- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Védelmébe vette az Intel volt vezére az Intel 18A node-ot
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amazon Fire TV stick/box
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
Dworkyll
tag
CSő pupák :)
Én is szötymögtem egy kört egy ventivel (Enermax, állítható fordulatszámmal), helye a ATX minitorony házban, a táp alatt, hátulfönt. Elöllent nincs venti.
1 eset: Venti befúj, gyakorlatlag a proci fölé. A hőmérséklet kellemes, szerte a rendszeben. Ti4200 beugrott az AGP slotba (Helyi venti arccal lefelé), az alaplapi hőmérséklet (nem a proci) meg jól utánaugrott.
2. Konzultáltam egy szakértővel, aki jól elárulta hogy hátulfönt szívni illik a levegőt. A befújás ugyanis egy gyors ''hidegcsövet'' csinál, és elég esetleges, hogy hova jut el. A proci spec jól járt, de a többiek? Mellesleg a lassuló légáramlás jól lerakja a gyors által fölszedett port. A gyors ''hidegcső'' ráadásul nem is elég hatékony.
Venti megfordult, most kifelé fúj, és csodák csodája, alaplapi hőmérséklet esett vagy 5 fokot, és a proci nem melegedett.
Bonusz: a direkt (gyors) hűtést igénylő elemeknél, proci, videozsuga, manapság már ott a helyi venti. A többieknél meg szépen spontánul beindul egy decens kis áramlás.http://ekonyvolvaso.blog.hu
-
baroczp
tag
Még egy link a vízhűtéshez:
http://www.amdmb.com/article-display.php?ArticleID=196
igaz, angolul... -
motor
tag
támadt egy két bizarr ötletem az utóbbi időben:
egy: az alaplappal szemben egy alacsony (2-300rpm)fordulatszámú 30 centis propellert kell beszerelni, ami valóban megmozgatná a teret odabent
két: egy kéményt(mondjuk aluminium gégecső) kéne szerelni a gépre, a kémény aljában pedig + melegíteni kéne, talán támadna egy ki szél, ki tudja - nem vagyok én fizikus meg atomfizikus, meg topmodell, hogy kiszámítsam - de talán működneHejhóóó!
-
cadaver
tag
vizhutessel kapcs: www.szamitogep.hu, ott van egy sok reszes cikksorozat, illetve www.overclock.hu, itt vehetsz mindenfele cuccost. jol. :)
-
andorpapa
őstag
A Titan disztrije a Wentil-tech Kft.
COOLNESS! - somebody ssssstop me!
-
GeorgeTerror
senior tag
válasz GeorgeTerror #5 üzenetére
Ja nem tudja valaki, hogy mejik cég a hivatalos Titan disztributor? Mert megnéztem az oldalt és a 12-es ventijük elég szimpi. Ja meg a DELTA disztri is kellene.
Kérek mindenkit, olyan e-mail címet írjon az adati közé, amit valóban használ
-
Khelben
nagyúr
Vízhűtésez abszolút kuka vagyok, de szerintem ha a légáramlás megvan a házban, mondjuk oldalán 2 venti, elöl 1, ezek befelé és a tetején egy negyedik, az meg kifelé, akkor ha valahova a levegőáram közelébe teszed a hűtőt, azt is megfelelően fogja hűteni. De mondom, ez csak tipp.
-
Khelben
nagyúr
Nem vagyok igazi szgértő, de én is utánaérdeklődtem pár hozzáértőtől. Tehát, 2 fontos dolog:
1. levegő alul be, felül ki.
2. több venti menjen be, mint ki.
Az első azért fontos, mert ugye a meleg levegő felfelé megy, ezért fenn lehet kipaterolni a házból, alul meg lehet beszívni a hideget.
A második meg azért lényeges, mert ha több venti fújja be a levegőt, akkor nem csak a kifelé szívó ventinél, hanem a ház résein is kimegy a levegő, ezáltal a por ott nem tud bemenni. Persze a befelé fújó ventikhez porszűrőt kell tenni, így tiszta házad lesz. -
BadGe
aktív tag
Sziasztok,
szükségem lenne néhány jól használható ötletre, hogy hogyan irányítsam a levegőt a házbam, hogy az minél jobban áthűtse azt. A dolog apropója ''csendes gép'' és ''vízhűtés''.
Jelenelg a víuhűtő blokk előtt van egy venti, ami ha kifelé szívja a levegőt, akkor a ház hőmérséklete relatív alacsony, viszont nem tudja nagyon lehűteni a hőcserélőt. Mellesleg a tápventi is felpörög mert valami hő magas neki.
Ha a ventillátor befelé nyomja a levegőt, akkor a ház hőmérséklete megemelkedik, az enermax lelassul (biztos hidege van) és a proc is jobban hül.
stb.
Ge
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest