- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- ASRock lapok általában
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
és akkor ez pontosan miben is más, hogy összeválogattad és flatpaket csináltál belőle, mintha debet csináltál volna?
hint: semmiben.
q.e.d.Dehogynem, ugyanis egy flatpak csomagban nincs benne minden függőség, hanem a nagyrészük a runtime-okban van. Mielőtt azt mondanád, hogy ezt is meg lehet oldalni mondjuk apt-vel, közlöm, hogy pl. Suse-ra nincs apt. Tudom, forgassak magamnak egyet...
És akkor még mindig csak a csomagkészítésről van szó, arról nem is beszéltünk, hogy nem csak elkészíteni kell a csomagot, hanem illik azért letesztelni minden egyes disztrón is.
És akkor arról még nem beszéltünk, hogy a flatpak tud sandboxot is...akkor az azért nem fog települni debianon, mert az ubuntu alaprendszer újabb
Igen, ezt írtam én is.
következmény: fel kell raknod duplikátumként azt a libet, amelyik az alaprendszerben régebbi, de azt fel kell raknod flatpak esetén is, meg deb esetén is.
Igen, meg ha az a lib egy másik libre hivatkozik, azt is fel kell raknom. És ha van 5 ilyen libem, meg azoknak van még 15 tranzitív függősége, akkor már 25 libem, amire folyamatosan ügyelni kell. Frissítgetnem kell őket, vigyáznom kell, hogy ne törjenek el, stb. És közben minden egyesnél release-nél tesztelnem is kell minden rendszeren.
Miközben flatpak esetén kikötöm, hogy org.freedesktop.Platform 23.08-as verzió kell és kész, ennyi. Két évente pedig frissítem, mert egy ilyennek 2 év a támogatása.A baj az, hogy te csakazértsem akarod átlátni ezt az egészet, és nem akarod megérteni, hogy egy csomagot kiadni Ubuntura, Debianra, Fedorára, Archra, Suse-ra az mondjuk 25 emberóra, míg ugyanezt flatpakban 1 emberóra.
Akárhogy is csűröd-csavarod, mindig ott lyukadunk ki, hogy a te megoldásod sokkal melósabb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Autós topik
- ASRock lapok általában
- Milyen házat vegyek?
- Motoros topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Windows 7
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest