-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz ssarosi #75100 üzenetére
Ez most komoly?
(#75087) ssarosi hozzá szólásból és a kisujjamból nem tudtam kiszopni, hogy céges vásárlásról van szó.
Az egyéni vállalkozó is cégnek számít én aztán ezt tudom. 30 évig talpaltam benne.
Akkor fel van adva a lecke, vagyis holnap vissza kell vinni és cseréltetni ha nem felel meg.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
freeknight
őstag
Sziasztok, biztos láma kérdés, de nem igazán találtam rá a megoldásra:
LF652v-n hogyan kell a belső lejátszón hangot és feliratot váltani, egy mkv fájl lejátszásakor? -
Beni2360
félisten
válasz freeknight #75103 üzenetére
Hát ha használnád itt a keresést találnál több tucat leírást róla.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
sixpak
nagyúr
UF852V új szoftververzió 04.05.01.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Beni2360
félisten
LG LF6500V típusú tv-hez milyen külső HDD-t érdemes venni ami bevált?
Lehetőleg 5400 fordulatszámút és hogy melyik típust? Hát azt nehéz megmondani.
Én egy WD vettem aminél külön ki volt emelve anno, hogy külső házba való. De manapság egybeépített külső vinyókat vesznek nem TV specifikusak.
2. kérdésre= Bőven elég egy USB 3.0 külső vinyónak amit a leírásokban általában 2 Tb írnak.
Én mindenképpen kettő fele osztottam az 1 részt a felvételekre stb, 2, részt meg a saját filmekre.
Nálam egy 750 Mb van 250/500-ra osztva. A felvételeknek nem kell nagyon nagy, Külön legyen a saját filmeknek partíció. Remélem indulásnak elég
Szerintem 0.5 A adnak le az USB portok[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
kukulec
őstag
hali, kéne egy 40-42 colos full hd buta tv, lehetőlég 200 feletti (csalt) képfrissítéssel. van ötletetek?
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
votinka
csendes tag
Sziasztok!
Lg tv-t szeretnék venni.Max 230 a keret.49-50".Upc csatornák nézés,néha filmek a cél.3d nem kell.Segítségeteket előre is köszi.[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
Tegnap történt, hogy a 42LF652v tv előtt a 2 éves kisfiam eltüsszentette magát és nyál maradványok látszódtak a tv-n. Gondoltam hozom a mikroszálas törlőkendőt és letörlöm. Megnedvesítettem és szépen áttöröltem az egész tv-t. Bekapcsolom és látom, hogy 2 sarokban bevilágítás, egyéb helyeken felhősödés látszik.
Ez teljesen normális, hogy le sem lehet törölni ezeket a TV-ket? Megint hozhattam a puha rongyot és masszírozhattam ki a bevilágító pontokat.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
válasz sandró60 #75117 üzenetére
De az legalább nem világít be a sötétben.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
huncutka1029
addikt
válasz Black Dragon #75115 üzenetére
ha árban belefér, akkor is megvennám a nem buta verziót, ha nem is használnám ki a smart részét jelenleg....
Általában ezek ugyanis erősebb hardverrel, jobb technikával felszereltek, mint a belépő alapmodellek.
Pl DVR, time shift, egyszerűbb frissíthetőség, hálózati elérés, tartalom megosztás.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Black Dragon
addikt
válasz huncutka1029 #75119 üzenetére
Természetesen, ha árban belefér, akkor vehet az ember BMW-t is, mert biztos jobb mint a Suzuki, de ha valaki célirányosan akar Suzukit venni, akkor arra nem kell rátukmálni a BMW-t.
Ha valakinek nem kell smart rész, nem kell 3d, nem kell time shift, egyszerűbb frissíthetőség, wifi stb, akkor minek vegyen drágább tv-t? Csak azért mert jobb a képfrissítése, de a funkciók maradék 90%-át nem használja ki? Annak, akinek ez nem kell ez csak pénzkidobás.
[ Szerkesztve ]
-
edari
őstag
Sziasztok
Kinéztem egy 43LF650V-t, és láttam hogy 2 led fajta van.
Mi a különbség a direct és edge led között? -
kukulec
őstag
válasz Black Dragon #75115 üzenetére
köszi, ezen mondjuk egy focimeccsen a labda jól követhető?
és van olyan buta tv, ami direct led-es?[ Szerkesztve ]
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
Black Dragon
addikt
válasz kukulec #75125 üzenetére
Amit írtam sajnos nem az, bár ha meccsek nézésére kell, akkor elvileg az edge led jobb arra.
Ha megteheted egyébként, akkor menj el egy közeli Media Markt vagy Electronics üzletbe, ott rengeteg tv van kiállítva, biztosan tudnak neked segíteni a választásban illetve tanácsadásban, utána pedig megveszed egy olcsóbb helyen.
-
kukulec
őstag
válasz Black Dragon #75126 üzenetére
sokat nézegettem media markt-ban, de nekem mindig az az érzésem olyankor, hogy inkább maradnék a katódcsőnél
[ Szerkesztve ]
-
sajog159
aktív tag
válasz Black Dragon #75120 üzenetére
Az emberek túlnyomó része az agy képességéinek kb. 5%-at használja ki, de nem kérdőjelezzünk meg, hogy minek is van agya az embernek (no, jó, valakinek tényleg felesleges ; ezzel, persze nem célzok senkire személy szerint)
[ Szerkesztve ]
-
kukulec
őstag
válasz Black Dragon #75128 üzenetére
tehát ennek nem is lesz jobb képe beállítás után sem egy régi thomson-nál?
-
törölt tag
válasz Black Dragon #75126 üzenetére
Az ottani tanácsnokokat inkább el kell kerülni, ha jót akarunk.
kukulec Egy alap LCD-nek sokkal jobb képe lesz, mint egy régi tévének, csak digitális adással kell használni, ha lehet HD csatornákkal. Alap 42-es például az LG 42LF561V.[ Szerkesztve ]
-
PioDVD
senior tag
válasz Black Dragon #75128 üzenetére
Az a megoldás, hogy nem kell tökéleteset várni.
Én is úgy terveztem, hogy majd vizslatom a tv-t pixelhiba, felhősödés, miegymás után kutatva, aztán nem foglalkoztam vele. Feltűnő hiba nem tűnt fel, fekete után nem sírok, tv-zni, mozizni jó nekem. Ha szivatni akarnám magam, biztos találnék hibát, de minek tegyem?
Hasonló ez a kalibráláshoz: többen is írták a Samu topikban, hogy kalibrálás után csodálatosak a színek. Aminek nagy része a tudat, hogy "ez a jó". Az emberi szem és agy nem gép, mindenkinek más a jó.
-
huncutka1029
addikt
válasz vigyori78 #75122 üzenetére
elvben igen ez a különbség,
-Gyakorlatban viszont nem ilyen nagy az eltérés. Ez a kép erősen sarkít, és túloz.
42-es és alatti méretben ugyanannyi led világít 16-16 blokkban az edge ledesben is mint a directben.
nincs olyan, hogy telibe verik leddel a directest, míg számottevően kevesebbet tennének az EDGE ledes tv-be.
42 " felett több blokk, van, de csak az elhelyezés a különbség, nem a mennyiség.Sőt ha nem így lenne, akkor nem jelentkezne a direct ledes modelleknél a "sötétebb sarok effekt"
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
kukulec
őstag
válasz #94529552 #75131 üzenetére
LG 42LF5800 SMART LED Televízió jobb (direct), mint a LG 43LF5400 (edge)? itt minimális a felára a smart-nak, és ha ez picivel jobb képminőséget ad, akkor legyen.
-
josi9682
csendes tag
válasz huncutka1029 #75102 üzenetére
Köszi,elfogadtam,de továbbra sem megy a Store. Szerintem nálam valami más hiba van...
-
huncutka1029
addikt
válasz josi9682 #75136 üzenetére
más webes tartalmakat elérsz?
Ha pl az ország beállítások nem automatikus helymeghatározás szerintiek, hanem pl Németországot vagy mást állítasz be, elképzelhető, hogy nem elérhető minden tartalom.
De javaslom, hogy a routerben kapcsold ki a tűzfaladat, mert lehet, hogy az blokkolja.
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
SPF
senior tag
Uf695-re ma jott frissites, ver. 03.01.24.
533 mega volt. -
r0b1
tag
Sziasztok!
A tv-m (50LF652V) minden bekapcsoláskor kiírja hogy új frissítés elérhető, rámegyek a frissítésre, de nem történik semmi. Amikor újra bekapcsolom jobb felül kiírja hogy probléma a frissítési folyamatban, indítsam újra a frissítést.
A kérdésem hogy hol tudom ezt megtenni a tv menüjében, meg megnézni, hogy mi az aktuális verzió ami rajta van? Biztos én vagyok béna, de nem találom sehol.
Ha onnan sem működik a frissítés, mit lehet tenni, frissítsem usb-ről?
A másik problémám, hogy amikor usb-ről indítok el filmet akkor van hogy nem történik semmi, se kép se hang. Ha kilépek a mappából és újra elindítom, akkor már minden jól működik. Másnak is van ilyen problémája?
Valamint van olyan 3d half-ou mkv (Mad Max, amit nagyon meg szeretnék nézni 3D-ben, de nem találtam másik verziót belőle), amit nem ismer fel, ezen lehet valahogy segíteni?
A fenti problémákat megoldhatja a frissítés?
Köszi! -
max004
tag
Nallam is igy volt,kiirta hogy problema van a frissitessel,de vegul sikerult, eleg sokaig tartott kb. 30 perc.Inditsd ujra es varjal,frissulni fog magatol,majd a vegen kiirja hogy frissult.Csak ne kapcsold ki az arambol!A frissites alatt nezheted a tv-t,mikor kiirja hogy frissult,kapcsold ki/be a tv-t
-
törölt tag
Ha valami nem engedi települni, akkor jobb lesz penre letölteni a honlapról, és úgy menni fog. Összefoglaló: Manuális frissítési igény esetén az adathordozóra LG_DTV néven kell egy mappát létrehozni, majd ebbe kell bemásolni a letöltött .epk fájlt. A frissítés befejeztével a készülék kérni fog egy újraindítást. Mint minden frissítés esetében, itt sem kötelező, de javasolt tiszta telepítést csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
Krissz80
senior tag
válasz #94529552 #75143 üzenetére
Sziasztok!
Én is nemrég vettem egy 50-es 652V-t.
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes letölteni ezt a frissítést?
Mintha olvastam volna, hogy a frissítés óta valakinél jelentkeztek problémák.Más: az hol lehet kikapcsolni, hogy a csatornafrissítések miatt ne szóljon, hogy újrahangolom e?
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Van egy lg 632Vm. Külső vinyó van USB-n rácsatlakoztatva, mostanában azt csinálja, hogy minden megnyitásnál generál egy ntfsck.0000000X nevű üres mappát. Ahányszor csatlakoztatom, mindig újabbat. 1-2 hét alatt már ntfsck.00000001-től ntfsck.00000035-ig lesznek a mappák szépen sorban.
Ez mitől lehet? Mintha talán az automatikus szoftverfrissítést követően jelentkezett volna csak ez, előtte semmi problémám nem volt...
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Van egy 62lb670v tv. Digi-nél van előfizetésünk.
Rettentő módon idegesít, hogy mikor frissítik a csatornakat, akkor lesznek olyanok amik nem jönnek be és van amit bekell keresni.
A kérdésem az lenne, hogyan lehet normálisan kezelni a csatornákat?
Annó bejelőltem kedvencekbe mi kell mi nem, de miután arrébb kerűlt pár csatorna így van benne olyanis amin mar nem jön be semmi és persze a szerkesztő részben nincs mini adás nézet h tudjam melyiket kell kiszedni a listából.
Szóval rohadt macerás.
Tud valaki egyszerűbb csatorna kezelési módot? Illetve ki hogy szokta.Köszi
Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
-
mexel
veterán
Sziasztok! A dinamikus kontraszt és a dinamikus szín mire jó, vagy mit csinál? Úgy látom ha mindkettőt kikapcsolom itt is akkor jobb a kép. ( a plazmákon mindig kilövöm ezeket )
-
Kriccs
tag
Sziasztok!
TV vásárlás elé kerültem. Mivel lejár a hűségszerződésem, így van lehetőségem a ténél részletre készüléket venni. Nem vagyok nagy TV-s, így személyesen nem ismerem az új technológiákat, csak az elméletüket, ezért fordulok hozzátok. A jelenlegi TV egy Samsung UE40B7000WW. 5-6 éve vettük, ha jól emlékszem, azóta meg vagyunk vele elégedve. Úgy alakult, hogy az analóg megszüntetése és a lehetőség miatt elgondolkodtunk a cseréjén (van egy másik, CRT TV, ennek a helyére menne a mostani). Mivel a nappaliban van, kb. 4 méterről nézzük, így viszonylag nagynak kéne lennie és szeretném, ha jobb képet adna, mint a mostani. A smart funkciónak is örülnénk. Mivel van idősebb tag a családban, nem ártana, ha van rendes irányító is hozzá, mivel ha jól látom, akkor most az a trend, hogy valami kis bizgentyűt adnak csak a cucchoz. Nézünk sportot, így jó lenne, ha nem mosódna. A 3D esetleges szükséges rossz, a gyerekek lehet, hogy élveznék, de egyáltalán nem szempont. A fórumokon való keresgélés után ezek maradtak:
Samsung UE48H6400
Samsung UE50KU6000
Sony KDL43W755
Sony KDL48WD650
Panasonic TX-50DS630EMax. össz 200k és max. havi 10k. Ezt egyedül egy UHD TV-ért vagyok hajlandó felborítani, de csak egy picit. Ha tudok más helyet, ahol hasonló feltételekkel akár olcsóbban/jobb TV-t lehet venni ezeknél, akkor ne tartsátok magatokban!
LG 49LF632V
LG 42LF652V
LG-ből ezeket találtam, de külföldi oldalakon nem nagyon leltem tesztet, így nem győztek meg. Ha tudtok olyan LG-t, ami kettéveri az előzőeket, akkor ne tartsátok magatokban!A Samsung UHD-járól egész jókat olvastam, nem láttam, hogy a válaszidőre panaszkodnának, valamint az input lag a gyártónál rendkívül kicsi.
Ui.: sokat használunk USB lejátszást, szóval a .mkv lejátszás a életbevágó!
Köszönöm!
-
josi9682
csendes tag
válasz huncutka1029 #75137 üzenetére
Köszi a segítséget,de semmi nem segített. Ezért felvettem a kapcsolatot az LG-vel,ahol közölték,hogy a UPC a hibás,mert a routert átállították IPV4-ről IPV6-ra. Azt kérték,hogy vegyem fel a kapcsolatot a UPC-vel,hogy állítsák vissza,és akkor el tudom érni a Store-t. Állítólag több száz hasonló panasz érkezett már hozzájuk,és ez megoldja a problémát.
Én nem állíttatom vissza - ha egyáltalán lehetséges ez - mert az LG szerint mobil hotspottal viszont működik a letöltés a Store-ból,ha kell valami majd megpróbálom,de úgyse szoktam sűrűn használni...
[ Szerkesztve ]
-
shouryuken
senior tag
válasz Kriccs #75148 üzenetére
Szia!
Egy két jótanács:
-Ha 4 méterről nézitek, felejtsd el az UHD-t. 3 méterről 55" esetén sem látod a különbséget UHD és FullHD között, gondold el ezt 4 méteren.
-50-55 col alá semmiképp se add, később megbánod!-Samsung ue48h6400 vagy LG50LF652V egy közkedvelt típus, én ezeket venném vagy az 55 változatukat.
Ha élesebb szögből is nézi családtag, akkor az LG-t javasolnám, talán még a passzív 3d szemüvegek olcsósága is emelett szól. (a samsung pedig mélyebb feketékkel rendelkezik, és teljes felbontású 3d-vel, de ezzel ne foglalkozz)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest