- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple notebookok
- eGPU tapasztalatok
- SSD kibeszélő
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
szundybence sokadszor [link]?
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
spammer
veterán
-
spammer
veterán
válasz bambano #7125 üzenetére
Volt, csak nem sokat ért, folyószövegben meg teljesen elveszett. Örülök, hogy 2016-ra végre eljutottunk ide, hogy a vezető informatikai fórumon van normális kód formázás. Legutóbb épp másfél éve írtam a javaslatok topikba ezzel kapcsolatban. Jó munkához mondjuk idő kell, az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz Apollyon #7121 üzenetére
Kezdő topikban figyeltem fel rá (valaki épp használta a formázást), szerintem ma aktiválták, mert tegnap még nem ilyen volt. A régi programkód formázással írt cuccokra visszamenőleg nem vonatkozik, új tag-et kapott a gomb, szóval csak a mostantól írtakra lesz hatással.
-
spammer
veterán
válasz Apollyon #7119 üzenetére
Nem, itt azt kell nézni, hogy a PH motorban van végre normális programkód formázás, szintaxis kiemeléssel (ez nem screenshot, hanem rendes szöveg, kijelölhető). És mondat közben sem fog elveszi a kód, ha pl. olyat írunk, hogy
apt install vim
mert végre kiemelkedik a szövegből.(Egyébként a példa pont azt mutatja, hogy nem lávolja, ha bemásolod a terminálba az utolsó sort, akkor láthatod )
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
#!/bin/sh
echo 'Ubuntu is the best' | sed 's/Ubuntu/Arch/'
echo 'Microsoft <3 Linux' | awk '{$2="is";$3="a liar";print}'Végre!
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
"Systemd is pretty fucking dope! Almost the dopest dope I've ever smoked!"
Szerintem is ez lehetett az ok.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Hát nem tudom, próbálgattam épp a qemu+KVM-et, de:
1024x768 fölé nem megy a felbontás, végigpróbáltam mindegyik VGA módot (van, ahol max 800x600 volt), csúnya és érezhető lag van mozgásnál. Próbáltam Arch installal és Xubuntu 16:04 Live-val is. Gondoltam sebaj, majd xrandr-rel belövöm a felbontást, de csak csíkozott az egész kép, nem lehetett látni szinte semmit. KVM enabled a qemu szerint is, szóval nem ez a gond. Na meg -enable-kvm nélkül indítva olyan lassú, mintha 486-oson indítottam volna.
Szóval úgy néz ki, egyelőre marad a VBox.
-
spammer
veterán
Épp a minap bukkantam erre, bár nem próbáltam, meg nem tudom, ilyesmi-e a tied: sudoku-rs
Vajon mennyi lehet a különbség Python-hoz képest? Most nagyon elkezdték nyomni a Rustot, egyre több új projektnél látom.A 13-as gép nem atomos, hanem celeronos, egy fokkal kevésbé szar proci. Egyébként nem használom, csak próbálgattam rajta más disztrókat meg programokat, de szerintem megy majd arra is egy Arch+tmux+bspwm, aztán jó napot.
-
spammer
veterán
Nem költök olyanra, amire nincs szükségem, a jelenlegi teljesen jól kiszolgál, ez nem mazohizmus, hanem józan ész. Amiket AUR-ból fordítok, azok is megvannak max pár perc alatt. Esetleg kernelfordításhoz kellene erős gép, videóvágáshoz hasonló feladatokhoz, esetleg Gentoo-hoz, de jelenleg egyik sem érint.
Mit csinál az a program, hogy 670 mp alatt fut le?
(#7041) Iscariah: ja, ez jól néz ki. De laptopot az ágyba tudom vinni.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Nem, van egy 13-as kis noti (azon volt a Debian, meg most a Void), de az 1 magos kis gép. Asztali gépet már nem használok évek óta (bár van az is még működő). Mostanában amúgy én is filóztam, hogy valami kis mini desktop PC kellene majd, de nincs nagyon kedvem még azt is karbantartani, a laptop meg jó mindenre, amire nekem kell és legalább mobilis.
-
spammer
veterán
Acer ES1-512 (N2840, 2 x 2.16GHz, 2GB RAM), nem egy erőmű (nem is kell, nem játszok), de legalább jó áron jutottam hozzá anno.
Az akksi idő is elég jó 15,6-os méretű géphez képest, min 5 órát elmegy (közben egy kb. 2 órás filmet nézve), de egyébként olyan 6-7 órákat hoz, pedig nincs is benne bika akksi.
De azért majd egyszer be akarok szerezni valami régebbi, kicsi Thinkpadet is, ha találok jó áron, jó állapotút (nem fos, kiégett, besárgult kijelzővel), pl. X201 vagy X220 vagy hasonlót, az új szigetes billzetek nem tetszenek, nekem az oldschool kell.
-
spammer
veterán
Ja, mert a csodálatos gépemen szarrá fagyott minden systemd-s rendszer előtte. Közben azért a másik gépen volt Debian Jessie, aztán később Void került rá, ez utóbbi jó kis disztró, de kell neki még idő, a pacman/AUR kényelmesebb és átláthatóbb, mint a Void xbps-src-je. Viszont a runit legalább nem olyan böszme dög, mint a systemd.
-
spammer
veterán
Ma 1 éve, hogy árcser lettem [link]
Szegény awesome nem érte meg az 1 évet, 5 napja bspwm-et hajtok, és úgy néz ki, maradok is ennél.
-
spammer
veterán
Mert nem használtál (elég ideig) elementary-t vagy hasonló fapadot. De egyébként is ronda megoldás.
Netbook helyett meg vennék egy jó kis thinkpadet, az is van 12-13" környékén, jó billzet és jól támogatott. Nem vékony meg trendi, de most mit a fenét számít pár centi meg pár deka plusz?
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
# prompt a sudo-s parancsok előtt, utána meg már $. Ejj ezek a wiki szerkesztők...
Amúgy de utáltam mindig ez a dconf/gconf dolgot, főleg mikor túrni kellett, tiszta windows registry...
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Áh, ha nem javítják, max downgrade-elek. 2003-as bugreport is volt ilyen hibáról, de úgy látszik időnként visszatér valami miatt. Mondjuk egy jó nagy frissítés/fejlesztés nem ártana a w3m-nek.
sxiv-et talán régebben próbáltam, meg mindenféle cuccot, de mindegyik lassabb volt és többet evett, mint a feh.
-
spammer
veterán
válasz cami][us #6985 üzenetére
w3m-mel egybként tűrhetően lehet jutubozni, mert meg tud jeleníteni képeket is, csak épp a friss (Arch alatt) w3m-mel mellékelt w3mimgdisplay olyan memory leak-es, hogy az katasztrófa. Rangerben végigmegyek kb. 40 képen és fél giga memóriát bezabál, miközben a képek összmérete mondjuk 30 MB.
-
spammer
veterán
Elég perverz Linux után/mellett Windózozni. Mondjuk ha kizárólag játék miatt (vagy egyéb speckó dolog miatt) egy alaprendszer, akkor megértem, de minden másra ott a
MastercardMastersystem./r/linuxmasterrace
-
spammer
veterán
Miért felváltva? Túl fapad az st, mi? Már néztem azt is, de daemon mód és a jó testre szabhatóság miatt maradtam a urxvt mellett. Ami hátránya ennek, hogy az icon fontokat (p. font-awesome) nem jelenít meg, de azok meg úgyis max pár config fájlban szerepelnek és ennyi, nincs szükség rájuk egyébként (sőt, most már nem is használom őket). A múltkor belőttem a terminus fontot, és így már egész fasza.
-
spammer
veterán
"sehogy mert azok a terminal emulatorok nem az Xresources-re hanem a sajat konfigfajlukra hagyatkoznak."
Ezért is használok urxvt-t. Egyébként mint írtam, nem minden program ad lehetőséget a színek variálására, ezeket pedig más terminállal használod úgy, ahogy a készítő megalkotta, aztán vagy jól néz, vagy nem.
Na mindegy, majd megpróbálok valami egységes színt összerakni, ami mindenhol jól néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Be van állítva, de nekem különféle színdefinícióim vannak a különféle programokhoz (ezek vannak a Xresources-ban). Tehát pl. az egyik programban ilyen a kék, a másikban meg olyan, egyikben ilyen a zöld, másikban meg olyan. Különben minden program ugyanazokat a színeket használná, ami nem mindig nyerő. Így meg mindenhez olyan színeket állítok be, amilyeneket akarok. Biztos nagyok az igényeim, de nehogy már ne úgy használjam, ahogy nekem tetszik, nem Windows ez.
szerk: de amúgy nem csak színeket lehet állítani, hanem egy rahedli dolgot, amit az Xresources (xrdb) kezel, és rohadt jó, hogy specifikusan meg lehet adni, mi hogyan legyen. Csak ehhez kell a -name sajnos...
szerk2: továbbá vannak olyan programok, ahol nem is lehet konfigolni a színeket programon belül, hanem a meglévő terminál színeket használja. Na ilyenkor meg tudom változtatni, ha valami nem jó.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Ez konkrét tapasztalat, hogy azzal működik ilyesmi? Mert gyanítom, hogy nem, ugyanis nem a tmux a gond, csak ott válik igazán problémává.
A gond az, hogy nincs megoldva, hogy a megadott programok/parancsok esetén (ha egyezés van az Xresources nevekkel) automatikusan betöltse a megfelelő dolgokat Xresources-ból. Jó lenne, ha legalább a urxvt daemon le tudna kezelni ilyesmit automatikusan, bármilyen urxvtc ablakban, -name és új ablak nyitása nélkül is. (Bár a legjobb az lenne, ha a sima urxvt is tudná, de daemon-client módban már elég lenne).
Jelenleg csak akkor használható, ha a urxvt-t a name megadásával indítod, pl.
urxvtc -name mutt -e mutt
Akkor betölti a mutt Xresources cuccait. Na de ha simán beírom a terminálba, hogy mutt, akkor baxhatom az egészet, mert az alapértelmezett cuccokat (pl. Urxvt-nek definiált színeket, betűket stb.) tölti be, mivel nem kapta meg a nevét -name opcióval.
Na most ha tmux esetén új urxvt ablakot (tehát nem window a tmux-on belül) kell lőnöm hozzá, akkor pont a hajamra is kenhetem a tmuxot.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Mostanában a fish-t nyomják nagyon, de nem éreztem késztetést rá, hogy váltsak zsh-ról.
-
Nekem meg az a bajom, hogy a urxvt-nek a -name opció nélkül nem lehet Xresources adatokat belőni. Ami azért probléma, mert a meglévő ablakban/shellben simán a program nevét (parancsot) beírva nem töltődnek be a definiált cuccok Xresources-ból (pl. színdefiníciók), mivel azt csak akkor kapja meg a urxvt, ha a -name átadja neki indításnál.
Ez addig nem nagy probléma, amíg WM-mel nyitom a terminálokat (külön ablakok), viszont probléma akkor, amikor tmux-on belül akarok indítani a programot a saját beállított színeivel, mivel ilyenkor nem tudom neki megadni a Xresources-ban definiált nevet.
-
spammer
veterán
Kezd átmenni kabaréba a kezdő topik: [link]
Remélem szándékosan csinálja, mert ha ez komoly, akkor bizony vannak gondok.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Replace "master" and "slave" terms in Redis #3185
"The summary is: master and slave have racial meanings (especially in North America, but also more generally) and it would be good to avoid them. Django went for primary and replica. I am not sure what makes the most sense for Redis."
Beszarok, hogy ilyeneken problémáznak emberek. A jó-píszí-dolgukban már azt sem tudják, milyen faxságokat találjanak ki.
Ezt az oldalt is rögtön törölni kellene, pfujj, rasszista... Ki is dobálom az összes régi meghajtót.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Ha valaki esetleg CLI-s toolt keres időjáráshoz, ez elég fasza:
curl wttr.in
vagy:
curl wttr.in/varosnev
további opciók a githubon vagy:
curl wttr.in/:help
web: wttr.in
github: chubin/wttr.inMár találkoztam régen a wego-val (azt használja ez is), de így nem kell telepíteni és nincsenek extra dependenciák sem.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz Jim Tonic #6827 üzenetére
Nem kell azért összemosni a családi nevelést sem a közoktatással. Utóbbinak az lenne a feladata, hogy normális oktatást kapjon a gyerek, ne a szülőnek kelljen mindent megtanítani meg 35 felé különórákra járatni. Az oktatási rendszer pedig úgy szar, ahogy van. Hasztalan, bullshittel teli, lexikális tudásra és magolásra alapuló, az életben hasznavehetetlen "tudást" ad. De legalább jó alapot biztosít a tankönyv biznisznek, így Pistikének meg kell venni a drága tankönyveket, sok olyat is, amiket mondjuk középiskolában már ki sem fog nyitni, de legalább sokba került és cipelni is kell.
-
spammer
veterán
Az iskolai (ált. és közép) informatika oktatás mindig is egy hulladék volt.
Amúgy a múltkor olvastam valahol, hogy a országosan (?) cserélik a gépeket, mert már 3 évesek.. Elavultak. Elavult egy 3 éves iskolai gép, amin nagyjából semmit mást nem csinálnak, csak MS Office-t tolnak, de legalább azt is szarul.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
-
spammer
veterán
válasz bambano #6756 üzenetére
Egyre jobban utálom az új autókat, kb. mint a Thinkpadek esetében, egyszer végleg kihalnak régi szériák és csak az új szarok maradnak.
Amúgy nekem az álomautó egy ilyen vagy hasonló kategória. De ha nem vintage autó, akkor is a régebbi, szögletes forma, egyszerű, ami nincs teleszarva elektronikával és mindent jobban tudó, központi, okoskodó vezérléssel, hogy kitalálja, ha épp kiégett egy izzó, akkor már el sem indulhat az autó.
-
spammer
veterán
-
spammer
veterán
-
spammer
veterán
válasz Jim Tonic #6670 üzenetére
Systemd is the best example of Suck.
Arguments against systemdNem az új dolgokkal van a baj, hanem a meglévő dolgok összegányolásával. Nem ugyanaz a két dolog.
-
spammer
veterán
"De gondolom annak, aki maga fordítja, annak most is megvan a lehetőség. Vagy nem ilyen egyszerű?"
Forrásból fordításnál vannak lehetőségek (több-kevesebb), de ez inkább "egyszerűbb" programoknál járható út, egy systemd már annyira komplex, hogy azt már nem fogja az ember csak csak úgy módosítgatni. Nem is 1-2 emberes meló ilyet karbantartani.
-
spammer
veterán
Épp ez az, hogy nem csak elméleti (vagy elvi) kérdés, gyakorlati is, bambano is leírta miért, meg én is leírtam már a böngészős példával. Gyakorlatilag elég gáz, hogy nem tudsz megszabadulni olyan komponensektől, amik nem kellenek, esetleg nem tudod (vagy csak körülményesen tudod) lecserélni őket. Míg ha kisebb darabokból áll össze, könnyebb megoldani az ilyen dolgokat.
Értem azt is, hogy valakinek tökmindegy, amíg az működik. Csak működhet valami jobban, hatékonyabban is, ha úgy oldják meg. És akkor nem kellene lassan 8 GB RAM meg 4-8 mag egy rohadt telefonba, hogy a bloated androidon smooth legyen a böngészés.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz Jim Tonic #6604 üzenetére
Valójában unix filozófia. Az, hogy ha valami ezt filozófiát követi, még nem akadályozza a terjedést, nem lesz tőle bonyolultabb, sőt... Fejlesztési szempontból is jobb, mert könnyebben karbantartható, ha nem egy böszme dög akar csinálni mindent, amiből majd jönnek a végeláthatatlan bugok (és ez még csak a github). Mindenre vannak dedikált céleszközök, azokat kell összerakni és megy minden. A kalapácsra sem kell kés meg csavarhúzó 200 féle bittel, a másik végén meg egy fűrésszel.
-
spammer
veterán
Testre szabható, de nekem az is kell, hogy valamennyire programozható legyen, pl. browser/window signalok esetén ezt vagy azt csináljon, adhassak hozzá saját parancsokat stb.
Például: nekem most meg van csinálva, hogy az itcafe cikk elolvasása után ha rákattintok a hozzászólások linkre, akkor automatikusan a logout domainre irányít, mert azon vagyok bejelentkezve és jobban is tetszik a színséma (jobb olvasni). Vagy: megyek egy domainre, akkor irányítson automatikusan egy másik domainre (pl. mobil verzió). Vagy: egyedi parancsokat tudjak hozzáadni, amik ezt vagy azt csinálnak. Vagy url string manipuláció ilyen-olyan okból. Vagy userstyle-okat tudjak ki-be kapcsolgatni paranccsal vagy billentyű-kombóval. Vagy jobb klikkelek egy szóra és lefut egy google translate cli a háttérben, majd a böngészőben visszajön az eredmény (shell output). És még sorolhatnám az olyan dolgokat, amikhez mondjuk egy Firefoxban már külön addonokat kellett volna telepíteni, egy ilyen micro browser esetén meg akár pár sornyi kóddal beépíthető egy funkció.
Firefox+Vimperator kombó tudott ilyesmiket, de tapasztaltam (luakit esetén), hogy mennyivel egyszerűbb az egész, ha egy böngészőt eleve így terveznek és biztosítanak hozzá egy "interfészt".
quotebrowser nem tud ilyesmit, ha jól tudom, bár rá kellene néznem újra, mert elég aktívan fejlesztik. Viszont közel sem annyira lightweight, mint kellene (lehet, hogy a Qt miatt. ).
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz Apollyon #6594 üzenetére
"Mondjuk nekem egy csupasz firefox bőven megfelel, ami megjeleníti a tartalmat, blokkolja a szemetet (követés, ilyesmi) aztán kész. "
Nekem is megfelelne, csak ilyen Firefox nincs. Sok about:config beállítás van, és hiába pucolom ki, állítom be, a Mozilla tolja majd az új verziókat, opciók jönnek-mennek, új beállításokat el kell végezni stb... Mondjuk ESR esetén nem annyira gáz, mert az nem sokat fog változni. De amikor integrálnak egy Pocket addont, Readert (vagy más hasonlót, ami számomra felesleges vacak), akkor azért pislogok nagyokat.
De ha már unix way, akkor már alapoktól kezdve modulárisan kellene megcsinálni egy böngészőt is: alapvető feladat a weboldalak megjelenítése és alapvető inputok kezelése (navigálás). A többi moduláris és ezáltal opcionális: süti kezelés, jelszó kezelés, könyvjelzőzés, előzmények, adblock stb. Ha kell bekapcsolod, ha nem, akkor felesleges betöltődnie, ezáltal lesz egy gyorsabb és lájtosabb böngésző lesz az eredmény (a luakit nagyjából ezt az elvet követi, csak sajnos senki nem portolt alá újabb motort, így nem tudom, meddig lesz még használható ).
-
spammer
veterán
válasz Apollyon #6587 üzenetére
Firefox esetében az új motorra (Servo) várok. Bár inkább a motor az, ami érdekel, meg az, hogy más fejlesztők kezdenek-e vele valamit, mert a Firefoxban (illetve a Mozillában) már egyre kevésbé bízok.
Most épp a luakitet használom, és ha nem a régi WebkitGTK lenne alatta, hanem valami újabb motor, ami kitakarítja rendesen a memóriát maga után, akkor közel tökéletes lenne nekem.
A másik, ami alternatíva lehet számomra, az a qutebrowser, ez újabb, a fejlesztője most kalapozott össze 3000+ EUR-t az indiegogon [link], így jön majd hozzá frissebb motor. Csak ez meg nem annyira testre szabható (még), mint mondjuk a luakit, és nem is annyira lightweight sajnos. De a jövőben lehet, hogy ez alatt is Servo lesz majd, ha elkészül.
-
spammer
veterán
-
spammer
veterán
Igen, ezt használtam én is, illetve más listákkal is kombinálva. Gondom nekem sem volt, de ártani sem ártott még a hosszabb lista. Ez csak 800+ kbyte most, volt kombinált listám több, mint 5 MB-os is, és azzal sem volt lassulás vagy ilyesmi. Egyébként a 0.0.0.0-ás listát ajánlják inkább a 127.0.0.1-es helyett (lásd a githubos oldalon az infót). Firefox alatt nálam is ment a uBlock+Noscript még pluszban, villámgyors volt.
-
spammer
veterán
A hosts fájl elég primitív sajnos, minden domaint és subdomaint külön fel kell sorolni, nem lehet regexet használni, ezért aztán baromi hosszú listák keletkeznek. Ez mondjuk még elég tűrhető méretű, most ez van beállítva nálam: StevenBlack/hosts
Továbbá a privoxy egyben adblocker is, filter listával (js, social gombok, popupok, bannerek stb.), részletes szabályokat lehet beállítani neki, pl. töltsön-e be képeket, ne animálja a gifeket, engedélyezve legyen-e a javascript, tudja kezelni a sütiket stb. Szóval elég nagy tudású cucc és service-ként fut a rendszerben, eszik alig több, mint 10 MB memóriát.
De most a kénytelen vagyok hosts fájlt is használni. Amiért meg kell a privoxy, az a luakit böngésző, most épp ezzel tolom és ebben nincs normális adblocker.
-
-
spammer
veterán
Nálad üres a hosts fájl? Default privoxy + easylist van nálam, localhost 8118-ra állítva a Spotify-ban a proxy, működik is elvileg, mert direkt letiltottam próbából a spotify.com-ot, le is halt. Csak valamiért pont az nem működik, ami kellene. Amúgy annyi már eléggé biztos, hogy az ad_servers.txt-ben (ATS) benne van [link], mert ezt tisztán beraktam hosts-ba és rendben volt. No majd utánajárok, hátha. Azért jó, hogy alig van infó, azt hittem, kicsit többen használják.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Nem tudok domaint, se ip-t, 3rd party szervereket használ és több tízezer soros host fájlból necces kiszűrni. Ha vágod a wiresharkot, azzal talán lehet, én kipróbáltam, elcsíptem pár guglis ip-t, de ennyi, nem volt erőm még ezzel is foglalkozni. Próbáltam vadászni valami infót, de nem sok hasznos dolgot találtam. Ráadásul a hosts fájl konvertálásra is össze kellett gyorsan dobnom egy scriptet, nem találtam semmi hosts lista konvertálót sem, csak adblock filtert, de az meg nem ugyanaz.
Holnap még megpróbálkozom vele, hátha jutok valamire.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
A Mintet fogják ajánlani úgyis.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Meh, privoxy-n keresztül nem blokkolódnak a Spotify reklámok. Míg a hosts fájlba beállítva nincs reklám. Csak hát pont az lenne a lényeg, hogy ne kelljen hosts fájl, ha már fut egy proxy. Szar ügy.
-
spammer
veterán
válasz cami][us #6543 üzenetére
Így olvasva, tényleg elég ördögi.
(#6544) colomb2: tl;dr Ha jól rémlik már linkelték redditen is. Belepillantva:
"And if anyone thinks you can't do all of what you can on Arch on Ubuntu, they need proper reeducation."
Mondjuk Ubuntun nincs pacman/makepkg/AURgit, ami nem kicsit kényelmesebb, mint mondjuk PPA-kat vadászni vagy forrásból taknyolni rendes csomagkezelés nélkül.
szerk: inkább azt mondjátok, privoxy-n mit érdemes állítani. Olvasgatom a doksiját, de ha van tapasztalat, tipp, az jöhet. Arch Wiki elég szűkszavú a témában, az ott linkelt scripttel belőttem az easylistet, de biztos érdemes még állítgatni ezt-azt rajta.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
#!/bin/ssh
#The Unix Guru's View of Sex
unzip ; strip ; touch ; grep ; finger ; mount ; fsck ; more ; yes ; umount ; sleep[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Itt meg van említve:
Ezoterikus programozási nyelvBeszarás, hogy mennyire ráérnek egyesek.
-
spammer
veterán
++>++++++>+++++<+[>[->+<]<->++++++++++<]>>.<[-]>[-<++>]
<----------------.---------------.+++++.<+++[-<++++++++++>]<.
>>+.++++++++++.<<.>>+.------------.---.<<.>>---.
+++.++++++++++++++.+.<<+.[-]++++++++++.„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
spammer
veterán
Overview: The Handheld Linux Terminal (Version 2)
How To Create A Handheld Linux Terminal (V2)Jó kis cucc.
-
spammer
veterán
válasz Apollyon #6488 üzenetére
Regeltem anno, mikor még úgy kellett kérvényezni, de azóta sem használom, mert kizárólag böngészővel, a webfelületen megy, külső klienssel nem használható.
(#6487) cami][us : ez valami kórházi fotó? Csak nehogy gond legyen egyszer, mert a kórházi gépek Windowst futtatnak.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Cartman életnagyságban, és rohadtul utálja a Windows 10-et [link]
-
spammer
veterán
válasz lionhearted #6469 üzenetére
Szoktassátok rá az ismerősöket a Toxra. Még nem tökéletes, de használható, és legalább p2p, nem támaszkodik egy szolgáltatóra/cégre.
-
spammer
veterán
válasz lionhearted #6467 üzenetére
Ha böngészőben akarod használni.
Továbbá:
" We will also access and share the personal information we collect from you under the following circumstances:
i. Protection of rights. We will use, access and share personal information, including the content of your chat conversations and other Communications Information, if we have a good faith belief that access, use, preservation or disclosure of such information is reasonably necessary to satisfy any applicable law, regulation and legal process or to enforce the Terms Of Use. " - legal/privacy
Továbbá eladhatják/kiadhatják az adataidat, ha szükséges.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Persze, ezt állítottam be, mielőtt próbálgattam volna a többit. Nem rossz amúgy, csak 15-ös méretnél már kicsit szélesre vannak húzva a betűk. Fent van amúgy az xfontsel is, abban is végigpróbálgattam őket.
-
spammer
veterán
Rosszul írtam, terminusban tényleg van nagyobb, 16-os van beállítva, csak ebből a 16-os kb. akkora, mint másikaknál a 13-as. A 17-es meg már ronda, csúnyán nagyítja. Ez van. Próbáltam azokat is, szinte az összeset végigpróbáltam a linkelt oldalról. Piciben amúgy tök jól mutat mindegyik, de ahhoz meg nagyító kell.
-
spammer
veterán
Én is váltottam bitmap fontra, érezhetően gyorsabb, folyékonyabb a terminál (kurzor mozgás, gépeléskor a betűk megjelenítése stb.), mint xft fontokkal (még dmenu-ben meg awesome-ban is átállítottam). Viszont végigpróbáltam egy rakás fontot innen, de egyik sem tökéletes. Vagy túl pici, vagy túl nagy, ha épp jó méretben, akkor meg nem jó a külalak.. Ehh. Most a terminus fontnál maradtam, csak lehetne picit nagyobb, 13-as méret helyett mondjuk 14-15 jobb lenne.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
VB-t olyan ritkán használom, hogy sajnálom rá az időt, hogy a CLI-t átnézzem, beállítsam. Most a uzbl van terítéken, de ez tényleg unix, úgy kell összerakosgatni, ráadásul vannak bugok is, a dokumentáció meg durván elavult. De alapvetően elég frankó (lenne).
-
spammer
veterán
Egyedül a Virtualbox Qt. Többi mind terminálos, azokra meg ott az Xresources, max néha variálok a színekkel, ha már megunom őket.
(#6446) F34R : az nem user.js, hanem userstyle. Stylish-sal tudod legegyszerűbben. Én jelenleg ezt használom, de sok dolog nincs átszabva, csak kis csupaszítás, színezés.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
GTK-ból nálam ilyen Win95 kinézetű van, jó ez az old school, amúgy sem látom sehol, maximum a Firefox scrollbar-nál veszem észre, de ha kikapcsolom, akkor ott se.
szerk: ja de, a pinentry is gtk, addig látom, amíg beírom a jelszót.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Nálam is minden sötét témára van állítva, terminálos cuccok is meg a Firefox is. A Spotify meg alapból sötét témát használ (bár azt már nem kell sűrűn nézegetnem). Elég szar is, mikor este mondjuk hirtelen egy olyan weboldalra váltok, ami nagyon világos. Itt a fórumban a PH/Logout domain elég jó színsémát használ, főleg ha a Redshift kicsit melegebbre színre vált, elég kellemesen olvasható még sötétben is.
Nálam egyelőre 6200-5200 a beállítás, de lehet, hogy 6000-5000 lesz belőle itt is. A fényerő és a gamma egyelőre 0.9.
-
spammer
veterán
Durva, mert nálam kb. 6400 körül van az alap, ahogy így próbálgattam. Tesztelgetem még, tényleg jobb melegebb színre venni, csak meg kell találnom még az optimálisat, mert a túlzott vörösödés sem jó nekem. Amúgy a fényerő nálam már eleve kb. 20%-ra van levéve xbacklight-tal, teljes fényerőn nem lehet ránézni, azt szerintem vakító napsütéshez tervezték, mert normál fényviszonyok között is brutális.
-
spammer
veterán
Közben sikerült nagyjából belőni, csak a saját konfigjában a brightnesst is be kellett állítani (meg a gammát), így már nem olyan durva a pirosodás (illetve a felezett kép). Egyébként Redshift lett, mert a f.lux nem vette be a megadott értékeket valamiért. De egyébként mindegy is, mert a felezett pirosodás annál is ugyanúgy megvolt. No majd kiderül hosszabb távon marad-e, működik-e.
szerk: válasz akart lenni az előző hozzászólásomra (#6406).
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Milyen beállításokat használsz ehhez? Most raktam fel, de nekem nagyon furcsa így elsőre, ráadásul scrollozás közben nagyon látványosan pirosra színeződnek a szövegblokkok, pl. egy Arch Wikin, ami durván világos ugye alapból. Ráadásul a képernyő felső fele látványosabban vörösebb, mint az alsó fele.
Nyilván gépfüggő, de azért leírhatnád, neked mi vált be. Nálam egy LED-es világítású kijelző van ebben az Acer gépben, a fényerőből sokat levettem már egyébként is, de ez a vörösre színezés nagyon furcsa.
[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
válasz Apollyon #6368 üzenetére
Csak példaként írtam őket, nem nyálaztam át, hogy melyik disztrón milyen frontend az alaptelepítés része, ha egyáltalán része, ugye...
Amúgy nincs szükségem frontendre, max esetleg ha gpartedet indítok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Gumi és felni topik
- PlayStation 5
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vicces képek
- ZIDOO médialejátszók
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest