- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
spileraaa
senior tag
Suzuki Grand Vitara menyire megbízható az automata váltós verzió terepen (földúton dombos vidéken)?
Amit linkeltem Peugeo motoros és 8 szelepes régebben azt ajánlották ilyen motorral keresem de elég kevés van a többség 16 szelepes![ Szerkesztve ]
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
lazac_
tag
válasz 6030D #279050 üzenetére
Egyszer Auchan parkolóban találkoztam egy szintén OT 944-essel, azon sokkkal menőbb fekete ütközők voltak...[broáf]
Pedig nagy álmom volt mindig is. -
norbert1998
nagyúr
Elhagyta a beszélgetést az akkumulátorom sajna
Valami okos a 75 Ah-s akku helyére berakott egy 61-es Exide-ot. Bár nem mondanám, hogy ez volt a hiba oka, ez csak mellékes. Hazaértem, 20 perc múlva indultam volna, se kép se hang, amint valami nagyfogyasztó életre kelne. Végén már az ablakokat se tudtam felhúzni, és csak akkor írta ki, hogy töltsem fel az akkut.
Bikával már ment a kézifék és az ablak is, majd lassan be is indult. Egy óra kocsikázás után sem indult újra magától, de legalább a párom kocsijáért eljutottunk a klímáshoz -
veterán
Porke 924/944 téma. Linkeltek szép autókat, hmmm kéne.
Aztán eszembe jutott, suhanc koromban a 924 bőven inkább a ciki kategória volt, mint vágyott tárgy (VW motor, alapból talán 4 gangos váltó, szeretett rohadni). A 944 egy polccal feljebb volt, de iszonyú távol a 911-től. -
gergo5991
őstag
[link] így kell ezt csinálni kérem szépen.. szlovákia
év végéig utólag meglehet venni a matricát ezzel elkerülve a büntetést ha matrica nélkül hajtottunk fel a pályára -
Hachiko95
aktív tag
válasz rbalint88 #279113 üzenetére
A probléma az, hogy ott van "mellette" egy Alfa Romeo GTV, ugyanúgy transaxle kiosztással. Aminek az egyik, ha nem a legszebb hangú V6 Busso motorja van [link] , de a 4 hengeres Twin Cam motorok (szintén Busso) is a legkarakteresebbek a 4 hengeresek között.
Egyébként mindkettőnek elég jó az alkatrész ellátottsága, én belefognék bármelyikbe, ha nincs rozsda.
-
6030D
Ármester
válasz gergo5991 #279117 üzenetére
A szlovák cikket nem fordítóztam le, de gondolom az évest kell megvenni. Na ez itthon azt jelenti, hogy jelenleg 18750 Ft bünti helyett fizethetek 49190 Ft-ot. Eddig sosem kaptam ilyen büntetést, tehát kicsi az esély, hogy belefutok. És egész évben sem költök 30e Ft-ot (49-19) matricára. Szóval csak kitalálták, hogy lehet tolni a kasszán.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
nagyúr
Tegnap úgy döntöttem kicserélem asszony Corsikájában az akkut. Mióta 7 éve nálunk van a kocsi, még nem volt cserélve. Kissé nehezen indult már a vas, 10.6v-ot mutatott a műszer amikor rámértem és a "buta" lidlis akku töltő már nem is akarta elkezdeni tölteni.
Gondoltam lesz vagy 10 perc elpakolással együtt a művelet. Hát, bruttó 2.5 óra lett Egyrészt, ebben az elb@szott szarban le kell bontani a motorháztető és a szélvédő közötti szellőzőrácsot, hogy hozzáférj az akkuhoz (ami még a kisebb gond), másrészt az akku lefogató csavar szénné volt rohadva, nyilván elforgott rajta a crowa, úgyhogy művészet volt kiszedni az akkut úgy hogy le van fogatva Ez a lefogató vasdarab mint kiderült az akku tálca alatt egy műanyag pöcökben lévő vas menetbe csavarodik bele és annak a menet + a csavar fullra egybeállt, elforgatta a műanyag pöcköt inkább. Az akkut kiszedve még 4 (kevésbé) berohadt csavar fogta a tálcát, a tálcát kivéve tudtuk (akkor már ketten) szétműteni ezt a lefogató vackot. Össze már nem lehetett rakni, szóval arra is kellett rögtönzött megoldás.
A régi akku egyébként valami black flash márkával bírt, isten nyugosztalja. Tanulság nincs, max annyi, hogy sz.pjon ezzel inkább legközelebb a szerelőm.
(Új akku: jász akku electric power 45ah, ez volt egyedül elég alacsony a helyi autó boltban, 18k huf)
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz 6030D #279119 üzenetére
Megveszed az éves matricát, tévesen megadott adatokkal. Mész párszor mondjuk Szeged-Budapest távot (pénteken egyik irány, vasárnap másik irány). Eltelik úgy 2 hét, mire az első büntit megkapod és kiderül, hogy rosszul adtad meg az adatot.
Persze ezidő alatt már 3 hétvégén utaztál, az összesen 6 alkalom, ami már bőven több, mint az éves országos matrica.
Kis hazánkban ez azt jelenti, hogy bemész személyesen valamelyik ügyfélszolgálati irodába elintézni a helyesbítést, ha nem a te neved szerepel a forgalmiban, akkor meghatalmazás is kell. Ha cég a tulaj, akkor cégszerű meghatalmazás, acp, miegyás.
Ha szerencséd van, némi könyörgés, sírás árán méltányosságból talán elengedik azokat a büntetéseket, amiket még nem kaptál meg postán.
Ehhez képest előrelépés a szlovák eljárásrend.Szüleimtől megyematricát szoktunk kapni karácsonyra, ez 3 megyét jelent. Az egyik megyére öcsém rendszámát elírta apám. A büntetés egy dolog, a csekket kihozza a postás. De az ügyintézéshez öcsém vehetett ki egy szabadnapot... Aztán a homlokához csapott, mikor mondtam, hogy az ügyintézési díj (mert nincs ingyen) helyett ha a lakhelyétől két saroknyira lévő benzinkúton megveszi a pályamatricát a helyes rendszámra, akkor csak 3 eFt-tal fizet többet és nem kell szabadnapot kivennie...
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
K Norbi
addikt
-
6030D
Ármester
válasz macilaci78 #279122 üzenetére
Ennyi erővel a büntimatricát is elírhatod.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Petyyyyy
addikt
válasz tboy93 #279121 üzenetére
Jó hír: arra az időszakra jellemző összes modellben ezt a megoldást használta a gyártó.
Viszont meglepő módon bontóban lehet még találni szinte új lefogatót mindenestül, egy-két pisztoly orrú mátyásért.Peter.70 - Ki mire fogékony.
[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
kisza25
félisten
válasz tboy93 #279121 üzenetére
Elmúlt egy évben 3db akksit cseréltem, egyik sem lett volna gond, ha van csőkulcsom, azóta van
Az Insignia gyári akksi 7 évesen, i30 gyári akksi 9 évesen és seat ibiza akksi, de szerintem az már nem a gyari volt 11évesen.
Jut eszembe akksit azóta sem tudtam leadni, pedig már Szfehérvárt is hívtam, de ki sem csengenek a számok, nagy gáz lesz itt rövidesen. Főleg bontott alkatrészek ügyébenEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Hachiko95
aktív tag
válasz tboldi #279120 üzenetére
Ebben is ugyanaz a V6-os van tovább fejlesztve, mint a GTV6-ban, csak itt már elérhető 24 szelepes formában. Ez is Hemi motor és 4 szelepes hengerenként, ami Hemi konfigurációban elég ritka, igaz nem is enged meg olyan szelepszöget, mint a Twin Cam motoroknál. Ott 80 fokos szögben vannak a szelepek és nagyon jó az öblítés. De még itt is az égéstér közepére van helyezve a gyertya.
Ami nekem nem annyira tetszik, hogy ez már elsőkerekes és a komplett motor az első tengely előtt van. A 3.0 24V változat 1400-1500kg, késői 3.2-es modellekre 1550kg is írnak, azért az nem kevés. A GTV6 (116) 1200kg körül van.
Nekem a Spider ugye teli tankkal 1040kg és 2 henger az első tengely vonala mögött van, 2 henger előtte. Az autó 50:50 súlyoszlás közelében van valahol és a vezetőre állították be a futóművet különböző mélységű rugótányérokkal a bal és jobb oldalon. Az Alfa ezeknél a hátsókerekes autóknál úgy figyelt erre, mint a BMW.
-
kisza25
félisten
válasz dellfanboy #279134 üzenetére
Azokat hívtam, de ki sem csengett, most felhívtam Őket, most csengett, a Fehérvári az megy a Móri még nem. 168Ft/kg adnak érte. Múlt héten voltam Fehérváron akkor 3x hívtam Őket különböző napokon, elvileg nyitvatartási időben, nem csengett ki.
Na mindegy, legközelebb viszem magammal az akksikatEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
avl
senior tag
ismerösnek van - talán 2002-es - Megane 1-ese, es megereszkedett a tetökarpit, nyitott ablak mellett a szél is lengeti.
A neten maga nem talált Megane1 tetőkárpit leszedéséhez elég információt.
Leginkább a B és C oszlop kárpit szabályos leszedéséről hiányzik információja illetve a tetőkárpit hátsó részén levő két műanyag rögzítő elem leszedésének módja hiányzik neki.
Tudnátok segíteni ? -
tboldi
nagyúr
-
Qru
MODERÁTOR
válasz macilaci78 #279142 üzenetére
Nem tudom, ahogy te sem. De biztos többet kért volna 1k-nál tippre.
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
Kell egy 10-es villáskulcs, egy racsnis szerszám hosszú szárral és talán 13-as fejjel, meg egy mágneses pálca esetleg. Ha ez elég és tényleg megvan 2-3 perc alatt, akkor az ezres valid.
Ha be van rohadva a csavar és nem jön ki, akkor szerintem egy akkus boltban nincs megfelelő szerszám.
Ha csak roncsolással jön ki (némi kínlódás után válik egyértelművé), akkor szerintem a boltos csávó megköszöni a lehetőséget, eddig ingyen próbálkozott és köszöni, hogy nála vásároltál, de tetesd be az akkudat máshol. Nem hiszem, hogy vállalja a roncsolást, illetve az akármennyire ideiglenes gányolást az akkucsere során.Gondolom, azért volt berohadva, mert az akku párolgása miatt a sav megmarta, vagy rendszeresen kapott vizet az akkutálca.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz macilaci78 #279146 üzenetére
Erről az akkuboltost kellene megkérdezni mit vállal. Lehet még betonozást is.
Mivel a levélrács alatt van sanszos, hogy felülről kapott vizet azért rohadt össze.
#nincsbennetarcsi
-
flash-
veterán
jogsi hoszabbításól tudna valaki infót adni? mai nappal jár le.(B)
elmentem háziorvoshoz megcsinálták az alkalmasságit, aztán itthon ügyfélkapun is igényeltem, ki is adta hogy a nyilatkozat sikeresen benyújtva.
de a doki valami oylat mondott hogy kell a hivatalnak 2 évnél nem régebbi kép..
ilyet az ügyfélkapu nem kért. (mondjuk 2021.08.24-én kaptam uj személyit bár az már 2 éven tul van...)
akkor ez így jó lesz szerintetek? vagy majd pár nap mulva jeleznek hogy nem lett jó és el kell menni? és amugy lejárt jogist mennyi ideig lehet hosszabitani van valami megkötés nem hogy x nap után már fizetős, vagy ilyesmi...[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz flash- #279148 üzenetére
Igen ha nincs 2 évnél újabb kép feltöltve akkor elvileg nem fogadja el. Nekem legalábbis nem fogadta el.
Nincs, ismerős a 2017-ben lejárt jogsit most újítatta meg és semmi nem kellett pluszban a szokásos procedúrán kívül csinálni/fizetni.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest