- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
Na elkészült a jelenlegi projectem.
A Horizon Zero Dawn játékból az egyik gép. A folyamat valami olyasmi lehetett, hogy volt a kardfogú tigris csontváz, abból rekonstruálták az állatot a régészek, abból csináltak egy robotot virtuálisan a játékfejlesztők, majd abból lett egy lego MOC, amit Marius Hermann készített. Megépíteni jó volt, de összerakni a részeket elég keserves volt, mert minden rossz mozdulatra leesett valami és beállítani a lábakat, mozgó elemeket sem volt könnyű, van ami összevissza áll. De kész van! Végre! Pár kép: [link]"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
-
emiki6
veterán
Hiánytalan használt készleteket van bolt amelyik átvesz nem nevetséges áron? Inkább egyben eladnám amit lehet, valamivel olcsóbban, mint egyesével, FB-on hirdetve. (Főleg, hogy ezek relatív kis készletek, nem éri meg egyszerre egyet eladni belőlük.)
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz Djuree #41480 üzenetére
Annó, mikor kedvetkaptál pont láttam és lenyűgözött, nemrég eszembejutott, rákerestem hogy áll és láttam, hogy fél éves az utolsó update, gondoltam rákérdezek.
Mi van, felnőttél?
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz Janaboy #27456 üzenetére
Én direkt jelentkeztem a hsz-ed miatt, 1-2 óra alatt be is jutottam.
Ennek megfelelsz?
NEM NYILVÁNOS ADATLAPPAL VAGY FRISS PROFILLAL NEM ÁLL MÓDUNKBAN FELVENNI A CSOPORTBA!"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz Djuree #27390 üzenetére
Érdekelne egy olyan alternatíva, ahol az 1x1x1-es kocka tényleg kocka, csak a tetején kilóg egy bütyök. Modellezésre jobb ötletnek tűnik.
-
emiki6
veterán
válasz Djuree #27299 üzenetére
Egy ideális világban lenne egy hely, ahova mindenki elvihet maradékot és elhozhat olyat, ami neki kell. Le lehetne adni megunt készleteket, cserébe elvinni mást. Nem lennének árak és mindenki csak azt vinné el, ami tényleg kell neki. Ha lenne ilyen én is beadnék egy csomó gyerekkori maradékot a közösbe (elemeket válogatva, összerakott hiánytalan készleteket, dobozokat, útmutatókat, stb), de nem olyan világban élünk sajnos, hogy ez tudna működni. Az meg a másik, hogy nem mernék rábízni senkire semmit, nem nincs biztosíték, hogy megbecsülné és vigyázna rá. Így hát kénytelenek vagyunk eladni, ami olyan.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Djuree #27297 üzenetére
Jól jött az ötlet, mert így fel tudtam ismerni mely elemek ritkák és melyek drágák itthon, azokat áttettem egy másik listára, 4 külföldi üzletből tudom csak összemazsolázni őket és ez így kb meg is határozta azokat a boltokat, ahonnan vásárolni fogok. Még átgondolom, hogy hajlandó vagyok e elengedni valamelyik nagyon ritka elemet, de lehet nem leszek vele sokkal előrébb.
Most a következő lépés, hogy kitakarítsam a listából azt, ami van itthon már.
Lehet a többi elememből, amikkel nem tudok mit kezdeni nyitnom kellene egy store-t... Bár attól tartok nem éri meg a ráfordított időt az, hogy a meglévő elemeimet bevigyem a rendszerbe."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz Djuree #27295 üzenetére
Nekem is legalább 300 fajta elem kell (327 féle van a listában, de ebből le fog jönni, ami itthon van nekem). Mondjuk attól tartok, hogy külföldről is rendelnem kell, mert van benne pár ritka elem (hero factory shoulder armourok (white és tan), vörös rúzsok pl, amik vagy nincsenek itthoni store-ban vagy nincs elég).
Olcsóbbak szoktak lenni az elemek németben/ UK-ban, mint itthon?Manuálisra milyen jó módszerek vannak?
-
emiki6
veterán
Brickficiency-nek van még értelme? Van a bricklink sajátjánál jobb "kinél vedd kalkulátor"?
-
emiki6
veterán
válasz emiki6 #27288 üzenetére
Egész jól működik.
xlsx mentés csv-be -> az említett oldalra feltöltés, az kiköp egy xml-t -> xml tartalmának bemásolása bricklinkre, majd ellenőrzés -> kiköp pár hibát, amiket javítani kell excelben -> repeat
Ezt addig kell ismételgetni, míg nem eszi meg a bricklink és utána át kell futni, megnyitni az "undetermined" tételeket, a különböző fajtáikat összehasonlítani (hogy melyik a legolcsóbb), az elemszámot javítani, ha mind megvan, akkor a fentebbi lépést meg kell ismételni. Ekkor még talált nekem hibát, mert nem volt tökéletes a BOM, 1-2 tétel nem csak megosztva volt, de más számon is futottak.
Szóval ez sem egy rossz módszer, viszonylag megbízható. De lehet majd kipróbálom a másikat is.1-2 tételt majd kihúzgálok róla attól függően mim van itthon, elvileg 20k-ból meg kéne ússzam postával, ami nem olyan rossz.
-
emiki6
veterán
válasz kbalage2 #27287 üzenetére
Bár egyelőre még nem kenem a témát annyira, hogy értsem mit írtál...
Én azt találtam, hogy le kell menteni csv-be, aztán ezzel megetetni, majd a kapott kódot betenni bricklinkbe. Persze problémákba ütköztem, mert volt 2 elem, ami splitelve volt és egy csomó, aminek az elemkódja nem passzolt a bricklinkével, mivel a bricklink pl betűt tett a számkód után megkülönböztetés céljából.
Na, majd még jobban beleásom magam, aztán valahogy rendbeteszem ezt a dolgot. És végül írok majd erről egy hsz-t, hogy ha kelleni fog megint az eljárás, mire elfelejtem, akkor meglegyen valahol egy guide..."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz emiki6 #27283 üzenetére
Gondolom az LDD managerrel lehetne talán mókolni valamit, de ahhoz 32-es access kell, ami nem telepíthető fel, ha van bármilyen 64-es office már a gépen, szóval attól tartok az nem járható út nekem.
Itt a 2 fájl, hátha valaki van olyan kedves, hogy ki tud szedni nekem belőle valami bricklink kompatibilis listát: [link]
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Sziasztok!
Vettem egy custom útmutatót és elemlistát. Az elemlista sajnálatos módon xlsx formátumban van és nem tudom hogy importálhatnám bricklinkbe. Pont úgy, mint ő.
Van erre valami trükk?üdv!
-
emiki6
veterán
Nemtom ez mennyire politika, de Lego street art Fb link
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Ereshkigal #15488 üzenetére
Akkor beteszem ide is...
-
emiki6
veterán
válasz b12gege #15355 üzenetére
Poe x-szárnyúján gondolkoztam, rákerestem és ez nagyságrendekkel jobb ár (+ajándék): https://jateksziget.hu/lego-star-wars-75102-poe-x-szarnyu-vadaszgepe
-
emiki6
veterán
válasz bobafett #15304 üzenetére
Van egy egyszerű szabály. Egyszerre max egy darabot lehet leejteni (többet még véletlenül se) és azt rögtön fel is kell szedni, így nem lehet baj.
-
emiki6
veterán
válasz Novics #15281 üzenetére
Művészi, művészi... megláttam és beleszerettem. Arra még hajlandó is lennék komoly összeget szánni és ez nagy szó!
Úgyis dísznek kellene, nem játéknak.[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
-
emiki6
veterán
válasz balint82 #15257 üzenetére
tévedsz, nekem ezek lennének valóak:
Medieval Old Timbered House
Ancient Chinese Temple"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
-
emiki6
veterán
válasz Djuree #15175 üzenetére
Mondjuk nem írta oda, hogy mi a link.
Nem néztem meg tüzetesebben, mert hallottam, hogy az egyik set spoileres a szereplők tekintetében.
[ Szerkesztve ]
-
-
emiki6
veterán
Nemhiszem, mert azt se tudjuk melyik topikban vétett, nem csak azt, hogy mit...
+valószínű törölték már az érintett hsz-t..."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz Fr0z3n #14812 üzenetére
Ilyenkor frusztrál, hogy nincs miért moderáltunk topik, legtöbbször csak azt látom, hogy beszürkülnek felhasználók és senki sem tudja miért.
-
emiki6
veterán
Nálunk is, bár épp ezért több szobában csináltunk galériát. Egy legománnak ideális lehet, mert a galária padlója falap, így lehet bele csavarokat hajtani és lógatni dolgokat. Nem mintha kihasználnám.
Djuree: Én Budapesten egy 100 éves társasházban.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Throme #14694 üzenetére
Most még diákként nincs akkora jövedelmem, hogy 100-at kiperkáljak egy lego készletre.
Legfeljebb később sem veszem meg..[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz balint82 #14680 üzenetére
Pár év múlva majd kell nekem is egy ilyen!
Szerk: Hogy lehet az, hogy használtan 55-ért meg 56-ért is árulták?[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
-
emiki6
veterán
Nézegettem az ötleteket és ez tök jó szerintem, sugárzik belőle egy hangulat, közben meg elég népszerűtlen
Medieval old Timbered house"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
Kész:
Kékesítve (+ ekkor már megjött a síléc a hátára):
Konklúzió: kicsi a 8x8-as tányér, legalább 9x9 kell, lehet veszek egy 10x10-es szürkét és kipróbálom azzal milyen."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
"Guns are illegal in Australia, so I make them from Lego for short films!" 9gag
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
-
emiki6
veterán
Ha valakit "érdekel" mivel megjött pár csomagom ki tudtam egészíteni pár régi készletet, amire nem tartok igényt:
6446: Crane Truck
6517: Water Jet
6650: Fire and Rescue Van
7131: Anakin's Podracer"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz Grillo #14443 üzenetére
Telefonról láttam egy képet, nem nagyitottam rá, csak gondoltam az lenne a logikus, de ezek szerint nem.
Ti nem gondolkoztatok sose azon, hogy az 1*1*1-es brick miért nem szabályos kocka? Engem gyerekként mintha egy ideig zavart volna, de aztán beletörődtem
-
emiki6
veterán
Emlékszem, mikor kijött az első minecraft lego, poén volt, mint ötlet. Ahogy látom azóta szépen beindult a gépezet, gondolom nyereséges volt, persze nincs ezzel baj. Jól gondolom amúgy, hogy annak más a szabványa, mármint hogy szabályos kocka az alapegység?
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
-
emiki6
veterán
-
emiki6
veterán
Lol. Én most kaparom össze a korábban linkelt Tallneckhez a partokat. Az első adagot holnap berendelem. 1500 + posta.
Az addig oké, hogy így is bizonyos esetekben megéri készletet venni, de ha beleszámoljuk a bricklink bújásával töltött "munka"órákat, akkor egyből átbillen a mérleg nyelve...
Még egy szabadnapom rá kell áldozzam erre, pedig csak 238 darabos...[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Van valakinek eladó fehér síléce? (99774)
-
emiki6
veterán
Nem könnyű a legok rendszerezése...
Szürkéből 3 árnyalat van + 2 féle sötét, fehérből szintén 3 és emellett több színből is van régebbim meg újabbam...
Példának hozom a szürkét. Van a nagyon régi, legalább 30 éves, sárgás. Van a kevésbé régi, ugyanez az árnyalat csak nincs sárgulva és van ami az árnyalatváltoztatás utáni, kékes szürke. Sötétszürkéből meg van a kékesebb meg van a barnásabb. Kékből is van a régi, sárgás kék, a régi, nem sárgás, az új, továbbá a világoskék meg a sötétkék. A sárga se bírta jól az időt, ellenben a fekete az csak karcolódott, de az lapoknál pl egyétalán nem észrevehetű, ha be van építve. A pirosak is egész jól bírták.Még egy frusztráló dolog, amikor egy COBI készlet 1-2 darabja ott figyel a rendelkezésre álló elemek között...
Kell valakinek retro fémtengelyes kerék vagy szintén retro úrhajóból pár darab?
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz PR0JECTNR56 #14146 üzenetére
Ha már így belekezdtem az unoriginal építkezésbe lehet megpróbálom ezt is, hátha van hizzá ami kell, nagyon jól néz ki.
-
emiki6
veterán
válasz emiki6 #14126 üzenetére
Nem hagy nyugodni, nagyon hajlok arrafelé, hogy megépítsem azokból ami van. Furán fog kinézni, de úgy jobban fogom látni, hogy mi az, amire ténylegesen szűkségem van és mit tudok helyettesíteni + akarok találni tiszta megoldást arra, ami illegál, de ezt majd "holnap" (ma).
-
emiki6
veterán
Van rá jobb ötleted, ami nem sokat változtat?
Amúgy köszi a segítséget mindenkinek.
Közben elolvastam az eredeti cikket és van lista is az alkatrészekről...Elkezdtem átnézni a legóimat és az alkatrészek harmada biztos meglesz. Lenne több is, de kicsit színes lenne szegény robot...
-
emiki6
veterán
Jó, egészpontosan erre gondolok: Horizon Zero Dawn Tallneck útmutató
(ha valakit érdekelnek a robotok nézzen rá )Én úgy vagyok vele, hogy a nagyon spéci darabok ha nem lényegesek, részemről elhagyhatóak vagy helyettesíthetőek. Pl a névcimke nem érdekel, a nagyon fura színű meg cserélhető másra, ha olyan
Milyen jó darabos oldalak vannak?
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Djuree #14109 üzenetére
Akkor nem annyival drágább darabonként összerakni? Vegyünk példának azt, hogy az Ideas Birds-öt hányszorosa lett volna darabokban venni, mint egyben, mikor új volt? Ez csak egy elméleti kérdés, nem várok pontos választ, csak tippet.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Máshogy kérdezem. Ha egy készletet darabonként vásárolna meg az ember, akkor kb hányszorosa lenne az eredeti készlet árának?
-
emiki6
veterán
Sziasztok, rég jártam itt.
Az lenne a kérdésem, hogy ha valaki tervez egy lego-t, az útmutatót feltölti a netre és nekem az megtetszik, akkor van e értelme beszerezni olyan elemeket, amik nekem biztos nincsenek vagy inkább hagyjam, mert nem éri meg?
-
emiki6
veterán
Kicsit félretettem a topikot, született is vagy 1600 hsz...
Csak azért jöttem, hogy kitegyem ezt a képet, nem tudom volt e már.Kijött már a madárkészlet, megvette valaki?
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
LEGO fülbevaló: [videó]
-
emiki6
veterán
válasz R3ĐßuŁŁ #2702 üzenetére
Közben megértettem, hogy a Bird Project-ben nem csak ez a 3 van, hanem összesen 25!
Ha lenne eggy Bird széria én megvenném szinte mindet. Lenne egy sorozat, amit nekem találtak ki!
+ a készítőket minimum fel kéne venni ötletgyárosnak a lego-hoz.
Később meg jönnének a lego ragadozómadarak 0,5-1 méteres szárnyfesztávolsággal... Mondjuk jó drága is lenne.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Hihetetlen milyen jól néz ki az átlátszó akvamarinkék legó!:
(most elkezdtem nézegetni az ideas oldalát és "támogatom" ami tetszik )
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Kitaláltam az évszázad ötletét!
Lego Trójai faló!Szerintem tök jó lenne ha a lego gyártana ilyen készletet. (Ha még nem csinált) Mit gondoltok?
-
emiki6
veterán
válasz Mahrenburg #2536 üzenetére
Az öltönyös fazont nem találom sehol Meg a matricák is elkezdtek lemállni és törni (bár ez szinte mindegyikre igaz)
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz zsolthee #2533 üzenetére
Ha már csináltam képeket kiteszem ide is.
Lego City járművek:
Lego World City Police járművek:
Lego World City Police HQ (és egy-két kedvenc):"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz zsolthee #2531 üzenetére
Nekem vannak fölös út elemeim meg legalább 100 db fröccsöntött növény, ha érdekel.
Bár ha már megrendelted az utat...Vannak City-s dolgok is.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
-
emiki6
veterán
válasz R3ĐßuŁŁ #2468 üzenetére
Nem igazán. Teljes 6 darabos kollekcióm még racersből van. Amúgy nálam a Creator népszerű, azon belül is a Designer set. Bátyámnál is, de ő inkább World city, később City irányba ment el. Most úgy nyilatkozom, mintha az ő legoi az enyéim lennének. A lego részt nem nevezném gyűjteménynek, csak annyi, hogy 10 éve ezeket kértük játéknak, most csak előszedtem összerakni, sőt eladáson is gondolkozom. (Ennek az lett a vége, hogy vettem 10 bionicle figurát... igaz, ezzel egy régi álmom teljesült )
-
emiki6
veterán
válasz R3ĐßuŁŁ #2466 üzenetére
Én ma szedtem össze 2 bionicle kollekciót. (a hátsó 2 sor az). Egy polcot is berendeztem nekik.
a kép nem az igazi, rossz a megvilágítás stb.Valamint a lego készleteim 70-80% át már összeraktam. Ha megvan mindegyik akkor lepakolok az asztalról, telepakolom velük és rakok fel képet.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Napfénysüti #2452 üzenetére
Elvégre a Taj Mahal a legtöbb darabból álló készlet, még ha nem is a legdrágább, ha jól láttam.
Csak azt kérd meg, akinek hasonló a gondolkodása, a vallási és politikai nézetei, mint neked. (Valamint megfelel az elvárásaidnak ) Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Napfénysüti #2450 üzenetére
Nem vagytok normálisak!
-
emiki6
veterán
válasz Cheesus #2413 üzenetére
Azért talán a legjobb az első széria, mert ott sokkal színesebbek az elemek, főleg a fegyverek. A második széria már jobban ráment a szürkére, ezüstre, ott már sokkal kevésbé különböznek a 6 elem képviselői.
-
emiki6
veterán
-
emiki6
veterán
Úgy döntöttem, hogy összeszedem a Bionicle Rahkshi szériát. Van 1 kék + találtam jófogáson fekete + fehér + zöldet össz 2000-ért.
Ha valakinek van eladó az szóljon.
-
emiki6
veterán
Kész a hajó!
A 2 lukacsos elem meglett, de 5 darab mást nem találtam.
Nem hiába, több ezer elem között megtalálni azt amit keresel nem könnyű, még ha a nagyrésze úgy, ahogy szét is van válogatva.Következő cél: racers és bionicle szetteket összerakni, hogy ne darabokban legyenek. (Pár száz ömlesztett elemmel kevesebb )
-
emiki6
veterán
Most a 4402-es project van folyamatban, ami egy 547 darabos hajó. A kék darabokat már összeszedtem (2 db 1*6-os lokacsos elem kivételével), még hátra van a szürke, fehér, sárga és technics elemek kikeresése, nomeg az összerakás. Nem is értem miért lett ez szétszedve.
-
emiki6
veterán
Csütörtökön hazahoztam a legókat és kialakítottam egy asztalt erre a célra.
Rosszabb a helyzet, mint gondoltam
Van kb 40 db kis egyforma papírdobozom, amelyekbe kategóriánként úgy ahogy szét van válogatva a nagyja (át kell mindent néznem, mert nem tökéletes a rendszer). Van 4 cipősdoboznyi ömlesztett, valamint pár doboz összerakott.
4 fő kategória van: - 40 éves lego: a karcoktól matt és fognyomok vannak rajta, kicsit barnább mint a többi.
- 15 éves legó: karcos, de még fényes felületű, nem fognyomos vagy alig.
- bionicle
- technicsNagyon nagy feladat vár rám: válogatni, rendszerezni és újjá építeni mindent amit csak lehet.
Ha valamilyen építőelemem nincs, mert elveszett, akkor van itt aki ki tud segíteni vagy nektek csak szettjeitek vannak?
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Na, megkértem a nagynénim, akihez még annó elkerültek a legók, hogy hozza el nekem, szóval még ma nálam lesznek, úgyhogy a sok irogatásom után képekre is számíthattok.
Megpróbálok mindent összerakni egy asztalom, amit már be is rendeztem erre a célra és aztán rakok fel ide képet, ha minden jól megy."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
Rengeteg időt öltem ezekbe annó és lehet most is bele fogok. Végigjátszottam annó, de olyan volt a vége, mintha még lennének pályák, csak hozzáférés nem, ki akarom deríteni mi volt valójában
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Két kedvenc gyerekkori "online" legós játékom:
- World Builder
- World Builder 2Ez a 2 játék vett rá arra, hogy vegyek dinós, oroszlános és rákos lego-t. Az a fránya marketing
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Emlékezet és lista végignézésével kb összeszedtem mik vannak nekem:
- 1996: 6517
- 1997: 6099, 6407, 6555, 6558
- 1998: 6100
- 1999: 1271 (más néven 5905)
- 2000: -
- 2001: 1352, 8531, 8533
- 2002: 8470, 8560, 8563, 8570. Ezekről meg nem is tudtam, hogy lego : {8311, 9313, 8314, 8315}
- 2003: 4101, 4401, 7031, 7032, 7033, 7034, 7035, 8573, 8574, 8575, 8576, 8578, 8580, 8590
- 2004: 4347, 4506, 4507, 4744, 4745, 4886, Racers 6-os kollekció: [8380-8385], 8615
- 2005: 4869, 4878, 4881, 4884, 5531, 5532, 7235, 7236, 7241, 7242, 7245, 7246, (7249?), 8645, 8740, 8741
- 2006: 7890, 7900, 7901, 7902
- 2007: 7770, 7991
- 2008: 5612, 5235, 5236A lista valószínűleg hiányos. Bizonyos legóknak már csak az emlékezetemben élnek, mert a darabjaik lassan de biztosan megfogyatkoztak.
Mikor elkezdtem 2002-től visszafele végignézni a listákat... Olyan emlékeim jöttek elő, amit sose gondoltam volna, bizonyos szetek eredeti kinézetére már 7 éve se emlékeztem és most megtudtam, hogy egy víz alatti szikla vagy éppen egy lovas meg egy sárkánnyal húzott szekér, stb.
Eleinte gondoltam rá, hogy linkekkel látom el a számokat, de mit az látható sose végeztem volna
Ha valakinek kellene valami, szóljon nyugodtan.Most már muszáj lesz előszedjem a LEGO-imat!
-
emiki6
veterán
Azt még hozzátenném, hogy dekorációként a nappaliban le helyet foglal egy rák meg egy oroszlán.
Ezek jutottak még az eszembe: daru, alpha team szériából egy kocsi meg egy repülő. Egy zacskónyi kutya pl.
Bionicle- ből 2 nagyon régi, 4-6 db golyóvá alakítható, egy Rah-shee vagy mi és 2 "repülő cuccot lövő"
És sorolhatnám.
A közeljövőben akkor előszedem majd őket, addig read onlyba folytatom.Láz: akkor ez ilyen gyári "hiba" volt?
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Sziasztok!
Én is csatlakoznék a klubhoz. Mi más hozott volna ide, ha nem a LEGO movie.
Már jó pár éve rá se néztem a legoimra, de nagyon sok van.
Nekem a creator ami jobban bejött, abból van dínós, meg állatos. Bátyám inkább a cityt preferálta, neki van rendőrállomása, valami múzeumos, de van sok kisebb is pl járőr meg ilyenek.
A technics is jó volt. Vokt egy kisebb autós széria, abból megvan mind a 6.Sajnos konkrétabbat nem tudok, emlékezetből van mind.
Lehet majd egyszer előszedem és legalább összeszedem mik is vannak.Ui. Vannak retro legóink is, van űrhajós természetesen törött sisakkal, mint a filmben (nekem emiatt külön tetszett a film, mert törött volt az űrhajós sisakja. )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Villanyszerelés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Robotporszívók
- ASUS routerek
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ubuntu Linux
- További aktív témák...
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Liftor Active fekete, szövet + háló ÚJ BONTATLAN
- -60% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest