- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Single core tesztből nem lehet kimatekozni a hatékonyságot.
Véleményem szerint ez az ábra semmit nem mutat meg.
Itt már tényleg a gyártó egyedi elképzelésétől, mondhatni izlésétől függ melyik gyártó mennyire engedi turbózni egy magra.Ha már az előbb Apple volt említve, az M2 MAX-nál pl. nem tartották ezt különösebben fontosnak, csak 3,5 Ghzre turbózza fel egy magon a procit, az Intel meg 4,8 GHz-re.
Ebben a körben nyilván lassabb is az Apple, de cserébe van egy fenti grafikon, milyen szar 1 magon az intel hatékonysága.
De most tényleg, ez kit érdekel? Nem releváns. Ez már tényleg a nonszensz kategória, hogy a valóságban, használat közben 1-1 tüskére, tized másodpercekre felugró 1 magra eső processzor terhelés hatékony volt vagy sem. Miközben esetleg pörgősebb a rendszer használata.Részemről a multi eredményeket néztem. Majd hozzá, az alsó képen a futtatás közben monitorozott power igényt, ami így szvsz pontosabb képet adhat a valós használat alatti hatékonysághoz.
Ezen látszik, hogy 35 Watton nem nagy a hátrány egy M2 Max, 35 Wattos proci ellen sem.Pár másodpercre turbózott, utána szépen ment 35 Watton. Látszik, hogy perceken keresztül futtatták a tesztet, egymást takarják ki a 35 Wattos szinten. E közben hozták a fenti CB23 pontot, 13% lemaradással a MTL az M2 Max-tól
Persze, én is csalódott vagyok, jobbat vártam, hiányolom az IPC növekedést.
De a technológiába nem tudok belekötni.
Tény, nagy hirtelen nem alázta meg a TSMC N5-öt. Nem lett ilyen szempontból óriási attrakció.De egyrészt még nem láttunk csak egyetlen egy elkészült modellt, abból sem a végleges környezetet.
Másrészt, az előző évek, azonos gyártósorról kieső Intel termékeinek a fejlődését látva, lesz ebben még tartalék bőven, ahogy jönnek az újabb modellek a gyárból a következő hónapokban.Amúgy is, az Intel csak a 20A és 18A gyártásra ígéri, hogy ismét az élen lesznek.
Az Arrow Lake feladata lesz hogy rendesen odapörköljön a konkurenciának. Ez elvileg egy éven belül megtörténik.
3MB L2 cache/core, 40 mag, érdekes lesz A zen5 most tervez csak 2MB L2 cache-re lépni, ahol a Raptor van most.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Magneplanar 1.7i hangsugárzó-pár. Csak kibontva volt. Gyári csomagolással! Végállomás is lehet!
- Zalman Gigamax 750w 80plus Bronze táp
- Kolink Enclave 600W 80+ Gold moduláris táp
- 2x32GB DDR4 2666Mhz Samsung / SK Hynix noti ramok párban azaz 2x32GB 64GB
- Ray Ban Wayfarer Polarizált Lencse Napszemüveg eladó, cserélhető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest