- Melyik tápegységet vegyem?
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPad topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Plasticbomb #30201 üzenetére
de az is különbség, ha észnélkül installálsz, vagy érted, hogy mit miért csinálsz... Szóval én valahol az öcséd és te közötted vagyok, ha nagyon kell (lesz még ilyen, hasznos, stb) utána járok, de ha gyorsan kell/nincs idő/stb. akkor sajnos sokszor egyszerűbb a re-install.
Másik, hogy mivel jó ideje MBP felhasználó vagyok bizony elkényelmesedtem én is. Tegnap otthon 2 windows-os gépen, nem találtam meg a NAS SMB megosztásokat, amiket az alma és a többi linux alapú kütyü simán megtalál és tartósan helyükön vannak. 3óra után nagy nehez sikerült csatolnom mint hálózati meghajtót, de magát a NAS-t a hálózatkezelő még mindig nem látja, pedig pl. a DLNA serverrészét igen.
Ezt a HCL-t mindenképp megnézem. Most a Fenvi WiFi/BT kátyán gondolkodom. A Vegát meg biztos hogy kivárom (kell a jövőre is gondolni)
Amúgy a clover bootloaderre van valami editálási módszer (úgy mint pl a GRUBra is linuxnál)?
csak alapdolgok, mit inditson mennyi idő után, melyik HDD-k látszódjanak (win-es SDD-ből 3at látok, de csak 1 indít).Mr.C: igen tudom, ott is vagyok... és érdekes, ott máshogy is álltak egy emberhez, segítettek is nem is keveset, de már többet tudok és értek mint előtte.... ha OsX-et akarsz PC-n akkor nem kezdhetsz almával, mert nincs értelme. Haladó tudás akkor kell ha AMD-re akarsz OsX-t, vagy más Laposra.... de ha ajánlot cuccokból raksz össze, annak nem haladó dolognak kéne lenni... és nem is az. 4-5 trial-error után felment az OSX-em. Persze finomhangolnom még kell, meg mint mondtam van pár cucc amit még be kell szereznem, de ismerkedem a dologgal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- PlayStation 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Leállítás, Alvó mód és Újraindítás: mit csinál a Windows?
- Mini-ITX
- Új előzetesen a Lost Soul Aside
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Path of Exile 2 early access kulcs
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB AEROCOOL Aero One Frost 700W
- HP EliteBook 820 G2 i5-6300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3080, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest