Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Totál tudatlan vagyok ehhez, csak el tudom képzelni, hogy mekkora cumi ez a fejlesztőknek.": semekkora. a disztró kiadásának korai állapotában fixálják, hogy alapvető libek melyik verzióban fagynak be, és utána mindenki ahhoz igazodik. Mint ahogy rögzítik, hogy a kiadás melyik kernel főverzión alapul, és kész.
pont ezzel csökken az app fejlesztők dolga, mert nem kell találgatni, hogy mihez igazodjanak.
-
Milyen egy biztonsági ellenőrzés egyébként?
Hát ez az, pont erre várom én is a választ tőletek

Leírjátok, hogy vannak-e biztonsági tesztek a Debian csomagokon, de azt nem, hogy mit értetek biztonsági teszt alatt, vagy hogy mit kellene vizsgálnia, vagy mi lenne a célja pontosan az ilyen teszteknek...?Én amit tudtam, leírtam: Vannak automatizált tesztek, amik bizonyos patterneket (SQL injection, XSS, stb.) illetve megtalálnak backdoorokat, malware-eket.
Ezek azok a területek, amiket automatizált tesztekkel viszonylag könnyen le lehet fedni.
Ami ezeken túl van, pl. az, hogy egy alkalmazás mennyire kezeli biztonságosan a sessionöket, vagy hogy milyen fájlokat ér el futás közben, milyen hálózati forgalmat generál, stb., azokat úgy lehet tesztelni, hogy az ember tesztkörnyezetet állít fel, és tesztesetek vizsgál.
De egyrészt ez nem a maintainerek munkája, hanem a szoftverfejlesztőé (van olyan fejlesztési módszer, ahol először a tesztet írják meg, és utána írják meg a programkódot, aminek meg kell felelnie a teszteken), másrészt ez borzasztóan sok energiát igényelne. Ilyeneket biztosan nem csinál senki sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest