-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
edeleny
őstag
válasz zorkozorro #4394 üzenetére
A GRU DTS-ben van.
Sajnos az Audioconverter nem tud vele kezdeni semmit.
Azt írja hibaként, hogy az mkv fájl nem megnyitható!Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
edeleny
őstag
Nem nagyon értelek titeket.
Nálam folyamatosan be van kapcsolva High-on a True Motion, és így tetszik.
Semmi elmosódás, semmi fejfájás.Mi a fene van a Prohardverrel? percenként be kell jelentkezni!!!!!!!!!
[ Szerkesztve ]
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
Sziasztok!
Mai napon vásároltam egy olcsó LG 32LV3400 tv-t (Samsung UE32D5000 volt kinézve, de elfogyott, és idén már nem is lesz kisvárosunkban, Karácsonyra meg lapostévét szeretett volna a család), ennek optimális beállításához kérnék segítséget, mivel nem igazán tetszik a látott kép. A boltban BlueRay demólemezről ment, arról csodálatos volt, más forrásról sajnos nem lehetett megnézni, itthon meg MindigTv előfizu van, egyelőre HDMI-vel rákötött set-top boxszal. Életem első LCD-tvje, így nézzétek el a tudatlanságomat. (Eddig 72 cm-es CRT-vel néztük.) Később, ha lesz fölös pénzem, akkor majd be szeretnék ruházni egy CONAX-modulba, mert akkor egy fölös távvezérlővel, valamint 30W fogyasztással kevesebb lenne...)
Viszonyításképpen a pc-mben is van hibrid tunerkártya, egy rákötött Dell IPS-paneles LED-es világítású monitorral, és az valahogy sokkal szebben jeleníti meg ugyanazokat a műsorokat (itt persze csak a szabadon foghatók láthatók).
A dinamikus kontrasztot, és a dinamikus színt helyből kikapcsoltam, valamint az ECO funkciókat, és mindkét fajta zajszűrést is. Így már nyugodtabb, nézhetőbb a kép, de valahogyan még mindig nem az igazi....
Ha van valakinek jól beállított profilja ehhez a készülékhez (fényerő, kontraszt, háttérviágítás, színhőmérséklet, stb.) akkor legyen szíves, ossza már meg velem. Nekem sacc/kb. 3 óra alatt sem sikerült jóra beállítani.
USB-n pendriveról és egy külső Samsung HDD-ről is szépen mennek a filmek, ez tetszik benne, valamint az automatikus hangerőkorlátozó is (nem üvöltenek a reklámok).
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
edeleny
őstag
Ez a gáz, a képpel semmi hiba, játssza a TV is.
Már átnyomtam egyszer .ts-be, majd vissza mkv-ba, de így sem hajlandó megcsinálni.A másik ilyen filmem a Green Hornet. A DTS-t át dudom lökni AC3-ba, a Level 5.1-et, 4.1-be, de csak külön!! Az az , az AC3-as filmet nem viszi át level 4.1-be, és fordítva is igaz, a 4.1-t, nem viszi AC3-ba.
Vagy semmi nincs, vagy csak kép van.Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
Cocos
tag
válasz edeleny #4409 üzenetére
1.TFM Audio Tool. (dts-AC3-ba)
2.TS Muxer (dts-t nem kijelölni+betenni az új AC3-at, átállítani 4.1-be)
3.Az így kapott ts. file már 99%-ban jó lesz.
Nekem ezidáig (kb.20 3D-s közül amit leszedtem 1 volt amit nem tudtam sehogy elindítani.Ha így csináltad, akkor 1%-ban vagy!
"A lehetetlen nem tény ,hanem vélemény"
-
vati182
aktív tag
Sziasztok, valaki, aki rendeélkezik, LG 42LW4500, vagy 5590 es verzióval, az legyen szíves nézze már meg, hogy, válaszidő, kimeneti lagg játék üzemmódban mennyi, tehát pl FPS játék játszható e rajta, mert az alap lagg idő 90ms, ugye csak játék üzemmódban ez lecsökken rendesen, de a kérdés mennyire?
Kérek valakit minnél hamarabb, adjon választ erre nekem, mert szorít az idő, -
Con Troll
senior tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok, egy LW5590-es a kiszemelt példány. Teljesen új vagyok az ilyen LED, 3D, LCD, stb... kütyük világában, 10 éve vásároltunk utoljára tv-t. Így egyáltalán nem is értek hozzájuk. Olvasgattam itt a fórumon, hogy bizonyos filmekkel problémája van a készüléknek, nem tudja lejátszani, valamint, hogy gyorsabb képeknél, pl. sportadásoknál "maszatolódik" a kép, húzza maga után a csíkot pl. a labda. Ez tényleg így van, vagy egyedi problémáról volt szó?
Azt sem tudom, hogy milyen kiegészítő cuccokat kell vennem, beszereznem ahhoz, hogy ha megérkezik a futár és összeszereltem a dolgokat, működjön minden; internet, 3D, tv adás felvétele, mindenféle film lejátszása kódolási hiba nélkül, stb..
Ebben kérném a segítségeteket.
1. Általánosan pár vélemény a tvről amit érdemes vásárlás előtt megtudni (főként az esetleges negatív tulajdonságokra vagyok kíváncsi)
2. Tv-n kívül szükséges eszközök "listája", a perfekt működéshez.Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
GEO001
aktív tag
válasz Con Troll #4413 üzenetére
A TV media playere USB HDD-ről csak a High @ Level 4.1 kódolású konténeres médiákat viszi max. , illetve figyelni kell a DTS hangsávot tartalmazó mkv -kre is, mivel nem tudja dekódolni.
Én nem vettem különösen észre maszatolós jelenséget, de a true motion beállításával amúgy vmennyire kezelhető.
Ha WLAN -t akarsz hálóba, akkor mindenképpen a saját wi-fi adapterét kell megvenned.
Szemfülest adnak hozzá eleget, de ha netezni akarzs vele komolyabban, akkor a magic remote -ot célszerő hozzá rendelni, vagy androidos telcsivel helyettesíteni.
Szükséged lehet 1db 1.4 hdmi kábelre, a többi lehet 1.3 -as.Amire figyelhetnél, a panel kerettől való elállása, mozgása, bekapcsolásnál pixel hiba, felhősödés.
Összességében jó választás, gyönyörő a képe, és megfelelő médiánál a 3D hatása is elképesztő."Az élet csak egy pillanat. De ez a pillanat elég, hogy örökkévaló dolgokat cselekedjünk..." - E. Bersot
-
Con Troll
senior tag
Köszönöm szépen
Valóban jó választásnak tűnik, ma több órán és üzeleten keresztül nézelődtem a megfelelő készülék után, ez az 5590-es teljesen megfogott. Ráadásul edigitalban most a szemüvegek és a csábító 5 év garancián felül magic remote-ot is adnak ajándékba 220k-ért.
Akkor gondolom a beépített mediaplayer helyett érdemes lenne valamilyen külső mp-rel próbálkozni, ami viszi a High @ Level 4.1-nél magasabb ill. DTS kódolású cuccokat. Ezek nagyjából milyen árban vannak újonnan?
3D filmek terén interneten mi a helyzet? Főként magyarul beszélő filmek kellenének, nem tudom milyen az elérhetőségük. (Le lehet-e tölteni a viszonylag új filmeket 3D-ben?)
A HDMI kábel mihez kell? Gondolom ha PC-t szeretnék csatlakoztatni, akkor ahhoz mindenképpen. Más eszközt még nem tudok hozzácsatolni, egyelőre nincs házimozink, egy pöpec Hifi-hez kötném, hogy a hang minősége is jó legyen.
(3,5-ös jack csatlakozóval megoldható?)
Látom van rajta 3,5-ös jack, szóval ez a kérdés tárgytalan.[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
Üdv
Valaki tudna abban segíteni hogy a 32lv3400-on milyen verziójú hdmi van ? A videokártyámon 1.4a van azt tudom, de a tv-n nem találom sehol, a leírásában sem. Ha 1.4-es kábelt veszek az gondolom visszafelé kompatibilis, tehát ha 1.3 van rajta akkor menni fog?Erre [link] gondoltam, viszont ha elég az 1.3-as is akkor az jóval olcsóbb. Ez a nexus milyen gyártó?
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
vati182
aktív tag
Sziasztok,
Annyit olvasgattam, ezt a forumot, de nem láttam, valaki kérdezte, de engem nem a 2,6 vagy 2,4 ms -os válasz idő érdekelne hanem az input lag, hogy valaki tudna nekem erről valamit mondani lg lw5590 vagy lw4500 vagy lw5500 közül valamelyikre esne a választás ez még nem tisztázott, de a fő kérdés az lenne hogy a tényleges input lagg játék modban akár, megfelelő egy fps játék mellé, vagy számra pontosan mennyi is lenne az hány ms?
gyors választ kérnék ha ilyenre van lehetőség, mert nekem is gyorsan kellene döntenem, előre is köszönet mindenkinek, aki ezzel külön terheli magát, hogy az input lagnak utána járjon ezen modellek valamelyikénél/mindegyikéénél. -
Petyás
tag
válasz Sanyabá #4395 üzenetére
Épp most olvastam itt PH-n egy HAMA LAN-WLAN átalakítóról. Ha kicsit olcsóbb lenne, nem volna rossz.
-
vati182
aktív tag
Bocs, annyi lemaradt, hogy a nagyon gyors an megtudni az holnapra kellene már mert, akkor kell dönteni, mi legyen... :S
Tudom elég hamar szeretném a választ, de nagyon remélem valaki meg fogja tudni mondani -
lama_lamm
aktív tag
Helló!
Ma jött meg a 32LW5590. Elég jó meg minden, kép gyönyörű, viszont nem játsza a 3D-s filmek hangját USBről, pedig AC3-ban van, 2 csatornás : LG 3D Demo 1080p Half-SBS AC3.mkv, ez a file neve. Valami megoldás van esetleg?
Köszi előre is.
-
espat
tag
Miért nem veszel a Hama egyharmad áráért egy olcsó routert, ami tud bridge módot is?
Ezt a routert kototd ossze egy pl. fél méteres LAN kábellel a TV-vel, és ez a router bridge módban pedig kapcsolódna a te netes wifi routeredre?
U.I.
Azért nem árt elolvasni a termék pontos specifikációját, oszintén én nem tettem meg...[ Szerkesztve ]
-
rbriddick77
csendes tag
válasz vati182 #4420 üzenetére
Szia!
32LW4500 kapcsán tudok nyilatkozni. Ezen a tv-n PC módban nincs érezhető input lag. Pontos értéket nem tudok mondani, de a crt monitoromhoz képest nem tapasztalok késést.
Az már más kérdés, hogy nagyobb panel esetén nem biztos, hogy ugyanez a helyzet. Biztosat szerintem senki nem fog tudni mondani. Ezért ha tutira akarsz menni, akkor vásárláskor vinned kellene egy laptopot, és rákötni a kiszemelt tv-re és megnézni.
-
edeleny
őstag
válasz Con Troll #4415 üzenetére
Nagyon jó választás az 5590-es.
Lehet hogy az én szemem olyan kasu mint a bot fülem, de én nem tapasztaltam semmilyen csíkozódást, elmosódást se sport, se filmek nézése közben. (igaz a 42"-on az analóg adás szemcséi jótékonyan eltakarnak sok mindent!)Én egy egy éves LG32LE5500-t cseréltem le. (ment a nappaliba)
A 3D hatás a filmektől függ, amikkel elég jól el van látva az internet, csak keresgélni kell megfelelő csatornákon. (3D-ben ajánlott "kötelező" darab a Sammy nagy kaladja, egyenlőre nekem ez a leg háromdésebb film)Én is tipródom, hogy vegyek e mellé külső Média Playert! Gyakorlatilag kis konvertálgatás után mindent visz.lemezről, hálózatról egyaránt.
Viszont a feliratkezelése nem az igazi, van egy két filmem ami nem Half SBS, és ki szeretném próbálni, ahogy a DTS-t is,és igazából nem szeretnék konvertálgatni.Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
GEO001
aktív tag
Hát vagy bevállalod, hogy a netről leszedett mkv -kat átkódolgatod (amúgy nem túl problémás), vagy BD player, ami rendelkezik USB porttal, vagy egy média player. A legolcsóbb most a piacon az Asus által kiadott HD O' play mini (kb.17k), gyakorlatilag mindent visz, csak a FH BD3D ISO, amit nem eszik meg, illetve nincs is 1.4 hdmi kimenete.
Természetesen már elég hamar hozzá lehet férni a 3D-s rip mkv magyar nyelvű verziójához, többnyire torrentekről.A hdmi 1.4 a 3D-s tartalmak (de itt a full hd-ra gondolok) nagy adatmennyisége miatt kell - nagyobb sávszélesség, tehát BD player, vagy PC felöl. Házimozihoz elég az 1.3 is.
Sok jó film nézegetést hozzá!"Az élet csak egy pillanat. De ez a pillanat elég, hogy örökkévaló dolgokat cselekedjünk..." - E. Bersot
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Nem akarom megint beállítani az összes csatornát ezért inkább megkérdezem:
Ha kábeles forrásról átváltok antennára, hogy a földi digitálisokat is lássam, el fognak veszni a kábeles csatornáim? Lehet a 2 forrás között váltogatni? Kézi kapcsolással váltogatnék a kábel és a tetőantenna között.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
PLaci58
addikt
válasz vati182 #4420 üzenetére
Nyugodtan vedd meg azt, amelyik jobban tetszik. Inpu lagban nem hiszem, hogy nagy eltérések vannak . Olyan 30-40ms az manapság minden TV-nél. Van PC mód, ami kikapcsolja a sok képjavító technikát és elég gyors lesz a TV. Azokat a 2ms-okat meg nem kell elhinni, ugyanúgy mint a több milliós kontrasztot sem
Laca0! nekem törölte a csatorna listát. Kábelre csak akkor érdemes váltani, ha a kábelen vannak digitális csatornák. Ez talán csak a digi-nél van, hogy szabadon vehetők a kábelen levő digitális csatornák. Kábel módban nem lehet beállítani a földi digitálist (Mindig TV).
Nem lehet váltogatni a 2 üzemmódot.[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
PLaci58
addikt
A 3,5-ös jack csak fülhallgató kimenet! Ha jobb hangminőséget akarsz (HiFi), akkor a Scart csatlakozóról kell leszedni a hangot. Ott viszont azt hiszem csak a tunerről jövő hang jelenik meg. Az igazi az optikai kimenet lenne.
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
Flashget
félisten
válasz PLaci58 #4430 üzenetére
Azokat a 2ms-okat meg nem kell elhinni, ugyanúgy mint a több milliós kontrasztot sem
na igen, de pr dumaként a gyártók ezt szajkózzák az emberek nem értenek hozzá csak azt tudják az ms minél kisebb annál jobb (pedig monitorok esetében egy 8ms IPS panel az 5ms TN panelt kenterbe veri mert nem az fps érték a mérvadó, hanem az amit pont nem adnak meg a gyártók) vagy ha trillió számot írnak kontraszthoz
Realme GT Master Edition
-
pigster
senior tag
válasz vati182 #4417 üzenetére
Szia!
Én fps-t nem próbáltam, de Virtua Tennis 2009 teljesen jól ment, akkor ütötte a labdát, amikor nyomtam, Kung-Fu Panda szintén akkor ugrott, ütött, stb, amikor a gombot nyomtam.
Toshiba Satellite laptopról mentek HDMI kábelen keresztül egy 47LW5590-en, minden lehetséges dolog "Játék mód"-ra állítva -
zorkozorro
csendes tag
válasz spidersoft #4399 üzenetére
Köszi majd megnézem aszt a konvertet.
-
PLaci58
addikt
válasz Flashget #4432 üzenetére
A PC-nél adott a 60Hz-es képfrissítés. Azt tudnia kell a TV-nek számottevő késleltetés nélkül.
Számoljunk kicsit a normál TV adásnál:
50i vagyis 50 félkép másodpercenlént = 20 ms/félkép => 40ms/kép
True motionhoz 2 kép kell (hogy tudjon köztes képet számolni, az egyik mondjuk már látható is) 40ms amíg megkapja a TV a 2. képet, kiszámolja a köztes képet és megjeleníti. Ez minimum 20 ms. Jó esetben 60 ms, de inkább 80ms az input lag, TV, True Motion módban.
Nemrég olvastam egy tesztet, hogy a leggyorsabb, legmodernebb LCD TV-nél is 30-40ms a kristályok tehetetlensége (ennyi idő múlva is látszik egy tárgy árnyéka a képen). Magyarul az LCD panelek "gyorsítása" egy nagy vakítás.
A kontraszról meg annyit, hogy az emberi szem sztatikus kontraszt érzékenysége (adott megvilágítás esetén) 1000 körül van. Ennél nagyobb már zavaró és fárasztja a szemet (a pupillának dolgoznia kell, a szemnek mozognia, hogy elkerülje a túl világos részeket). Normális ember nem néz a hegesztésbe, mert automatikusan pislog és elfordítja a szemét. Az más dolog, hogy mire a szem reagálni tud, addigra már el is van vakítva és jó sok idő kell mire visszaáll a normális látás.
A valóságban pár százas kontraszttal nézzük a TV-t. Persze lehet, hogy a propaganda "kicsit" többet mond, de az sajna nem igaz.
Az LCD paneleknek 800-1000 körüli a kontrasztja jelenleg.
Gondoljunk bele, hogy ha van a képen egy nagyon világos rész, akkor a sötét részek részletessége háttérbe szorul, vagyis mindent feketének látunk a világos rész környezetében.
A 8 bites színmélység (pl.DVD 3x8bit) maximum 256 szürkeárnyalatot tesz lehetővé, a manapság a TV-ben használatos 10 bit (3x10)-es képfeldolgozás pedig 1024 szürkeárnyalatot. Ez azt jelenti, hogy a fekete és a fehér között ennyi fényerő lépcső lehet. Már most többet tudnak a TV-k mint a jelforrások és az ember szeme. Rá lehet erre játszani a háttérfény változtatással, de egy képen belül csak akkor, ha részekre van szedve a háttérvilágítás (mikro dimming).
Valódi jó kontrasztja, fényereje az OLED kijelzőnek és a plazmának van, de ezeket sem szabad az emberi szem feldolgozó képességénél jobban vezérelni."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
kirkri
addikt
Ha valaki kap a frissen vásárolt LG TV-jéhez Skype kamerát és nincs rá szüksége, kérem küldjön egy privát üzenetet nekem. Ha kedvező áron adja, akkor szívesen megvásárolnám.
[ Módosította: stevve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
RockCNC
senior tag
Bocs,hogy ide irok de valakinek van tapasztalata blu-ray lemezek irásában?
Mkv fájlokat szeretnénk egyenlőre, a lemezeket most rendeltem meg.
ImgBurnel kiválasztom a fájlok/mappák lemezre irása, és a beállításoknál maradhat az alap,vagy valamit még büvészkedni kel?
Köszönöm -
-
GEO001
aktív tag
válasz RockCNC #4439 üzenetére
Elég a default beállítás természetesen, de ha nagyobb file méretet rögzítesz lemezre, akkor UDF -re kell állítani ( ő is feldobja majd), de a kalkulátorral megtudod nézni a szükséges lemezterület elegendő -e, illetve az írási sebességet is kiválaszthatod hozzá, valamint a lemez fejléc elnevezését is megteheted.
"Az élet csak egy pillanat. De ez a pillanat elég, hogy örökkévaló dolgokat cselekedjünk..." - E. Bersot
-
espat
tag
válasz RockCNC #4439 üzenetére
Ha korrekt blu-ray szabványban akarod felégetni (mert esetleg akad olyan BD player is, ami fájl szinten nem tud lemezrol mkv-t lejátszani, illetve azt akarod, hogy magától elinduljon a film a lemez behelyezése után), akkor használd a TSMuxer programocskát, ami secc perc alatt (a merevlemezed írási és olvasási sebességének fuggvényében) átalakítja az mkv fájlt m2ts konténerbe és kialakítja az egész blu-ray lemez szabvány szerinti fájlstruktúráját (BDMV konyvtár alá). Ezt a BDMV konyvtárat az imgburn segítségével simán felégeted, a program kielemezi, hogy videolemezrol van szó, és mindent elintéz helyetted a további beállításokkal kapcsolatban.
Természetesen a mkv konténerben található videofájlnak a blu.ray szabvánnyal osszhangban kell lennie, ami a képfelbontást, kódolás fajtáját, adatfolyam maximális nagyságát, stb. illeti....
[ Szerkesztve ]
-
woodyka
csendes tag
Üdv!
Segítséget kérnék. A 42LW5590-es tv-hez kinéztem egy Blu-Ray házimozit. LG HX806PE a típusszáma. Van-e valaki, akinek van ilyen játékosa, ha igen mik a tapasztalatai? Kíváncsi lennék arra, hogy rádiót lehet-e hallgatni úgy, hogy a TV-t nem kell bekapcsolni, tehát a display-on megjelenik-e a szükséges info a rádió csatornaváltáshoz?
Előre is köszi az infókat
Amit nem látunk, az nem biztos, hogy nem létezik...
-
BPe
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy eldönthessem a készülékem hibás e, vagy a műsorszolgáltatóm.
A TV egy LG42LW5500-as és időnként keveri a digitális csatornákat vagy éppen eltűnik néhány, de volt hogy két csatorna volt ugyanahhoz a számhoz rendelve. Mindez hetente legalább egyszer, teljesen eltérő időben (volt már reggel 6 előtt is) fordul elő.
A TV-ben CA modul van, de nem csak a kódolt műsorok tűnnek el.
Csak a teljes újrahangolás segít.
Ha kikapcsolom az automatikus csatornafrissítést a csatorna megmarad, de más műsor fut alatta, de az EPG az eredeti vagy azt írja nincs jel.
A szolgáltató azt mondja az első 30 csatorna (105 van) nem kódolt és nem is szokták variálni.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest