-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arcképgyáros
válasz szőröscica #278100 üzenetére
Akkor ők majd fizetnek a maradék cash kapuknál. Gondolom itt az ENC lesz kisemmizve, bár ezt nem tudom meg tudják-e csinálni és helyette lesz a bankkártyra-applikációs rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz szőröscica #278100 üzenetére
Csodálom, hogy eddig nem lépték ezt meg, kriminális szvsz a kapus rendszer (olaszoknál is).
-
brumi1024
veterán
Na ma megvolt az első kompozás: meglepő módon teljesen elektromos a hajtás, nagyon csendes. Egy 15-20 percet mentünk fjordok közt, ~2000 forintnak megfelelő összegbe került, per autó (mindegy mekkora egészen a lakóautóig, lokálisan tiszta hajtással viszont olcsóbb), és nem per fő+kutya/macska/bicikli/pótkerék/stb. mint otthon. Autopassal/bárhonnan regisztrálva egy helyi FerryPay nevezetű rendszerrel rendszám alapján lehet fizetni érte, de a külföldieknek helyszínen is lehet kártyával, ha nincs regisztráció. A pénzüket amúgy még látni se láttam sehol, senki nem használ kp-t, el se fogadják szinte.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz szőröscica #278084 üzenetére
Szimulátor semmit nem ér, mivel 2D monitoron nézed.
Akinek nincs olyan jó térérzéke annak gyakorolni kell.
Üres parkoló jó megoldás, még csak flakonok se kellenek, ott van a felfestés szamárvezetőnek. Tanuljon parkolni tükörből, szerintem az könnyebb mint hátra fordulgatni (vagy tolatókamerát nézni).
Persze éles helyzetben okozhat meglepetéseket a tükörből tolatás/parkolás, mivel van némi holttér a C oszlop mögött.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
mouzrr
őstag
válasz mouzrr #276283 üzenetére
Sziasztok,
update az aug közepén posztolt ügyről:
megcsináltattam az autót, felújított váltó és gyári kuplung készletet kapott 265k-ból kb. A javítás után kiderült hogy a váltókulissza el van repedve, abból sem olcsó a gyári, és a váltóbowden is hamarosan cserére érett, átmenetileg felújítókészlettel növelhető az élettartama.
A kereskedés mindenfajta segítségtől/jóvátételtől eláll, szerintük a teljesen szétszedett kocsit le kellett volna szednem egy pénteki napon az emelőről, és elvinni hozzájuk a kocsit, ahol sokkal olcsóbban kijavították volna a hibákat.
3 hét alatt egyszer sem kerestek, én hívogattam őket végig.
Kiderült hogy a váltó korábban már szét volt szerelve, voltak csavarok amik meg sem voltak húzva, illetve a kuplung is utángyártott volt - a kereskedés szerint minden gyári volt és hibátlan, az eladás pillanatában.
Nem tudom hogy ilyen összegben érdemes-e ügyvédet fogadni, hisz a költségek miatt nem biztos hogy megtérülne a "veszteség".
Néhány kép a kinyomócsapágyról és a kuplungról ahogy kinéztek.
[kép] [kép] [kép] [kép] -
dellfanboy
őstag
válasz mouzrr #278106 üzenetére
amikor eszleled a hibat, akkor kellett volna a kereskedot tajekoztatni, es neki kellett volna megjavitani, igy h magad megcsinaltad, sztem mar veszett fejsze ugye, meg azt se ertem hogy 3 hetig hivogattad a kereskedot de minek? fizettek? gondolom mondtak a maguket..
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
mouzrr
őstag
válasz dellfanboy #278107 üzenetére
Amikor a hibát észlelte a szerelő, már nem lett volna lehetőség átvinni a kereskedésbe, illetve hétvége következett, és az autóra is szükségem volt. Nem hívtam 3 héten keresztül, hanem többször beszéltem velük és hitegettek hogy hamarosan jelentkeznek, csak a tulajdonossal egyeztetnek hogy miben tudnak segíteni. Szerintem nem a kereskedő általi javítás az egyetlen lehetőség (ezt a jogszabály részletezi), főleg, ha nincs lehetőség idő hiányában vagy távolság/költség miatt odaszállíttatni az autót. Számlával csináltattam meg, mindenről van papír.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
6030D
Ármester
válasz radi8tor #278104 üzenetére
Persze éles helyzetben okozhat meglepetéseket a tükörből tolatás/parkolás,
Öcsémék cégénél volt, hogy az egyik szervizes a dobozos Dokkerrel lassan kezdett tolatni tükörből egy szupermarket parkolójában, majd hallott valami kopogást. Megállt. A kopogás abba maradt. Elindult lassan, megint kopog. Megáll. Nem kopog. Azt hitte, valami bójára, vagy dobozra ment rá, kiszállt megnézni, és egy néni állt a kocsi mögött, bottal a kezében. Amikor közeledett a kocsi, akkor kocogtatta az ajtót, hogy álljon meg. A kérdésre, miért áll a kocsi mögött (az úton), és miért nem áll félre, az volt a válasz, hogy mindjárt jön a papa, és felveszi, itt beszélték meg a találkozót.[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
brumi1024
veterán
Model S áreső, 9+ milliót engedtek az összesből.
[ Szerkesztve ]
-
Alusky
aktív tag
válasz 6030D #278111 üzenetére
Én ezért használom mindkettőt, a hátranézést/körbenézést meg a tükröt is. Ha körbenézek rögzíti az agyam a térbeli elhelyezkedéseket is és úgy már sokkal könnyebb mozogni az autóval, mert érzésre is tudom mi mennyi távolságra van, nem csak holtteres okokból jobb. Aztán lehet csak ilyen autista vagyok vagy mi.
Ezt a fórumot használni épp olyan, mint Facebookozni.
-
bandus
veterán
-
nagyúr
-
bandus
veterán
válasz bulikavagyok #278118 üzenetére
kuvancsi vagyok a tobbi gyarto mit reagal erre. nem is feltetlenul az elektromos vonalon, de amikor tenyleg olcsobb mar egy model 3, mintegy jobban felszerelt tiguan, akkor valahogy meg kell tartani az elektromos auton hezitalokat, mint pl. engem
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #278070 üzenetére
Citiyben nem sok (hang)szigeteles van, pedig az azert sokar fog. Az epuleteleket sem veletlen szigetelik.
#nincsbennetarcsi
-
tomszli11
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
2 napja tapasztalom, hogy az autó balra kormányzásnál furcsa búgó/ morgó hangot ad ki. Ha már egy picit is balra tekerem a kormányt már kezdi. Főleg nagyobb tempónál hallható 50km felett.
Kerékcsapágy esetleg? 🥺
Sajnos jelenleg külföldön vagyok és az érdekelne, hogy még egy 8-900km el lehet vele így menni?
Nem húz az autó semerre, nem rázza a kormányt.
Nem biztos, hogy kerékcsapágy.
Azóta sok videót néztem és hallgattam, de ez nem kopog meg nem olyan hangos.
Úgy képzeljétek el, mintha az ember a pályán rámenne a fehér sávra és az enyhén búg. Sajnos felvenni se tudom mert annyira halk, hogy videó nem adná vissza.[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz macilaci78 #278074 üzenetére
Subaru csinalt mar osazkerekes bicot csak mondom.
Egy fogazott szij vitte at a hajtast elore. Sok ertelme mondjuk nincs szvsz.#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz molnarpeter #278082 üzenetére
Merciben nehezen szoktam meg, aztan az elso esos napon meg kerestem az ablaktorlot. Na ja aki puruttya Skodahoz szokott...
#nincsbennetarcsi
-
-
Gabesz87
veterán
Jó ideje dilemmázom már, és most a napelemes szaldó változás is az okok közt van. 2021. ápr. óta van meg a Passat GTE. Soha nem volt baja, imádjuk, és őszintén szólva, még ha az ésszerűség azt mondtaná, hogy jobban járnék a cseréjével, érzelmi okokból úgy érzem, nem szívesen válnék meg tőle. Nemsoká 180.000 km lesz benne, úgy 43.000km-t tettem bele.
Elvagyunk 1 autóval, én kb. állandó home office-on vagyok, feleségem is csak havi 1 max 2 hetet jár be a céghez BKV-val. Ő rutintalan sofőr, ha lenne 2. autó, akkor sem lennék nyugodt, hogy egyedül elindul a belvárosba (tolatás és parkolás a halálfélelme). Itt Pesten simán elközlekedem vele elektromosan (ovi, bölcsi járat, bevásárlás, ill. ha megyek be a céghez kb. 2 hetente egyszer, az is megvan e-modban). Viszonylag sokat járunk szülőkhöz, úgy 2 hetente, ami azt jelenti, hogy Pestről végig M3 ill majdnem végig M5. Idén a ktg-eket nézve (benzin, Casco, KGFB, Defend, 2 új nyári gumi) eddig olyan 1,2M körül van.
2 verzión agyalok:
a) lecserélni majd egy FL Passat GTE-re vagy Superb iV-re. Lassan beesnek 10M alá, de amit meg is vennék (kb. olyan felszereltségű, mint az enyém) az inkább ~13M.
b) eladni, és venni helyette egy olcsóbb dízel autót hosszú távú utazáshoz + egy kis városi villanyautót (mint pl. egy Zoe). Napelemünk 1 év alatt kb. 7900kWh pluszt termelt. Havi szaldó miatt jó volna a többletet nyáron elfogyasztani majd, ezért is jött képbe a villanyautó. Csak ahogy fentebb is írtam, egyszerűen nem füllik hozzá a fogam, hogy eladjam a Passatot. Na meg anyagilag sem akarok bukóban lenni ill. túl sokat pluszban kiadni. A Passat eladási árából meg szerintem nem jön ki egy villanyautó+egy nagyobb családi dízel kombi (ami nem járta kétszer körbe a Földet; ill. ha optimista vagyok, a Passat kb 8M körül menne el, közel fullos)Na de amíg erre kerül a sor, töltögetem az Euro Jackpotot, aztán majd abból egy Tesla Model S LR
-
radi8tor
MODERÁTOR
Hát én nem rajongok az ilyen megoldásokhoz, ahol a szolgáltatók bankost játszanak és egy előre feltöltött egyenlegből vonják le a díjat.
Aztán ha nincs rajta elég akkor ugyanúgy szobrozás megy a kapunál, ha meg nyaralás után maradt rajta 20 EUR akkor azt jól használhatják bármire... persze kamat nélkül.
Mindenki másnak marad a matekozás utazás előtt.⭐ Stella
-
fogkefe21
csendes tag
Amúgy teljesen jó ez az Auchan automata kút. Beírtam, hogy 13 ezerért akarok tankolni, annyiért is engedett, majd otthon látom a tranzakciót, hogy 24 ezret vont le. Járt valaki még így? Különbözetet gondolom vissza kell hogy utálják, kaptam blokkot, hogy 13 ezerért tankoltam.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz tomszli11 #278138 üzenetére
Nekem Focus mk1-nél volt ugyanez.
Ford topikban rákérdezhetsz van-e tapasztalata valakinek ebben mk2 esetén (bírja-e még egy darabig).
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz tomszli11 #278145 üzenetére
Szervizben felemelték, megforgatták a kerekét és kézrátétellel lehetett érezni, hogy kerékcsapágy.
Aztán motorral megpörgették 100km/órára az emelőn és ott is zenélt.A kerékcsapágyak nem örök életűek. Egyszer csak feladják a küzdelmet a kátyúkkal.
Először a jobboldali, majd pár évre rá a baloldali is cserés lett.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Snoop-y
veterán
válasz radi8tor #278146 üzenetére
En is most megyek a jobb elsovel. Tavasszal volt cserelve a bal. Meg kerdeztem is miert nem csereljuk le a masikat is? Ahh csapagyat nem kell parban cserelni mondtak.
Hat a masik ki is birt +4 honapot…New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest