Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• whbear

senior tag

válasz DittyCat #29851 üzenetére

Szerintem egy Manjaro xfce semmivel sem bonyolultabb, sőt ha megtanulsz pár alap parancsot terminálban, de még az sem kell mert szinte mindennek van grafikus felülete, kivéve a yaourt - nak akkor meglátod milyen nagyszerű rendszer is a Linux. Valamint Manjaron elérhető az AUR is. Ott aztán minden van ami Linuxra elérhető. Ha Windows szerű felületre vágysz akkor KDE verziót érdemes megnézni, ha kicsit Linuxosabbra akkor az xfce-t. Mindkettő telepítése ugyanolyan egyszerű, csak ez működik. Kb egy évig Manjarót használtam otthon is és munkára is, teljes megelégedéssel. Valamint nagyon jó az Arch wiki és az itteni fórumon bob.zxr és colomb2 fórumtárs keni vágja a dolgokat, nekem mindig azonnal segítettek. Most már Fedorát használok de ez már a következő lépés. Szerintem nem érdemes egy disztrónál leragadni, ki kell próbálni Live módban többfélét gondolom van egy 2 gigás pendrive otthon. Linux alatt dd vel, Windows alatt win32disk image writerrel minden kezdőknek is ajánlott disztró fog menni. Én a DistroWatch.com - ról szinte az összeset kipróbáltam mire kialakult mit is várok el a Linuxtól és melyik disztró adja meg ezt nekem. Ez hosszú idő mire eljutsz a célhoz de itt az utazást élveztem inkább, mint a célba érést, ami majd 2 évig tartott. (Azóta már ismét másfelé is kacsingatok☺)

Új hozzászólás Aktív témák