Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0
    őstag

"Dehogynem, ugyanis egy flatpak csomagban nincs benne minden függőség, hanem": egy másik flatpak csomagban van benne.
    a másik flatpak csomagot is összerakhatta volna deb-ben.

de azt a flatpak csomagot is meg kell csinálnia valakinek, és ha rá is alkalmazzuk az állításaimat, ő is rakhatná deb-be.

még mindig hangsúlyozom, hogy a flatpak egy csomagolási módszer. hogy mi kerül bele, a csomagolón múlik, aki ugyanezen döntéseket egy deb vagy rpm csomag esetén is meg tudja hozni.

"Akárhogy is csűröd-csavarod, mindig ott lyukadunk ki, hogy a te megoldásod sokkal melósabb.": de itt az is a probléma, hogy a fejlesztő a saját problémáját át akarja tolni az userre. userből nagyságrendekkel több van, tehát ez pazarlás.

Én pontosan átlátom, hogy miről beszélsz. Csak én nagyobb képet nézek, te meg kevered az érteni kifejezést az egyetérteni kifejezéssel. Attól még értem amit mondasz, hogy nem értek egyet vele.

a másik flatpak csomagot is összerakhatta volna deb-ben

Amikor elkezdődött ez az egész flatpakos történet, 2007-ben, akkor még talán lehetett volna deb-et használni. Hogy miért nem arra esett a választás, én nem tudom megmondani, de komolyan írni fogok egy e-mailt Alexander Larssonnak, megérdeklődöm tőle :)

még mindig hangsúlyozom, hogy a flatpak egy csomagolási módszer.

Nem CSAK csomagolási módszer, hanem ott van még mellette a futattókörnyezet, ami elindítja a programot, kezeli a jogosultságokat (a Bubblewrap segítségével), meg ott a flatpak-builder, ami csomagokat épít, meg az egyéb infrastruktúrális dolgok, pl. a távoli repók kezelése, stb.

de itt az is a probléma, hogy a fejlesztő a saját problémáját át akarja tolni az userre. userből nagyságrendekkel több van, tehát ez pazarlás.

Korábban azzal volt problémád, hogy a flatpak fejlesztésére elvont erőforrások hiányoznak az alap fejlesztésekből, most meg az a gond, hogy a usereknek problémát okoz a flatpak... most akkor döntsük el, hogy ki szívjon, a user vagy a fejlesztő?
    Én azt gondolom, a usereknek semmilyen jelentősebb töbletterhet nem jelent a flatpak. Sőt, a userek is profitálnak abból, ha a fejlesztőnek nem kell 3-4-5-6-akármennyi disztróra csomagolnia, tesztelnie, hanem azt az energiát a szoftver fejlesztésére, unit tesztelésre és hibajavításra fordíthatja.

Új hozzászólás Aktív témák