-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PLaci58
addikt
válasz LGabor001 #4338 üzenetére
Érdekes probléma.
Ha jól értem azt mondod, hogy fel van cserélve a bal és a jobb kép.
1, mindegyik szemüveggel ilyen?
2, más filmekkel is ilyen vagy csak ezzel az 1-el?
3, ha a TV fordítod meg és nem a szemüveget, akkor jó? (ez csak vicc lett volna )Jól elgondolkodtattál. Lehet a film hibás, lehet a szemüvegben felcserélve a "lencse" és lehet a panel is hibás.
Javaslom egy LG 3D demó film letöltését, hogy azzal milyen.Tényleg mi van akkor, ha fordítva kerül a kép a szemeinkbe (bal <--> jobb)?
[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
-
LGabor001
tag
válasz PLaci58 #4351 üzenetére
Na kérdésekre válasz:
Avatar 3D Bue ray verzió... letöltöttem...
Sajna a többi 2 film amit leszedtem még else indul, még nem néztem a file típust.
Hiába néztem a filmet egyszerűen homályos volt csak 1-2 helyen láttam tisztának.
Na szóval tudom hogyan működik a szemüveg... és gondoltam mi van ha valami fel van cserélve így megfordítottam a szemüveget vagyis az orrész felfele van végülis így is a füledre ül csak nem annyira
A lényeg, hogy bejött, minden szemüveg ilyen.
Megpróbálom a demót amit írtál és újra válaszolok.Egy korábbi témám:
Medion 2TB külső winyót nem ismeri fel az LG 3D tv.
Sikerült megoldani, valahol itt írták, hogy kell szétszedni, sikerült is beraktam egy másik rack-be és tökéletesen elindult felismerte a tv.[ Szerkesztve ]
-
GEO001
aktív tag
-
Petyás
tag
Köszi!
Az LG oldalát olvastam, de nekem az messze nem elég részletes.
Miért nincs leírva, hogy Magyarországon az alábbi X számú tartalom érhető el, ezek pedig név szerint: <és jön a felsorolás>?
Más:
Az alkalmazásokat tényleg csak akkor lehet telepíteni, ha birtokomban van egy magic remote? És ha telepítés után tönkremegy?
Okos telefon nem elég neki? -
Kroni1
veterán
-
pampallini
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet megtalálni a digitális adásokat a kábeltévén (digi). Pár ismerősömnél talál 80-90 csatornát(nekik nem lg van). Tegnap este beüzemeltem, beállításoknál magyarország, bemenetnél kábel és teljes keresés. Csak az analóg adások jöttek be. A hozzá adott lemezt még nem sikerült végignézni, sajnos most sem vagyok otthon. Ha valaki tud ezek alapján segíteni, megköszönném.
-
Flashget
félisten
válasz pampallini #4361 üzenetére
Nekem is samu van azon magyarországra állítva hozza be a sok csatornát.
állísd más országra norvégia vagy svédország..Realme GT Master Edition
-
zsomike
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. LG 45LW5590 3D Tv-n szeretnék külső merevlemezről lejátszani 3D filmeket. Van jó pár film mkv formátumban, de csupán 1-2-t játszik le, a többit nem. Van amelyiknél kiírja, hogy érvénytelen, van amelyik elindul, de kb. 2 perc után csak úgy kikapcsol a tv. Ez miért van? Hogyan tudom megnézni, hogy mi a különbség az mkv és mkv fájl között? Van valami konvertáló program, amivel mindegyik lejátszható lesz?
Vagy csak blue ray lejátszóval fog mindent vinni?Várom gyors válaszotokat, melyet előre is köszönök szépén Nektek!
-
Attas
aktív tag
válasz zsomike #4364 üzenetére
Azért nem tud lejátszani bizonyos mkv-ket, mert azok képének formátum profilja HIGH@4.2 feletti, pl. Main@5.0 vagy magasabb....
Az mkv ellenőrzésére remekül használható az ingyenes mediainfo.
MKV konvertáláshoz vannak jó progik, pl: Mkvmerge, TSmuxer, Ripbot, stb.
Arra is előre figyelmeztetlek hogy DTS hangot a tévé nem játsza le. sőt ki sem tolja az erősítőre!
De a legjobb ha visszaolvasol ezen a fórumon. Mindenre kapsz választ.
A TV magától kikapcsol problémára nem tudok értelmes magyarázatot adni. Úgy érted a TV kikapcsol teljesen? Vagy csak a film amit épp lejátszol.
Amúgy érdemes egy médialejátszót beszerezni. Igény szerint, lehet akár blue ray lejátszó is, ha sok lemezt akarsz lejátszani, vagy csak egy jobb médialejátszó. Személy szerint Én HTPC mellett döntöttem.[ Szerkesztve ]
"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
Kroni1
veterán
Hozzáteszem a level 5.1 a FullHD-nál nagyobb mkv-koz lett kitalálva, tehát aki ugy kódol be egy 1080p-s filmet az nem igazán tudja mit csinál..
-
spidersoft
senior tag
Üdv!
Most másodszor sikerült az LV4500-nak úgy bekapcsolnia, hogy nem volt hang. Úgy egy hónapja volt először. Hangerő és mute gombokkal nem foglalkozott abszolúte... kikapcs-bekapcs és helyrejött, de akkor is bosszantó...
Az miért van, hogy mikor csatornát váltok elhallgat kicsit a tévé? Ezt nem lehet valahol kikapcsolni?...
- váltok csatornát, addig elhallgat, hogy ne puhanjon be a tuner, ez oké. Rájön, hogy sztereo a hang, elkezd szólni, megy úgy fél másodpercet...
- kipróbálja, hogy milyen lenne, ha mono lenne (OSD kiírja), ez a váltás egy fél másodpercnyi hangszünethez vezet
- visszakapcsol sztereoba, és onnantól rendben van... ez főleg akkor idegesítő, amikor tekerek előre vagy 10 csatornát, hogy hátha valahol van valami érdekes, és darabos, szaggató hang jön a tévéből... -
edeleny
őstag
Ezt a kikapcsolást nálam is csinálja, ha nem játszható le a média.( igaz csak nagyon ritkán! bizonyos tartalmaknál)
Ilyenkor olyan, mint ha újra indulna.Az LE5500 is csinált ilyeneket. Sőt, volt hogy újra indulás után betöltötte a fájlt, és ismét kilőtte magát.
Ilyenkor kellett kihúzni a hálózatból.Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
spidersoft
senior tag
válasz edeleny #4369 üzenetére
Tévénézésnél jelentkeznek ezek... a saját tunerjével... most gondoltam egy életem-egy halálom, feldobom a .33-as firmware-t, ami az lg magyar oldalán lakik (26-os volt rajta), de nem szerelte meg a pillanatnyi némítást. Hang nélkül indulni meg még csak kétszer sikerült neki, úgyhogy azt nem tudom tesztelni, hogy megjavította-e
-
spidersoft
senior tag
válasz spidersoft #4370 üzenetére
Asszem nem hozzám szóltál bocsánat, figyelmetlen voltam... :/
-
Laca0
addikt
Halihó!
Tudnátok segíteni a 42LW5590 helyes színbeállításában? Valahogy nem az igazi.
Szép-szép, csak fárasztó a szemnek. Főleg olvasni rossz rajta, amikor a weben böngészek, de film alatt is érezhető. Sima 2D. Érdekes, hogy 3D alatt nem annyira veszem ezt észre. Ott ha túl vagyok az első 2-3 percen, már nem zavar a szemüveg sem.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
a1connect
csendes tag
válasz zsomike #4364 üzenetére
Szia!
A DTS és a Level 4.1 feletti videók végett vettem használtan, ajándék HDMI kábellel, 20 hó garival egy WD TV Live-ot potom pénzért LG LW 5590-hez. (érdemes a netes hirdetéseket figyelni)
Első tapasztalatok röviden, B-Rad firmware-el:
Pro :-)
- DTS, DTS MA hangsávok lejátszása megoldódott
- Level 5.1 filmeket nem kell újra merge-ölni
- YouTube HD (akár 1920x1080-as felbontással)
- MovieSheet-ek (grafikus infó a filmekről, 1-perc alatt készíthető speciális programmal)
- Kis fogyasztású Linux szerver (9w), FTP, Telnet, SSH, torrent, stb. lehetőségekkelKontra :-(
- minusz 17eFt
- plusz egy kütyü
- plusz egy távvezérlő (habár a Live tanítható az erősítő távjára is)Ha van kérdés a "párossal" kapcsolatban, akkor szívesen segítek!
-
-
BB83
csendes tag
Szia!
Bátran ajánlom az alábbi kalibrált színbeállítást:
Választhatsz is, hogy a 2- vagy a 10 pontos IRE beállítást használod. Nem tudom, mi a különbség, de én a 10-essel szöszmötöltem, és a végeredménnyel tökéletesen elégedett vagyok. Csak ne felejtsd el az összes bemenetre belőni.
3D filmeknél nálam maradt a gyári Mozi profil, néhány kis változtatással (sajnos nem vagyok otthon, így a pontos menüneveket nem tudom fejből):
Ahol az R és a G tartomány között tudod tologatni a csúszkát, ott: -1R
És a Zöld színhőmérsékletet is lejjebb vettem (nem a kontrasztot): -5
Mégpedig azért, hogy kompenzáljam a szemüveg egyébként is zöldes polarizációját.[ Szerkesztve ]
-
edeleny
őstag
Amikor 3D-be akarok váltani, akkor több lehetőséget ajánl fel.
Először 2D-3D konvertálás, majd amikor jobb-bal képből rakja össze, fent-lent kép, és van még két lehetőség ami még soha nem volt aktív. Mik ezek?Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
zorkozorro
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Vásároltam én is LG42LW5590 -est és 1 problémám van vele,hogy MKV-formátumban nincs hang.,illetve nem támogatott... Mit lehet tenni? Miért van ez?
Köszönöm...Amugy nagyon tetszik a tv SUPER!
-
GEO001
aktív tag
válasz edeleny #4378 üzenetére
A field-sequential , FH BD3D filmeknél nem is kell velük (átállítással) foglalkozni, mivel ha ilyen formátumu médiát érzékel a TV, alapból át áll erre megjelenítési formára. Ezeket BD3D lemezről tudod megnézni.
"Az élet csak egy pillanat. De ez a pillanat elég, hogy örökkévaló dolgokat cselekedjünk..." - E. Bersot
-
GEO001
aktív tag
válasz zorkozorro #4380 üzenetére
Mediainfo-val csekkold le, valszeg DTS hangsávot tartalmaz, azt meg a TV -d nem kezeli/kódolja át. Esetleg próbálj meg hangcsatornát váltani a film lejátszás alatt.
"Az élet csak egy pillanat. De ez a pillanat elég, hogy örökkévaló dolgokat cselekedjünk..." - E. Bersot
-
Laca0
addikt
Megtaláltam. A haladó beállításoknál volt.
Viszont ezt a részt már tényleg nem találtam, hogy hol kell beállítani:
100 [13, 0, 6]
90 [8, -1, 4]
80 [7, 3, 6]
70 [3, 1, 3]
60 [6, 6, 6]
50 [4, 4, 4]
40 [2, 2, 2]
30 [2, 2, 3]
20 [1, 1, 2]
10 [-2, -2, -1]Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
BB83
csendes tag
(szerk: Ja igen, azt az előző hozzászólásban elfelejtettem megemlíteni, hogy vagy a Haladó1 vagy a Haladó2 profilban tudod ezeket beállítani.)
Sajnos megint melóban vagyok, így próbálom fejből felidézni, de ha valaki tévéközelben van, kérem, segítsen.
Elméletileg ugye van egy olyan opció, hogy 2 vagy 10 pontos IRE-t akarsz beállítani, és ha a 10-re állítod, akkor válnak választhatóvá az alábbi beállítások.
Ha minden igaz, kell ott lennie két opciónak. Az egyik 100, a másik 130-as értéken van. Utóbbit nem kell bántani. Először a 100-at is hagyd úgy, és állítsd be hozzá a lejjebb lévő értékeket: 13, 0, 6. Ha ez megvolt, visszamész a 100-ra, átállítod 90-re, majd ahhoz is beállítod a kellő értékeket (8, -1, 4), utána vissza a 90-re, átállítod 80-ra, és így tovább. Remélem, nem vittelek be nagyon az erdőbe.[ Szerkesztve ]
-
Privilage
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék tévét venni.
Kettő közül nem tudom melyik lenne a jobb:
LG 42LW4500 vagy Philips 42PFL7606H
Tudom,az LG nem smart tv,de ez nem is annyira fontos.
Árban egyforma.
Az LG-t láttam ma reggel a Tescoban,nagyon szép 3D képe volt.
A másikat csak képről láttam,de mindkettőről jó vélemények vannak.
Az LG-hez ugye 7 szeműveget adnak,a másikhoz csak kettőt.Vélemények??
-
Cocos
tag
Ti mikor használjátok bekapcsolva a true motiont? Ill, mikor kellene?
"A lehetetlen nem tény ,hanem vélemény"
-
Petyás
tag
Milyen típusú wifi modolt tudnak kezelni az LG tévék?
Hol lehet ilyet beszerezni és mennyiért?
(Gondolom kábellel olcsóbb összekötni) -
adodaniel
őstag
Sziasztok! Került a családba egy 42LW5590-es modell. Kérdésem lenne, hogy milyen 3D filmeket érdemes "beszerezni"? Ahol 2 kép van egymás mellett és abból csinál a készülék 3D-s képet, vagy van ennél jobb minőségű is (ez esetben forrást is kérnék )?
Köszi!
-
Laca0
addikt
válasz adodaniel #4390 üzenetére
Gratula!
SBS filmeket keress (side by side). Ez az, ahol 2 kép van egymás mellett.
Én találtam olyan 3D filmet, ami eleve összemosottan jelent meg, nem kellett állítani hozzá semmit. Annak nem tudom, hogy mi a neve, de azok is jók.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Laca0
addikt
Na pont ezt akartam én is kérdezni!
BB83 jóvoltából szépen beállítottam a színeket, de minden képjavító eljárást, opciót ki kellett kapcsolni. Tényleg jó a kép. De akkor minek annyi kütyü, extra bele? Nem hiszem, hogy csak marketing miatt. De akkor miért olyan jó nélkülük a kép?Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
zorkozorro
csendes tag
-
Bernyó84
aktív tag
Ha jól értem, akkor egy sima TP-Link adapter nem lesz jó:
TP-Link USB adapterGigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
Laca0
addikt
válasz zorkozorro #4394 üzenetére
Ha kép van, akkor nem a képpel van gond, hanem a hanggal. A kép H264 formátumba van kódolva, a hang valószínűleg DTS-ben van. Egyedül a DTS-es hanggal nem tud mit kezdeni a TV.
Nem sok idő átkódolni. Egy audioconverter nevű program kell hozzá.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
spidersoft
senior tag
Ezek a tévék nem olyanok, mint a mediaboxok, hogy beledugok egy találomra választott realtek chipes dongle-t és megy vele?... tiszta nevetséges
Kábelen gyorsabb a kommunikáció, szal ha nem muszáj nem wifizek Az LV4500 nemigen tud ilyesmit, de a mediaboxot (Egreat R6A) is kábellel kötöttem rá a routerre...egy drót már nem oszt, nem szoroz, elfér a szekrény mögött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest