészt meg a 350 W körüli Chieftec 17 ezer környékén van, az ugyanilyen Enermax 24 ezer, viszont utóbbi az AXVE sorozat, ami duplaventis, ventiszabályzóval, 10 tápcsatlakozóval és egyéb extrákkal.
Ja, és halk. -
szutsg
csendes tag
Nekem 300W-os chieftec tápom van, automata fordszabályzós, és nagyon halk. Egy 1800+-os Athlont, egy 60 gigás vinyót, 2 cd-romot és bazi sok ventit hajt. Meg vagyok vele elégedve, olyan 15e körül volt, mikor vettem.
-
-
Egon
nagyúr
Láttál már szétszedve Chieftech és Enermax tápot? Már ránézésre is ég és föld a különbség - elrendezés stb. (a Chieftech tápról leveszed a fedelet, ránézésre meg nem különbözteted az Acorptól...;]).
Ezen túlmenően, a táp alján elhelyezett plusz venti nagyban hozzájárul a ház szellőztetéséhez (a Chieftech-nek is van ilyen modellje, csak nálunk nem igazán lehet kapni), és ha az AX-VE sorozatot tekintjük, a kézi fordulatszám-szabályzás miatt még a zajszint is alacsonyabb, mint a Chieftech-nél (mivel az automatikus fordulatszám-szabályzás sajnos mindig túlbiztosítással dolgozik: már csekély melegedés hatására is jelentősen jobban és zajosabban pörögnek a ventik...). -
JC
tag
A mercury típusú tápokról mit tudtok mondani, mennyire megbízhatóak, és a házon szereplő áramértékeket tudja-e.
-
Flashcash
Közösségépítő
Kérdezek én is :)
Szerintetek a következő konfigot elviszi egy 250W Enermax táp?
Abit lap 256MB ram 1600+XP proci
2X80 GB 7200rpm hdd
Gef4 TI4200 VGA
TVtuner, Háló kártya, SBLive
3X8cm rendszerhűtő
Combo CDRW drive -
2lock
csendes tag
Krix még egy kérdés. Hány tápcsatlakozó van az enermax tápon?
Valahol mintha úgy láttam volna hogy 6 db lóg ki a tápból. Vagy ez csak a nagyobb modellekre vonatkozik.
Ha nekem csak 4 van rajta de kellene még egy, akkor egy y elosztóval elágaztathatom? Fog így is elég áramot kapni az eszköz amit éppen rácsatlakoztatok?
Sorry ha lama vagyok ;? -
2lock
csendes tag
Koszi a www.e-connect.hu címet nagyon májer, több mint valószínű hogy rendelni is fogok náluk.
-
Hory
aktív tag
válasz
guess.who #12 üzenetére
Olvasd mar el, mit irtam, aztan kritizalj!
Az aranyozott hutoracs csak pelda, nekem ennyi eleg is volt. Nem karorat veszek, es nem is fulbevalot, hanem egy TAPOT. Amugy is rohadt dragan merik az enermax-ot.
A chieftec van kb. a normalis arkategoriaban.
A minoseget tekintve mindketto nagyon jo, az enermax-ot csak az ara miatt szidtam. -
Krix
őstag
''mennyiért kaptad meg a 250-es enermax tápot?''
Kb 15-16e-ért vettem, de már lejjeb ment az ára. Ahol én vettem ott most: 13750.
[L]http://www.e-connect.hu[/L]
Nézd meg a leadott teljesítményeket, mert a 250-es enermax többet ad le mint a 300-as chieftec. Ami számomra azt jelenti, hogy egy kicsit talán hatékonyabb és takarékosabb.
De ha tetszik a chieftec, akkor vedd meg nyugodtan, azzal sem lesz semmi bajod. Mind a kettő jó minőségű termék. (Egyébként az enermax tápot egy chieftec házban használom :) ) -
guess.who
senior tag
Hm, azért elég nagy butaság azt mondani, hogy az Enermax azért drága, mert aranyozott hűtőrács van benne... Bár az igaz, hogy az azonos teljesítményű Chieftecnél drágább, de szolgáltatásban is többet nyújt. Az Acorp tápok szintjére degradálni meg már egyenesen szentségtörés, nagyjából olyan, mintha azt mondanád, hogy egy Mercedes rosszabb, mint egy BMW azért, mert drágább -és így a Mercik egy kategóriában vannak a Trabantokkal... Jajj... :)
Egyébként nekem is Enermax van, jól dolgozik és csendes -bár a hűtőrácsokat levettem, hogy ne akadályozzák a légáramlást. :D -
Sibi
csendes tag
Hat en most csereltem 250W-os Acorpomat Enermaxra, es persze elotte alaposan korulneztem. Chieftec es Enermax volt a ket jelolt, de vegul Enermax lett, mert az adatlapjaik alapjan a 300W-os Enermax ugyanannyit tud, mint a 350W-os Chieftec, amik mar egy arban vannak. Es a szabalyozhato venti elegge hasznos. Amugy megbizhatosagrol nem akarok irni, szerintem minden tap meghalhat, de azert az elgondolkodtato, hogy a 250W-os Acorp az adatlap szerint 130W-ot tud leadni, mig a 300W-os Enermax 303-at. Szoval kerdes, hogy hol mit sporoltak meg ki belole.
Ja, a ventijeirol annyit, hogy a kulso 1500-1700 kozott porog, a belson meg szinte el lehet olvasni a feliratot, olyan lassu. A winyom meg hangosabb nala. -
2lock
csendes tag
Krix mennyiért kaptad meg a 250-es enermax tápot?
Érdekelne, mert egy 300-as enermax egy 360-as chieftec-cel van egy árkategóriában (kb). -
Krix
őstag
Szerintem az Enermax tápok is jók. Én nemrég vettem egy 250W-osat, és vígan fut rajta a következő konfig: P4 2.26Ghz 256Mram 80Gb seagate winyó + radeon 9700 + 2 db cd író (egy 48x és egy 44x) + dvd olvasó. Megnéztem a paramétereit és minden feszültségen többet ad le mint a 300w-os dtk. Emiatt ha márkás tápot akarsz venni, akkor nem kell annyira túlméretezni wattokban mint egy noname tápot.
-
2lock
csendes tag
Akkor maradok egy chieftec-nél, arra még hajlandó a kasszafelügyelő, és a régi
tápot is beszámítják, így már nem annyira vészes.
A másik lényeges szempont volt még, hogy csendes legyen, mert a mostani az
minden csak nem csendes.
Kösz a hozzászólásokat -
Hory
aktív tag
Az enermax-ot felejtsd el. Draga. Meghozza feleslegesen. En ugyan nem fizetek egy fityinget sem az aranyozott hutoracsert (!!!). Es szerintem ezzel a nem sznob emberek mind igy vannak.
A chieftec mar tud valamit, az megeri a penzet. Hogy mivel tud tobbet? Pl. tenyleg le tudja adni azt a teljesitmenyt, amit rairnak. A legtobb tapon ha osszeadogatod, hogy egyes feszultsegeken mekkora teljesitmenyt ad le, akkor a 300W-os tap altalaban 200-at ad le. Pl. a mistralban is forgalmazott 400W-os acorp tap leadott teljesitmenye akkora volt, mint a 300W-os codegen-e! Na ezert eri meg ilyet venni.
Masreszt a legtobb tap, ha a terhelese kezd kozeliteni a maximumhoz, csokkenteni kezdi a leadott feszultseget. Ennek hatasa meg persze jokora instabilitas. Aztan Bena Bela csak csodalkozik, hogy miert fagy le a gepe, miota a gefore2mx helyen geforce4 van, es levonja a kovetkeztetest, hogy azert, mert szar a geforce4. :) -
Flashcash
Közösségépítő
Attól jobb hogy nem égeti le az egész gépet ha valami gond van.
Nagyobb áramerősséget képes nyújtani hozza azokat a speckókat ami rá van írva, nagy terhelést is képes elviselni.
Pontosabban tartja a feszültségszinteket.
Ideális esetben halk fordulatszámszabályzós venti is lehet benne.
Ált. örök garancia van rá.
Azt hogy megéri-e egy átlag usernek 15-20000-t kiadni rá nemtudom.
Én hasonló konfig alá egy Azona 400W tápot vennék 9000-ért. -
2lock
csendes tag
Lecserélném a 300W-os codegen (a könnyebbik fajta) tápomat egy chieftec 360W-osra, mert a vinyóm erős fémhangokat ad ki. Erősebb tápot javasoltak, merthogy
nem kap elég áramot a vinyó, és az erős mágnes visszarántja az olvasófejet.
Mi miatt megbízhatóbb egy márkás (chieftec, enermax) táp, mint egy kevésbé márkás (mezei)? Ehhhez lama vagyok.
A gép közepesen van tele: 1800atlonxp(2000-en), 256DDR, lg32x író, sony olvasó, 40giga maxtor, 2db rack, 4 db 80mm-es rendszerventi, gef4 ti4200 vga (250/550 gyári beállítás) és enyi.
Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest