- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Dobta az OLED kijelzőt a Honor MagicPad 3
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Asztrofotózás
- Milyen monitort vegyek?
- Beelink ME Mini
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Véletlenül kikerült az FSR 4 forráskódja a GitHubra
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
"Totál tudatlan vagyok ehhez, csak el tudom képzelni, hogy mekkora cumi ez a fejlesztőknek.": semekkora. a disztró kiadásának korai állapotában fixálják, hogy alapvető libek melyik verzióban fagynak be, és utána mindenki ahhoz igazodik. Mint ahogy rögzítik, hogy a kiadás melyik kernel főverzión alapul, és kész.
pont ezzel csökken az app fejlesztők dolga, mert nem kell találgatni, hogy mihez igazodjanak.
-
urandom0
senior tag
Milyen egy biztonsági ellenőrzés egyébként?
Hát ez az, pont erre várom én is a választ tőletek
Leírjátok, hogy vannak-e biztonsági tesztek a Debian csomagokon, de azt nem, hogy mit értetek biztonsági teszt alatt, vagy hogy mit kellene vizsgálnia, vagy mi lenne a célja pontosan az ilyen teszteknek...?Én amit tudtam, leírtam: Vannak automatizált tesztek, amik bizonyos patterneket (SQL injection, XSS, stb.) illetve megtalálnak backdoorokat, malware-eket.
Ezek azok a területek, amiket automatizált tesztekkel viszonylag könnyen le lehet fedni.
Ami ezeken túl van, pl. az, hogy egy alkalmazás mennyire kezeli biztonságosan a sessionöket, vagy hogy milyen fájlokat ér el futás közben, milyen hálózati forgalmat generál, stb., azokat úgy lehet tesztelni, hogy az ember tesztkörnyezetet állít fel, és tesztesetek vizsgál.
De egyrészt ez nem a maintainerek munkája, hanem a szoftverfejlesztőé (van olyan fejlesztési módszer, ahol először a tesztet írják meg, és utána írják meg a programkódot, aminek meg kell felelnie a teszteken), másrészt ez borzasztóan sok energiát igényelne. Ilyeneket biztosan nem csinál senki sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte AORUS MASTER RTX 3080 10GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Turtle Beach Stealth Ultra Gamepad!
- GAMER PC Ryzen 9 5900X/MSI MPG X570 Gaming Edge WiFi/Gainward GeForce RTX 3070Ti Phoenix/32GB DDR4
- iPhone 16 Pro Max 256GB Natúr Titán 2028.02.15-ig garancia! AppleCare+!
- 840 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 Driving Force Racing Wheel + Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest