- Fórumok
- Processzorok, tuning
- Locked cpu - mi ez?
- (téma lezárva)
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Most már ilyen is van: "Laptop" macskáknak
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Szentjánosbogárral venné fel a versenyt a Macbook Neo ellen az Intel
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Négy másodperc alatt betölt a Forza Horizon 6 a Microsoft csodatechnológiájával
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen monitort vegyek?
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
Flashcash
Közösségépítő
Ez nem határozható meg ilyen pontosan szerintem.
Azt tudom hogy a Tomato TX lapban volt ilyen persze nem softmenü néven. :)
Mégcsak jumperless-nek sem lehetett mondani mert egy jumper-el lehetett kiválasztani hogy jumper-el vagy bios-ból szeretnéd állítani az fsb-t. -
Niquis
aktív tag
-
shteer
titán
-
Flashcash
Közösségépítő
-
Niquis
aktív tag
Hohó, dehogynem volt már Abit... csak még nem találta fel a ''világon elsőként'' :)
a Softmenu-t... de legalább megbízható volt a cucca, a VX-es alaplapom 1997 óta üzemel nap mint nap, hibátlanul:) -
Nedudgi
aktív tag
Keresd meg a kézikönyvben az ASUS Jumper free-t és nézd meg hogy kell engedélyeztetni.Nekem a Tusl-2C-n egy mikrokapcsolósort kell átállítani de ez már régi darab...:)))
-
törölt tag
Overclock Features
- ASUS JumperFree
- ASUS C.P.R.(CPU Parameter Recall)
- CPU, Memory, and AGP voltage adjustable
- SFS (Stepless Frequency Selection) from 100MHz up to 400MHz at 1MHz increment
- Adjustable FSB/DDR ratio, Fixed AGP/PCI frequencies.
Szal tuti, hogy van benne ero :D -
Flashcash
Közösségépítő
-
Out
addikt
-
Flashcash
Közösségépítő
-
lokki
csendes tag
A gyári tesztprocesszorok szorzója szabadon állítható.
Ez azért van hogy a tesztoldalak különböző sebességek beállítása mellett egy egész sorozat procit le tudjanak tesztelni.
amit a boltban adnak intel procit az természetesen locked azaz nem állíthatod a szorzót, csak az fsb emelésével tuningolhatod a procit.és az fsb-t hol tudom emelni?
mondom, hogy nem vagyok egy profi....:-(( -
Flashcash
Közösségépítő
Hali,
átálltam egy ASUS P4P8x-es deszkára, de sajnos nem volt elég pénzem a procira, így csak egy 2,5 GHz Celeron ment bele.
Na eddig semmi baj nincs, de szakszerűen elolvastam az ASUS kézikönyvet a BIOS feature-ökről, és ott a következő mondat áll:
''If you are using an unlocked CPU, the item CPU Ratio appears under the AI Overclock Tuner Item.....''
Ez azért érdekes mert a system és CPU info szerint az én procim Locked, és így a Ratio sem állítható.
Nem vagyok nagyon profi a tuningban, hátha tudtok segíteni, mi ez? Lehet unlockolni? Így ugyanis az órajelhez sem lehet hozzáférni, meg szinte semmihez sem, már ami a procit illeti...A gyári tesztprocesszorok szorzója szabadon állítható.
Ez azért van hogy a tesztoldalak különböző sebességek beállítása mellett egy egész sorozat procit le tudjanak tesztelni.
amit a boltban adnak intel procit az természetesen locked azaz nem állíthatod a szorzót, csak az fsb emelésével tuningolhatod a procit. -
Sanya
nagyúr
-
Sanya
nagyúr
Hali,
átálltam egy ASUS P4P8x-es deszkára, de sajnos nem volt elég pénzem a procira, így csak egy 2,5 GHz Celeron ment bele.
Na eddig semmi baj nincs, de szakszerűen elolvastam az ASUS kézikönyvet a BIOS feature-ökről, és ott a következő mondat áll:
''If you are using an unlocked CPU, the item CPU Ratio appears under the AI Overclock Tuner Item.....''
Ez azért érdekes mert a system és CPU info szerint az én procim Locked, és így a Ratio sem állítható.
Nem vagyok nagyon profi a tuningban, hátha tudtok segíteni, mi ez? Lehet unlockolni? Így ugyanis az órajelhez sem lehet hozzáférni, meg szinte semmihez sem, már ami a procit illeti...Tudomásom szerint azt a celeront nem lehet unlockolni, ezt az intel már régóta nemhagyja nekünk...
-
lokki
csendes tag
Hali,
Nem vagyok nagyon profi a tuningban, hátha tudtok segíteni, mi ez? Lehet unlockolni? Így ugyanis az órajelhez sem lehet hozzáférni, meg szinte semmihez sem, már ami a procit illeti...
Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Processzorok, tuning
- Locked cpu - mi ez?
- (téma lezárva)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G2i - i5-11G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- OUTLET DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 192GB RAM, 4x1G, áfás
- 27% - MSI MAG Z890 TOMAHAWK WIFI Alaplap
- Xiaomi 14 Ultra 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Lenovo T480S i5 8350U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest