- Világrekord: már 12 GHz felett járnak a DDR5 memóriák
- Projektor topic
- Threadripper X3D-vel?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Termetes, 21:9 képarányú gaming monitort újított a Philips
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Surda-
őstag
válasz Chesterfield #74851 üzenetére
Köszi, pummanak is
[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
kano
nagyúr
Felhívtam az LG-t és azt mondták, hogy ha a tesztképen nem látszik a bevilágítás akkor a szerviz sem fogja hibásnak nyilvánítani a készüléket. Igazából mondtam neki, hogy nem látszik csak, ha teljesen fekete a kép. Azt mondták, hogy nagyon ritka a teljesen homogén feketéjű LCD tv, a technológiából adódóan. Vagy ha ilyet akarok akkor vegyek amoledet. Úgy gondolom, hogy elviselem azt a kis bevilágítást a jobb alsó sarokban...
Vagy esetleg visszavihetném még a MM-ba, de ki tudja, hogy nem fogok-e ki még rosszabbat...„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
sajog159
aktív tag
válasz Beni2360 #74774 üzenetére
Beni2360, kissé megkésve szeretnék köszönetet mondani jó tippért.
Valóban a Biztonsági beállítások”-nál kellett mosósítani (itt lehet letiltani a kimeneteket, csatornákat, stb). Az zavart meg, hogy a Biztonság alatt a „Be” szó volt. Én ezt úgy értelmeztem, hogy a biztonsági beállítások ki vannak kapcsolva és, ha ráklikkelek, átkacsolom a „Be” állapotba kapcsolódik át, de fordítva van!
[ Szerkesztve ]
-
Manka76
senior tag
-
Vinczuska
csendes tag
Sziasztok!
Nálatok működik az M4-en a hbb sárga gomb? Nekem csak a Duna tv-nél kapcsol mikor párhuzamos meccs van. A zöld gomb csak Duna tv-nél működik (statisztika), az M4-nél nem.Nektek is így van?
UF850V -
Chesterfield
őstag
Lehet kapni valahol LG TV-hez való 5m-es tápkábelt?
-
jules8
csendes tag
válasz Chesterfield #74859 üzenetére
Nézz rá számtech botban. Laptop tápkábelt keress. Bár 5m...
-
addikt
válasz Chesterfield #74859 üzenetére
Hosszabbító?
-
Helioport
csendes tag
válasz Chesterfield #74862 üzenetére
Ez tökéletes, vedd meg nyugodtan. Ez is kompatibilis, annyi a lényege, hogy ezeknek már földelt a csatija. De könyök kéne neked, nem? Nem fog elállni nagyon a faltól?
I just heard WayteQ 985BT with iGO Primo works great. I don't know...
-
Helioport
csendes tag
válasz Chesterfield #74864 üzenetére
én meg ilyet találtam hozzá...
I just heard WayteQ 985BT with iGO Primo works great. I don't know...
-
Beni2360
félisten
válasz Helioport #74866 üzenetére
Mindenkinek szántam.
Most már csak egy szuper széles sávú TV kell hozzá és nem lesz alul felül fekete csík.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
metaldog
aktív tag
Sziasztok
Lg 47lb731v tipusu tv-m van és digi a szolgáltatóm. Az a problémám hogy a hd kép sem az a igazi tűéles kép, először arra gondoltam hogy a kábel van valahol megtörve de kijöttek bemérték és semmi. Esetleg valami beállítást tudtok-e javasolni mert nem tudom mi lehet a gond. A tv-be egyedül az antenna kábel van bedugva még ugye tápkábel más nemtudom hogy kellen-e, várom a havaslatokat.
Előre is köszönöm.
-
OldMike
őstag
válasz metaldog #74868 üzenetére
Szia!
Sajnos nem könnyen kivitelezhető, de a legbiztosabb mód egy másik hasonló jellegű tévé rákapcsolása lenne erre a kábelre.
Egy eléggé abszurd gondolat (velem már előfordult): nincs véletlenül 3D-re állítva a tévé? Ettől a legjobb minőségű HD adás is elmosódottá tud válni, kb. mint egy rossz minőségű műsor egy SD adón.
Esetleg internetet nem tudsz-e rákötni a tévére, akár wifivel? Akkor rögtön kiderülhetne, hogy a kijelzőnek van-e baja.42LM660S
-
bigdady
nagyúr
Hali
Mi ez az uj 05.04.01?
-
Beni2360
félisten
Ha le írnád a gondodat pontosítva a beállításokkal talán megpróbálnék valami tanácsot adni.addig is keressél itt rá a nevemre és mát több beállítást és aggályt említettem ebben a témában. nekem most 1 éves és kb most vagyok megelégedve a képekkel.És a tied egy fokkal jobb is mint az enyém.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Azt hiszem megint lesz egy köröm a MM-ban, jobb alul és bal fölül is van bevilágítás. Én tudom, hogy a technológia, de azért ez így elég zavaró. Egy stáblistánál is nagyon látszik, sőt egy fehér képnél ott alul mintha szürkébb lenne a kép. Vagy jobb lesz a 3., vagy nem lesz LG-m.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Beni2360
félisten
Hát ezt hívják felhősödésnek szinte mindenkinek van. Evvel tudni kell élni, még szerencse, hogy színes a TV.
-
kano
nagyúr
válasz Beni2360 #74874 üzenetére
Pedig nagyon bejön tudásra a TV, csak ilyen bosszantó hibák ne lennének. Az a baj, hogy a MM-ban ki tudnám próbálni, de sajnos ott nincs sötét helység, ahol a bevilágítást meg lehetne nézni. A felhősödés ugye látható fényben is (fehér képnél)?
Köszi„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Watt25
veterán
Bocs, de ennyi infóból csak azt a hülye feltételezést tudjuk mondani, hogy nem is a HD csaornákat nézed. Pár szabály:
1. Nem attól HD egy csatorna, hogy a képernyőn a logo-ban ott van a HD felirat.
2. Minden HD csatorna digitális -> Ha csak az analóg csatornákat fogtad be, akkor nem HD-ban nézed a csatornákat.
3. Ha nem értesz hozzá, akkor a legtutibb megoldás annak az ellenőrzésére, hogy digitális csatornát nézel, az az, hogy van a csatornához EPG. (Műsorújság. Vagyis meg tudod nézni, hogy mi a nézett műsor tartalma, illetve szép, hosszú (nem 4-5 karakteres) nevei vannak a csatornáknak.)[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
-
Zoli-bácsi
senior tag
Sziasztok,
LF652V-nél ha pendrive-ról nézek filmet, lehet állítani a hangsávot? Itt arra gondolok, hogy ha 2 hangsáv van a filmen, pl. egy magyar és egy angol, amit számítógépen, bsplayerben ki tudom választani melyiket használja. A tv-nél nem találtam hogyan lehetne, a speciális beállítások/hang menüben nincs erre lehetőség.
Üdv: Zoli
[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz Zoli-bácsi #74880 üzenetére
Helló!
Ha elindul a film, kattints a képernyőn, és a jobb oldalon a visszafelé mutató nyilra kattintva eléred a sub menüt, itt az első ikon a felirat, a füles ikon pedig a hangsávot váltja. -
kano
nagyúr
AZ nem zavaró, de a sötét képen a bevilágítás az nagyon. Ráadásul már nem is kell, hogy tök sötét legyen a szobában (rosszabb mint az első darab volt). Megpróbálom lefotózni. Milyen beállításokkal fotóztok ti ilyet (tök sötétben, hogy látszódjon is valami)?
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
törölt tag
A beállításaid rendben vannak, vagyis nincs túlhúzva semmilyen érték, pl. HDMI-nél alacsony feketeszintre tetted? Valakinek például az Energiatakarékos üzemmódot bekapcsolva lett elfogadható, talán minimum állásban. Otthoni módban, haladó1-en próbáld.[link]
metaldog Próbáld ki esetleg a Mindigtv ingyenes HD adásokkal is. Antenna mód, csak digitális hangolás.
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz #94529552 #74885 üzenetére
Nekem meg az LG help desken azt mondták, hogy a fekete szintet tegyem a legmagasabbra. De igazából teljesen mindegy, nem segít semmi. Az első tv még jobb volt mint ez. Este visszaviszem és meglátom mit mondanak...
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Surda-
őstag
Akinél Digin nem akar HD ben jönni az M4 Sport, az a következőket állítsa be kézi hangolással a csatorna beállításoknál.
Freq: 136000 khz
Mod: QAM 256
Symbol R.:6000[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
sajog159
aktív tag
Üdv!
Nem LG specifikus a kérdésem.
Mi az a hbb TV/szolgáltatás? Digi műhold a szolgálatatom, a Tv-nél (850V) be tudom kapcsolni. Az olvastam, hogy ez „… földfelszíni digitális televíziós hálózaton kialakított, interaktív szolgáltatásokat nyújtani képes szabvány.”
Jól gondolom, hogy ezt pl. a Mindig Tv-nél tudnám esetleg használni? Mire jó ez még?Kösz
-
eddienhl999
tag
Sziasztok! Van egy LG 42LA660S-es tévém. Olyan problémám támadt hogy a a távirányítója (magic remote) gondolt egyet és nem reagál semmire, csak és kizárólag a ki és bekapcsolásra. Esetleg valaki tudna segíteni mi lehet a hiba? Előre is köszönöm!
-
huncutka1029
addikt
válasz eddienhl999 #74889 üzenetére
tönkre ment az RF vevője.
Sajnos ha jól emlékszem, még ehhez is külön usb vevőegyég van ugye?
LW, LA sorozatnál gyakori hiba volt, hogy 1-2 év után behulláztak.
Ha mákod van, és beépített vevője van, akkor próbálj kölcsönkérni egy másikat. ha azzal működik, akkor távirányító csere...
Ezeket még adták 5 év garival is, ha van ilyened, és a vevőegység a hibás, akkor érdemes s szervízt megpróbálni.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
huncutka1029
addikt
válasz sajog159 #74888 üzenetére
ahol ez a szolgáltatás működik, Pl mindig tv extra esetén a királyi adóknál, ott amikor odakapcsolsz, a bal alsó sarokban meg fog jeleníteni egy piros kört, benne médiaklikk felirattal.
Ha a távkapcsoló piros gombját megnyomod,( nem a kikapcsolót) akkor felad egy interaktív felületet, ahol visszanézhetsz időjárást, híradót, közlekedési híreket, stbHa pl nézed az M1 et, és az M4 en elkezdődik a focimeccs, akkor megjeleníti alul infóban, amilyen színű háttéren jelenik meg, azzal a színű gombbal azonnal átkapcsol az M4 re.
Jó volt ez pl az albán Román, És a Svájc franciánál, ahol párhuzamosan adták, így folyamatosan láttad az eredményt, és kapcsolgathattál villámgyorsan az adók közötta női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
eddienhl999
tag
válasz huncutka1029 #74890 üzenetére
Köszi a gyors választ. Ehhez nincs külön vevőegység. Ha nem távirányító hiba azért megtudják javítani? Gondolom az nem jelent semmit hogy androidra letöltöttem az Lg tv remote programot és azzal működik?
-
huncutka1029
addikt
Ha zavaró a bevilágítás, akkor a következőkkel lehet csökkenteni, vagy jó esetben megszünteni:
1 háttérfényérték csökkentés max 38-44 értékre.
2 fényerő ez kb 45-65 között már nem bántóan sötét, nem vesznek el a részletek.
3 helyi sötétítés (local dimming) kapcsold ki,
4 dinamikus kontrasztot alacsony, vagy ki értékre állítsd
5 gamma szintet ne vedd 2,2 fölé
6 ahogy Pumma is írta, a HDMI feketeszintet ne állítsd magasra semmi képpen sem!!!!a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
törölt tag
Jó, akkor most tedd vissza alacsonyra, és úgy nézd meg. A tesztoldalak is ezt írják, mert közepestől rontja a kontrasztot, de nem nehéz letesztelni. Szerinted ők helpdesk-en a gép mögött biztos jobban tudják, főleg, aki pár napja van állásban, mint akik ilyen tévéket használnak itt?!
[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
válasz eddienhl999 #74892 üzenetére
semmit nem jelent, az wifin keresztül dolgozik,
Persze megjavítják, csak ha már nem garis,akkor fizetni kell.
a távirányítót külön nem javítják, abból venni kell újat.Itt lehet hozzávalót kapni free shippingel. 27 dodoért
Huhh, most láttam, hogy ezen a linken elfogyott már, de az oldalon találni még más eladónál, vagy a szervíz is tud beszerezni neked..
[ Szerkesztve ]
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
eddienhl999
tag
válasz huncutka1029 #74895 üzenetére
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz eddienhl999 #74889 üzenetére
Esetleg meg lehet próbálni új elemekkel is újra párosítani a tévével, mert ez Bluetooth-on keresztül működik, ellenben a bekapcs és hangerő az normál infrás. Az újakon így lehet.
sajog159 A műholdason nincs Hbbtv, viszont az antennás Mindigtv mellett a kábeltévéken is van, de ott valamiért nincs az M4-en, csak a többi közszolgálatin. Van műsorújság, Sport infók, pl. meccsek alatti statisztikák, eredmények, hírek, időjárás, rádiók, stb. Voltak régebb fociról videók is. A Mindigtv-vel ki tudod próbálni, ha behangolod valamilyen antennával, nálam egy 2 méteres koax vezetékkel is jó minőségben fogja az ingyenes adókat.
[ Szerkesztve ]
-
Soká
senior tag
"Milyen beállításokkal fotóztok ti ilyet (tök sötétben, hogy látszódjon is valami)?"
Hát, igen, mobillal ez lehet, hogy nem fog sikerülni. Próbáld negatív irányba módosítani az exponálás értékét. És támaszd le a kamerát, hogy ne tudjon bemozdulni. Ha van olyan fényképezőgéped, amin van manuális funkció, ott könnyebb dolgod van. A lényeg, hogy az automatikus beállításokhoz képest alul kell exponálnod, mert a gép arra van programozva, hogy középszürke tónusokat állítson elő, így a feketét is megpróbálja kivilágosítani neked, ahogyan a havas képeket is igyekszik ellensúlyozni, ezért lesznek az ilyen képek sötétebbek a kelleténél.
-
kano
nagyúr
válasz #94529552 #74894 üzenetére
Igen, nekem sem hangzott túl jól amit mondtak.
-
Harkovz
aktív tag
Az LB-re most érkezett frissítést érdemes felrakni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Háztartási gépek
- Subaru topik