- Nyelveken áthidaló AI platformot mutatott be a Telekom
- PCI bővítőhelyet elfoglaló Icy Dock mobilrack M.2-es SSD-knek
- Elon Musk járatára váltott jegyet a legújabb magyar műhold
- Viszonylag olcsó, 26,5 hüvelykes QD-OLED monitor bukkant fel az MSI kínálatában
- Jönnek az egyes, problémákkal küzdő ASUS ROG noteszgépek kipofozott BIOS-ai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flowtation
őstag
Köszi, azt majd kipróbálom akkor. Közben összefutottam egy másik problémával. A múltkor kínlódtam az nfs megosztással (KDE ha számít), még linux kezdő topicban beszéltünk róla. Most megint előjött. Van egy omv-s szerverem, nfs megosztásokkal. Ezeket szeretném felcsatolni fstab-al. Sok más disztrón ez simán ment ezzel a sorral:
192.168.1.140:/export/FILM/ /home/lorinc/FILM nfs rw,auto,nofail,noatime 0 0
Manjo alatt viszont ez nem működik, amikor rákattintok dolphinban, az van: operation permitted for root only.
A múltkori nyomozásom alatt, annyit sikerült kideríteni, hogy nem jogosultsági probléma, hanem az, hogy a hálózat még nem aktív a mountoláskor. Találtam egy megoldást, miszerint systemd-vel csatolom:192.168.1.140:/export/FILM/ /home/lorinc/FILM nfs rw,auto,x-systemd.automount,x-systemd.device-timeout=10,timeo=14,x-systemd.idle-timeout=1min 0 0
De érdekes módon ezzel is csak akkor jó, ha előbb rákattintok az ssd-n lévő másik partícióra (mint cinmanó) ekkor elérhető lesz az nfs megosztás is...
Na ez mi a tö..mtől van? Van esetleg tipped vagy bárki másnak erre?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus E-SIM 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akksi
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Honor 400 Lite / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest