- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
faki_
senior tag
Kis túlzással Pentaxon egy szódásüveget a váz elé téve is kapsz fókuszvisszajelzést. M42 adapterekben nincs lencse, nincs minőségromlás. A gyári drága, a legolcsóbb eBay-eseket nem mindenki dicséri. Állítólag van olyan, ami széthullik, csavar kiesik belőle... Egy középút talán a Kipon. Én csak a 3-400 Ft-os végtelen nélküli peremest használtam A/M kapcsolós Helios-val. Ha nincs kapcsoló és az adapter nem nyomja be a rekeszbeugratót, akkor meg szokták buherálni a pöcköt fixen bennmaradóra. Fénymérés M módban, zöld gombbal, munkarekesszel.
A betűkről a lenti linkeken bőséges irodalom van. Az "A" jelzésű manuáloknál a vázról állítható a rekesz és gondolom, az EXIF-be is belekerül. A fénymérés így automatikus, használható pl. az AV, P mód. Az előtte lévőknél ("M" jelűektől vissza mind) a rekeszgyűrűn állítasz és M módban a zöld gomb lenyomására beugrasztja a gép a rekeszt, ilyenkor mér fényt. Legnagyobb rekeszen használható az AV mód is. Az "F" jelűektől autófókusz is van.
Sok más gép és objektív volt K bajonettel, a leggyakrabban előforduló manuál fixek a Chinon, Ricoh obijai, de van Revue, Revuenon, Cosina, Vivitar... Nekem egy Helioshoz van szerencsém (Flickr képek), ez itthon ritka, de eBayen szinte mindig van. Pl. 50-esből a Chinon 1.4-et szokták dícsérni, az 1.7-et már nem annyira. A pentaxforums.com-on rengeteg kép, vélemény van. Pentaxból kiemelkedő és alapnak tekintett az 50mm-es "M" vagy "A" jelű, 1.7 fényerejű objektív. Előbbi reális ára 10-15e Ft közötti, utóbbi közel a duplája. A következő lépcső belőlük az 1.4-es...
http://www.pentaxforums.com/lensreviews/
http://en.wikipedia.org/wiki/Pentax_K_mount
http://kmp.bdimitrov.de/index.html -
Zozzant
addikt
Hát az a helyzet hogy ez nem pár nap
Nem csak buherálva... de amin nincs a/m kapcsoló azt meg LEHET buherálni hogy tudd a blendét állítani, ha nem akarod állítani akkor nyitott blendével mennek csak. Szerencsére a legtöbb m42 obin van a/m kapcsoló. Szerintem a világ összes obiját érdemes kipróbálni
mindenkinek más jön be, más képi világ stb... és azért mondtam hogy ez nem pár nap, ahhoz hogy megtudd neked mi jön be tapasztalat is szükséges, nem lehet mindent egy mondatba és néhány obi felsorolásában összefoglalni. Vannak irányok, egyáltalán el kellene dönteni milyen gyújtótáv az érdekes, akkor lehet tovább menni azon belül miket lehet érdemes beszerezni, de legyen pénz paripa fegyver
-
jjeahh
nagyúr
az ebayről rendelt helios-om és revuenon-om már meg volt buherálva, szal, ha olyantól veszed, aki használta digit vázon is, akkor már buherált obit kapsz sztem...de gondolom nem olyan nehéz megcsinálni, az om zuiko-m seggén pl. bedugtam egy kis műanyag pöcköt, valahogy így, és kész...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports ( Nikon ) -Újszerű-
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM -Dobozos, újszerű-
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Egyedi ékszerdobozka
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged